KARATE TRADITIONAL ESTE O ARTĂ MARTIALĂ DE AUTO APĂRARE CARE SE BAZEAZĂ PE PRINCIPIUL TODOME
Totalul afișărilor de pagină
miercuri, 7 iulie 2010
CANTONAMENT PENTRU GRUPA DE PERFORMANTA A COPIILOR
KARATE TRADITIONAL
CANTONAMENT PENTRU GRUPA DE PERFORMANTA A COPIILOR
21 de sportivi ai grupării Conpet-Petrolul Ploiești au participat la un cantonament in Tabăra Vânătorul, Jud. Dâmbovița, in muntii Bucegi , însemnând 6 zile de drumeții, antrenamente si multă , multă mișcare prin jocuri și... joacă. Asta a presupus un program de la 6 dimineața până seara la ora 22 sau chiar mai târziu. În principiu o zi arăta cam așa : deșteptarea la 6 , apoi 06.30- 08.00 antrenament, 08.30 –mic dejun, 09.00 – plecare în drumeție până la ora 13.00 când ne întorceam pentru alua prânzul. Program liber până la 16.30 când începea al doilea antrenament . La ora 19.00 cina și joacă până la 22.00 când ne strângeam toti într-o cameră pentru poveștile despre maestrii. Era momentul când cei mai mici adormeau ca pe vremea bunicii, adică în orice pozitie , cu gândul la povestea care se spunea.
Cantonamentul a fost susținut de părinții sportivilor iar transportul a fost asigurat de CS Conpet Ploiesti. Grupa a fost alcătuită din sportivi de la C1 : Horațiu Lixandru, Radu Popescu ,Ioana Ursulescu, Irina Sandu, Andreea Neagu, Andrei Sandu, Gabriel Bălăceanu, Maxim Andronache, Gabriel Bejgu, Andrei Spiță, Radu Cârstea, Ștefan Spiță ; de la C2 : Ioana Penescu, Eliza Dumitrescu, Marian Stanciu, Gabriel Georgescu ,Teodora Stoian ; de la C3 : Flavius Zafiris, Ștefan Neagu, Răducu Marin, Octavian Dumitrașcu. Am fost ajutat în susținerea întregului program de Alexandru –Daniel Nicolae, centura neagră - 1 Dan .
Situata la conflueța râurilor Ialomița cu Brătei , zona este de o frumusețe excepționala, cu trasee relativ ușoare , cel mai dificil fiind cel care ne cere să urcăm muntele iar pe partea cealaltă ajungem la lacul de acumulare de la Scropoasa. Tot în zona Scropoasa se află si un loc numit 7 Izvoare sau Apa Vie a Dacilor . Pe un versant se revarsă un izvor care se ramifică in torente albe și care dau sentimentul de Apă Vie. Dacă mergem mai departe ajungem la Cabana Zănoaga.
O altă drumeție poate fi făcută spre Cariera de Calcar care alimentează fabrica de ciment de la Fieni cu ajutorul celui mai mare transportator de calcar din S-E –ul Europei. Dupa ce se trece de Tunel , ajungem la o bifurcație de drumuri unul mergand la Cabana Brătei ( 3 km) , iar în dreapta la Carieră. Zona face parte din Rezervația Naturală Cheile și Colții Brăteiului fiind străbătută de pârâul Brătei.
Ne- a luat 2 zile zile pentru a străbăte acestă zona , pentru că în prima zi am plecat mai târziu din tabără. Bucuria copiilor a fost in primul rând zonele , multe de altfel, pline de fragi... Apoi duelurile cu bețele găsite pe drum, bataia cu apă, începută cu pietre aruncate în apă - și terminată cu apa din sticle, turnată direct în cap.
Apoi am mers spre Sanatoriul Moroieni, prin pădure , preț de 2 ore , până la intersecția cu drumul care urcă la Padina și Peștera Ialomicioarei ( aprox 30 km ). Tot cu acestă ocazie ne a prins și prima ploaie.
Vineri , am avut incredibila inspirație să adunăm lemne pentru focul de tabără, sa aranjăm lemnele și să aștemtăm ultima seara.
Pentru că sâmbătă după amiază a plouat , am rpofitat de ocazie și am organizat un cncurs de pictură. Au fost realizate 10 lucrari pe care le voi posta pe profilul meu de pe Hi5 în albumul Tabăra Moroieni 2010. Bineînțeles că au fost și premiate ... cu medalii , clasamentul stabilindu-se de către întrega echipa în urma voturilor exprimate. Fiecare lucrare a fost prezentată de autor în câtva cuvinte , apoi au urmat comentarii și aprecieri asupra ei. Clasamentul a fost următorul : locul I , Irina Sandu cu lucrarea – Răstignirea Domnului Iisus Hristos ; locul II , Andrei Spiță ( ajutat serios de Ioana Ursulescu ) cu lucrarea Cer după Ploaie ; locul III , Gabriel Bejgu cu lucrarea Răsărit de Soare.
Sămbătă dimineata , așa cum spuneam ne- aprins ploaia, apoi după amiază a plouat din nou foarte tare , luându-ne speranța că vom avem Foc de Tabără. Apoi după cină aplouat din nou foarte tare , reducând la minim șansa de aface focul : Totuși eu am cumpărat 2 l de benzină și l-am trimis pe Alexandru să vadă care-i starea lemnelor. În tabără cu noi au mai fost 3 grupuri de copii de la Constanța, București și Focșani care de asemenea asteptau, împreună cu d-nele profesoare că totuși îl voi aprinde. Spre ora 21 s-a petrecut minunea , am reușit să aprindem Focul de Tabără. Am primit aplauze de la copii și bucuria că le-am făcut o Bucurie.
Pe la ora 23.30 am avut grijă să stingem jarul rămas și să ne pregătim pentru ultima zi.
Duminică , ne-am făcut antrenamentul de dimineata, bagajele, curat în camere, fiecare a avut program liber ales până la prânz când autocarul de la Conpet a venit sa ne ducă acasă. A fost o săptămână excelentă cu mult verde, aer curat, foate multă miscare, mâncare buuună, apă de izvor, fără telefoane mobile, calculatore sau televizoare. Ajunși acasă ne-am reluat antrenamentele de vacată , bineînțeles dela un alt pentru că pe Munte am învățat Kanku-Sho și Chinte, două kata și bunkai-ul lor.
Cine vrea sa vada mai multe poze ( 50 aprox) poate sa acceseze HI5 : http://hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=129612868&albumId=416794885
Vacanță frumoasă tuturor !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu