Totalul afișărilor de pagină

luni, 27 iunie 2011

CUPA DE VARA

CUPA DE VARA

Mizil, 25 iunie 2011
I-a editie


Cele mai bune 3 cluburi de profil din judetul Prahova si-au dat intalnire la Mizil in noua sala de sport care se afla in administratia primariei. Karate Martial Arts Ploiesti – antrenor Liviu Apostol , CS Conpet Petrolul Ploiesti- antrenor Aurelian Nicolae si CKT Hasu cu cele 2 sectii, Ploiesti si Mizil – antrenor Florin Caraba. Peste 100 de sportivi, baieti si fete, cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani s-au intalnit pentru a participa la 3 probe de concurs : 1. “Kata individual” pentru incepatori 2. “Kihon-kumite” pentru incepatori si avansati si 3. “Kata sincron in oglinda”, pentru toate categoriile.


Probele 2 si 3 nu se regasesc in campionatul national si reprezinta rezultatul unei intelegeri tehnice dintre cei 3 antrenori,si care ajunge pe tatami sub forma de competitie-test. Kihon-kumite este o proba cu tehnici prestabilite in care sportivii sunt activi alternativ, fiecare dintre fiind pe rand o tinta fixa, respectiv tragator. Se urmareste si se apreciaza gradul de putere versus control maxim (fara atingerea tintei). Scopul este ca sportivii sa invete ma-ai (distanta optima in functie de alonja fiecarei tehnici), focalizarea ( punctele spre care lovesc sunt bine stabilite), echilibrul (in cazul tehnicilor de picior), si foarte important controlul maxim in conditii de putere maxima.
Celalalta proba kata sincron are o particularitate : echipa este formata doar din 2 sportivi (fata de 3 in campionat) si kata-ul ales este executat simultan “in oglinda”, un sportiv pleaca spre stanga celalalt pleca spre dreapta pentru aceeasi tehnica. Este o proba destul de dificila, kata-ul executat pe cealalta parte purtand denumirea de Ura-kata.
De la Conpet-Petrolul au participat 35 de sportivi, buna parte dintre ei avand experienta campionatelor nationale si europene de copii. Deplasarea la Mizil s-a facut cu autocarul pus la dispozitie de SC CONPET – principalul nostru sponsor iar taxele de competitive au fost platite de parinti.
Este prima competitie la care participa cele 2 grupe de copii, incepatori si avansati, de la clubul nostru, fapt de o valoare deosebita, scopul urmarit fiind transferul de valoare si familiarea sportivilor incepatori cu ideia de intrecere.
Competitia s-a desfasurat pe 2 tatami, iar arbitrajul a fost asigurat de sportivi avansati cu centuri negre de la cele 3 cluburi. In instructajul pe care am avut onoarea sa-l fac arbitrilor le-am subliniat faptul ca avem nevoie cu totii de modele. Deci, increderea pe care ei o transmit sportivilor, atunci cand intra pe suprafata ca vor fi arbitrati corect, va genera repere care vor fi urmate fara ezitare. Arbitrajul este un element de o deosebita importanta pentru sportivi si antrenori si trebuie sa fie fara echivoc.
Pentru prima data in istoria competitiilor de karate traditional am avut taxa de intrare in sala, fapt pe care-l consider unul de normalitate si care da semnalul ca activitatea noastra trebuie asezata pe alte paliere.
Toti sportivii au primit afise, dulciuri, brosuri si diplome iar cei mai merituosi medalii. Fiecare club a avut rezervata o cupa, iar Florin Caraba, organizatorul oficial al al intrecerii a oferit, din partea CKT Hasu, al carui presedinte este, Primariei Mizil, o placheta onorifica. Pe placheta au fost inscrise cuvintele Sf. Ioan Gura de Aur : “Nu exista arta mai frumoasa decât arta educatiei. Pictorul si sculptorul fac doar figuri fara viata, dar educatorul creaza un chip viu; uitându-se la el, se bucura si oamenii, se bucura si Dumnezeu.”
Speram ca acest mesaj sa ajunga acolo unde trebuie... si atentia celor care ne reprezinta si ne conduc sa se indrepte spre intelegerea eforturilor noastre in promovarea karate-ului traditional, cu beneficii pentru intrega comunitate.
Grupele de varsta si tehnice au fost in asa fel alcatuite ca sportivii sa aiba parte de cat mai multe premii. Fiecare trebuie sa plece acasa multumit, multumire care se va concretiza in continuitate.


La final, la propunerea mea, Marius Creta, medaliat cu aur la recentele campionate europene de la Belgrad, a executat kata-ul de Fudokan, “Kaminaru”, semnificand “scanteile care sar”. A fost apreciat stralucitor, prin aplauze prelungite, de cei peste 100 de copii si de numerosii spectatori prezenti, facandu-si foarte multi fani care n-au ezitat sa-i ceara autografe pe afisele primite.
Ne propunem, printr-un efort comun a celor 3 cluburi, sa organizam in fiecare anotimp cel putin o intalnire de acest nivel si vom invita si alte cluburi care se aliaza ideii “toti participam, toti castigam”.
Competitia a fost inchisa cu ceremonia de salut specifica karate-ului traditional.
*Gruparea noastra, Conpet-Petrolul Ploiesti are programate 2 cantonamente, la munte cu sportivii avansati in perioada 16-24 iulie, si la mare, cu copii, in perioada 26 iulie -01 august.
REZULTATE TEHNICE

Kihon-kumite masculin, C1 (12-13 ani) avansati
locul I - Bejgu Gabriel – Conpet Petrolul
locul II -Andronache Maxim – Conpet Petrolul
locul III - Balaceanu Gabriel – Conpet Petrolul
locul III – Dogea Vicentiu – Hasu Mizil

Kihon-kumite feminin, C1 (12-13 ani) avansati
locul I - Neagu Andreea – Conpet Petrolul
Locul II - Cretu Laura – Hasu Mizil
locul III - Rusu Florentina – Conpet Petrolul
locul III – Novac Florina - Hasu Mizil

Kata Sincron Oglinda, C1 (12-13ani), gr I
locul I - Neagu Andreea & Andronache Maxim – Conpet Petrolul
locul II - Rusu Florentina & Balaceanu Gabriel – Conpet Petrolul
locul III - Bejgu Gabriel & Dinu Maria – Conpet Petrolul

Kata Sincron Oglinda, C1 (12-13ani), gr II
Locul I – Dogea Vicentiu & Iordache Laura – Hasu Mizil
Locul II – Andronache Maxim & Sandu Andrei – Conpet Petrolul
Locul III – Novacu Florina & Cretu Laura – Hasu Mizil

Kihon-kumite masculin, C2 (10-11 ani) avansati
locul I - Georgescu Gabriel – Conpet Petrolul
locul II - Neagu Stefan – Conpet Petrolul
locul III – Anghel Gabriel – Martial Arts Ploiesti
locul III – Stanciu Marian – Conpet Petrolul

Kihon-kumite feminin, C2 (10-11 ani) avansati
locul I - Penescu Antonia – Conpet Petrolul
locul II- Tudorie Florina – Hasu Mizil
locul III- Vasile Stefania – Conpet Petrolul
locul III – Popa Bianca – Conpet Petrolul

Kihon-kumite masculin, C2 (10-11 ani) incepatori
Locul I – Mirita Catalin – Hasu Ploiesti
Locul II – Bobosila Sergiu – Conpet Petrolul
Locul III- Cercel Narcis – Conpet Petrolul
Locul III – Cojanu MIhai – Conpet Petrolul

Kihon-kumite feminin, C2 (10-11 ani) incepatori
locul I - Maselusa Teodora – Conpet Petrolul
locul II – Bitir Beatrice – Hasu Ploiesti
locul III – Milea Iulia – Hasu Ploiesti
locul III – Abdel Aya – Hasu Ploiesti

kata individual feminin, C2(10-11ani) incepatori

locul I - Milea Iulia – Hasu Ploiesti
locul II - Bitir Beatrice – Hasu Ploiesti
locul III - Maselusa Teodora – Conpet Petrolul
locul III - Abdel Aya – Hasu Ploiesti


Kata Sincron Oglinda, C2 (10-11ani), avansati
Locul I – Dumitrascu Octavian & Neagu Stefan – Conpet Petrolul
Locul II – Iacob Antonia & Anghel Gabriel – Martial Arts Ploiesti
Locul III – Dobru Ana-Maria & Tudorie Miruna

Kata Sincron Oglinda, C2 (10-11ani),incepatori
Locul I – Vasile Stefania & Durbac Bianca
Locul II – Tigau George & Visan Adelin
Locul III – Bobosila Sergiu & Cojanu Mihai

Kihon-kumite masculin, C3 (8-9 ani) avansati
Locul I – Dragomir Constantin – Conpet Petrolul
Locul II – Raducanu George – Hasu Mizil
Locul III – Marin Teodor - Conpet Petrolul
Locul III – Stan Iacob Adrian - Conpet Petrolul

Kihon-kumite masculin, C3 (8-9 ani) incepatori
Locul I – Vasileascu Radu – Martial Arts Ploiesti
Locul II – Alexandru Sebastian – Hasu Ploiesti
Locul III – Oprescu Lucian - Conpet Petrolul
Locul III – Teodorescu Sebastian - Conpet Petrolul

Kata Sincron Oglinda, C3 (8-9 ani)
Locul I – Iordache Costin & Pandelea Bogdan – Hasu Mizil
Locul II – Badarau Andrei & Raducanu George- Hasu Mizil
Locul III – Maselusa Teodora & Marin Teodor – Conpet Petrolul


Kata Individual masculin, C3 ( 8-9ani) incepatori
Locul I - Alexandru Sebastian – Hasu Ploiesti
Locul II – Nicodim Rafael - Martial Arts Ploiesti
Locul III – Ionita Robert - Martial Arts Ploiesti
Locul III – Istrate Andrei - Martial Arts Ploiesti


Vacanta frumoasa !
Aurelian Nicolae

marți, 7 iunie 2011

ZIUA COPILULUI SĂRBĂTORITĂ DE TOȚI COPIII DIN CONPET

CARNAVALUL COPILĂRIEI


Conpet-ul a organizat Ziua Copilului, ieri 6 iunie 2011. Poate o să vă întrebați de ce ieri ? Inițial acest eveniment fusese programat săptămâna trecută, dar din cauza vremii nevaforabile, s-a amănat până aseară. La baza sportivă Voința, la ora 17.00, directorul sportiv, prof. Adrian Samoilă a rostit cuvântul de deschidere și a anunțat programul manifestării.
Pentru acest eveniment a fost adusă o scenă, pe care a fost instalat un performant sistem de sunet care a asigurat muzica special selectată pentru copii. Multe dintre melodiile care au rulat de-al lungul a 4 ore mi-au trezit nostalgii, pentru că nu le mai auzisem din copilărie. La intrarea pe gazonul de la club, au fost postați 2 paji care întâmpinau copii și părinții care veneau la Sărbătoare.
Un clown, un împărat roman și un mușchetar aveau grijă să-i îndemne să danseze, să fie veseli, și să se înscrie la cît mai multe concursuri. Au fost întreceri, multe întreceri, s-a dansat foarte mult, copii au primit cadouri, mingi colorate, baloane, dulciuri și diplome de participare sau de recunoștere a locurilor obținute la întreceri.
Prima întrecere a fost o probă de ștafetă în care trebuia să mergi sau să alergi, după posibilități, printre jaloane cu o lingura de lemn în mînă iar în lingură era un ou (bine că organizatorii l-au fiert), pentru că o fetiță l-a scapat de atâtea ori pe jos că la linia de sosire a ajuns numai cu gălbenușul.
Interesantă a fost și parada de costume de carnaval, copii fiind îmbracați în zâne, polițiști, pisici, mici insecte cu cornițe, scamatori...și multe altele personaje din lumea poveștilor.
La toată acestă imagine adăugați părinții grijulii care au făcut multe, multe poze, au filmat iar mulți dintre ei au luat parte la atmosfera de bucurie a copiilor participând efectiv.
Au fost și momente mai hazlii când unui paj i s-a rupt halebarda, nu știu cum, iar celălalt a fost convins de copii să le cedeze casca de vrednic ostaș.
Mă bucur că la această sărbătoare am fost invitați să prezentăm o demonstrație de karate. Momentul a fost unul deosebit pentru că întodeauna tatami-ul este fascinant, așa cum sunt și costumele de karate. 10 minute de tehnici spectaculoase, pe sunet de tobe (copii de la Concordia fiind din nou la înălțime). Am stat între micii spectatori în timpul demonstrației și am auzit exclamații care mai de care. Am primit aplauze și ovații iar noi am strigat la final „Conpet, Conpet” profitând de moment pentru a mulțumi principalului nostru sponsor pentru susținerea primită de-a lungul atâtor ani. Foarte mulți copii au intrat pe tatami dar au înțeles că trebuie să se descalțe. Alții nu mai ieșeau, chiar dacă părinții erau foarte insistenți.
Sperăm că la toamnă, când vom constitui noua grupă de inițiere să avem în secția de karate cât mai mulți copii din Conpet.
După o nouă repriză de jocuri și dansuri am rugat organizatorul să permită includerea în program a 3 minute în care maeștrii tobelor să-și prezinte arta. Așa că George Zamfir, Emanuel Bebe și Marian Zamfir au uimit asistența cu sunete magice scoase din tobele lovite cu măiestrie. Au primit de la organizator câte o minge de baschet și diplome. Mulțumim din nou O.U.Concordia pentru sprijin și înțelegere.
Bineînțeles că au fost prezenți la Carnavalul Copiilor și părinții cu funcții de conducere din Conpet. D-l dir.gen. Dorin Tudora a vrut să fie prezent doar în calitate de tătic (are 2 băieți gemeni), nepolarizând nici un moment din manifestare, acesta fiindu-i și intenția după cum mi-a declarat.
Am fost abordat de mulți părinți care mi-au prezentat copiii fie cu intenția de a-i aduce la karate, fie doar pentru a-i cunoaște, mulți dintre ei practicând alte discipline sportive. I-am încurajat și i-am le-am împărtășit un secret : indiferent ce loc ocupă la concursuri, fie că au câștigat, fie că au ocupat un loc mai în spate, fie că arbitrajul nu prea a fost corect, ei trebuie să continuie. Contează cei care rămân, nu cei care pleacă ! De fapt un celebru dicton din sport sună așa : „ Ai câștigat, continuă, ai pierdut continuă!”

La Mulți Ani Tuturor Copiilor !



Aurelian Nicolae

luni, 6 iunie 2011

SELGROS 10 ANI - ANIVERSARE CU KARATE

SELGROS 10 ANI - KARATE , DANS, MOTOCICLETE , BRIGADA SPECIALĂ A POLITIEI


O altă poveste pentru noi , toți cei care suntem aproape de fenomenul numit karate traditional CONPET-PETROLUL Ploiești. Povestea participării nostre la acest eveniment începe cu Antena 1 Ploiești unde avem aproape pe Dana Turcu , care a sugerat ( nu știu exact în ce condiții și în ce context) directorului Selgros Ploiesti, Victor Ferar, să ne includă în programul manifestării.
M-a sunat Dana , m-a sunat Victor Ferar , ne-am întălnit la Selgros înaintea plecării noastre la Europenele de la Belgrad și spre surpriza mea am cunoscut un om tânăr , care a practicat karate, și cu care m-am înțeles foarte repede. Și-a exprimat o oarecare neîncredere ( am găsit firească această neîncredere ) legată de karate-ul și demonstrația nostră și a vrut să ne vadă la club. A rămas că o să vină la sală să ne vadă, l-am invitat , era răcit și nu a putut veni, noi am plecat la Belgrad. S-au scurs aproape 2 săptămâni , am început să lucrez cu copii pentru demonstrația de la Conpet ocazionată de sărbătorirea Zilei Copilului ( manifestare care se va produce abia azi pentru că a plouat destul de mult săptămâna trecută).
Dar , Victor Ferar nu ne-a uitat, m-a sunat , m-a sunat și Dana Turcu și a insistat pe participarea centurilor negre. Eu le-am zis numai de demonstrația copiilor pentru că sportivii avansați se cam relaxaseră dupa Europene. Meritul Danei este că nu m-a slăbit deloc cu prezentarea centurilor negre și....a fost bine. Ne-am mobilizat mai greu, Cristina Gustoiu, Marius Creța și Octavian Uruc , mi-au fost cel mai aproape...dar până la urmă au venit și vedetele noastre „bătrânii” Robert Miclea , Romeo Trandafir și seniorul Tiberiu Matei. A fost și „fata care aleargă” – Manona Danciu , au venit și Ștefan Marinică ( pilotul nostru) , Sabina Beldeanu ( când o apucă vorbește în germană) , Tiberiu Popescu , Mihaela Niculae și Tudor Graur ( viitor businessman).
Și mi-a mai venit o ideie creață – să aduc 3 tobari de la O.U. Concordia – Ferma pentru Copii Ariceștii-Rahtivani, să avem un background sonor pe ritmuri de tobe. Tot de la Concordia , am împrumut suprafețele speciale – tatami – 100 m pătrați de roșu și albastru. Deci putem spune cu toată inima : O.U. Concordia a avut o contribuție foarte mare la succesul demostrației noastre așa că merită toată laudele și mulțumirile nostre.
Sâmbătă dimineață ( 5 iunie) Victor Ferar ne-a invitat la o întâlnire „strategică” pe toți cei care aveam să fim actorii zilei. Am dat cu ochii de Mihai Pali de la Radio Prahova, mare iubitor de muzică și de motoare și care urma să fie moderatorul , conexiunea sonoră a noastră pe parcursul întregi zile.
Revenind la noi am avut 2 calupuri de câte 10 minute de demonstrație , fiecare cu savoarea ei. Astfel demonstrația copiilor a cuprins : enbu masculin - Ștefan Neagu & Octavian Dumitrașcu, kata Tekky Shodan prezentat de centurile albastre, sub formă de floare, Kata Heian Godan și Bunkai , cu Gabriel Bălăceanu, Gabriel Bejgu și Maxim Andronache, 10 perechi de sportivi au demostrat simultan 4 combinații de luptă cu un singur atac, apoi enbu masculin cu Gabriel Bejgu și Maxim Andronache și la final Kata Heian Nidan sincron cu 20 de sportivi. Am obținut multe aplauze și aprecieri de la publicul prezent.
A doua repriză a demonstrației a cuprins : enbu mixt – Mihaela Niculae & Marius Creța, o excepțională execuție a kata-ului UNSU ( mâinile norului ) executat sincron de Crista Gustoiu și Octavian Uruc, enbu mixt – Danciu Manona & Robert Miclea, o luptă cu 9 adversari în 3 valuri , cea atacată fiind Cristina și la final o execuție de mare finețe a kata-ului Kaminaru ( Fudokan Karate) avându-i ca protagoniști pe Robert Miclea & Romeo Trandafir & Matei Tiberiu.
Toți sportivii au primit un cadou din partea SELGROS , iar d-l Victor Ferar mi-a declarat că a simțit unde de nostalgie privindu-ne.
Bineînțeles că am fost îndeaproape secondați de foarte mulți părinți și susținători cărora le-am citit în ochi mulțumirea și bucuria reușitei noastre care este și reușita lor.
După momentele nostre, cu toții am asistat la o demonstrație a Brigăzii de Intervenție a Poliției care au capturat un infractor care fugea cu o mașină și apoi arestarea altuia care se ascudea într-o casă. Au fost expuse într-un stand arme specifice activității de intervenție a forțelor speciale iar copii au făcut poze în mașina poliției.
După poliție a urmat o defilare a deținătorilor și iubitorilor de motoare ca apoi să asistăm la o super-demostrație de stâpânire a unei motociclete.
A fost un succes pentru noi iar acestă iesire la rampă a încheiat frumos prima jumătate a anului a activității nostre.
Mulțumim CONPET- ului și CS PETROLUL, mulțumim SELGROS , mulțumim ANTENEI 1 PLOIEȘTI, mulțumim RADIO PRAHOVA, mulțumim O.U. CONCORDIA, mulțumim PĂRINȚILOR.


O vară frumoasă !

Aurelian Nicolae

duminică, 5 iunie 2011

CENTURA GALBENĂ

EXAMEN DE GRAD PENTRU COPII DIN CONCORDIA


Sâmbătă, 28 mai 2011, la Sala Voința, de la ora 15.00 s-a desfășurat sesiunea de examinare, în vederea obținerii centurii galbene (în sistemul JKA - 8 kyu ) de către practicanții de karate din Organizația Umanitară Concordia.
Au fost nominalizați pentru examinare 10 sportivi, 8 sportivi din Ferma pentru Copii de la Ariceștii-Rahtivani și 2 sportivi din Concordia Orașul Copiilor Ploiești.
Am avut onoarea să am ca asistenți la examen, pe Flavius Zafiris ( 3 kyu –centura verde) proaspăt medaliat la Europenele de Stil de la Belgrad și pe Teodora Stoian ( 2 kyu – centura albastră) componentă a lotului de performanță.
Examenul a început la ora 15.00 și s-a desfășurat după structura obijnuită : Kihon ( abecedarul karate-ului ), Kata ( lupta reală cu adversari imaginari) , Kumi-te (Sanbon-kumite ,formă de luptă prestabilită cu adversar real) , Tai-go ( pregătirea fizică).
Sportivii s-au prezentat foarte bine, atât din perspectiva tehnică cât și din cea atitudinală. Ne interesează în acestă etapă a dezvoltării lor să înteleagă scopul disciplinei ( am întâlnit o frumoasă definiție a disciplinei : disciplina este starea în care îți dorești să înveți) .
De asemenea să conștientizeze componentele pe care ei le pot genera pentru a crea în dojo o atmosferă care să le permită dezvoltarea.
Și aici intră :
1. respectul pentru locul unde se antrenează ( dojo) . Este important să existe în mintea lor ideia : Sunt recunoscător pentru că acest loc există !
2. să cunoască puțină istorie a karate-ului și să-și manifeste respectul pentru cei care au contribuit ca acestă disciplină să ajungă până la noi ( sunt foarte interesați de poveștile cu copii iar eu le povestesc despre copilul Funakoshi )
3. să-și înțeleagă de ce transpirăm, de ce ne dor mușchii și să subordoneze aceste eforturi unor scopuri mai înalte ca : propria lor sănătate ( întărirea imunității), dezvoltarea capacității de percepție externă (a mediului ) și internă ( a propriilor trăiri) , întărirea stimei de sine ( la capătul efortului este sentimentul care rămâne – am reușit ), cu care din păcate avem mari probleme, sentimentul apartenenței la un grup ( efortul comun întărește coeziunea grupului și duce la dezvoltare personală).

Desigur tot ce am amintit aici le transmit la nivelul lor de înțelegere și sper că având multă răbdare să ajungă să înțeleagă de ce merită să faci efort, de ce a meritat să te antrenezi din greu.

Au promovat la CENTURA GALBENĂ și sunt foarte mândrii de asta următorii sportivi :
1. Acostinoaiei Ștefania – COC
2. Profira Alexandra – COC
3. Ioniță Iacov – Ferma pentru Copii Aricești Rahtivani
4. Farcaș Marian
5. Lăptucă Daniel
6. Andreescu Alina
7. Radu Mădălin
8. Farcaș Cristina
9. Alexandrescu Marian
10. Șuteică Ionuț
Urmează VACANȚA MARE care sper să ne șansa unui nou început și a unei reasezări a grupelor de copii de la O.U. Concordia.
O parte din copii care practică karate, în acestă vară, vor ajunge în Austria și se vor antrena cu sensei EWALD ROTH , 7 DAN care este susținătorul karate-ului pentru copii din Concordia.

OSS !

Aurelian Nicolae