Totalul afișărilor de pagină

luni, 27 septembrie 2010

CURĂȚENIE ÎN PARCUL NAȚIONAL BUCEGI CU SPORTIVII DE LA KARATE TRADITIONAL !



LET’S DO IT KARATE TRADITIONAL!

Anul 2010… Toamnă… Sâmbătă, 25 septembrie, în Parcul Naţional Bucegi, Buşteni, Valea Cerbului – Gura Diham, peste 40 de sufletişti, copii, părinţi şi prieteni apropiaţi, am venit să fim împreună.
Pentru ce să fim împreună? Am dorit sa fim împreună ca să curățăm natura de urmele omului… așa zis modern...
Copii și părinți ne-am mobilizat în jurul unei idei: CURĂȚENIA. Am participat în proiectul de voluntariat LET’S DO IT ROMANIA! (http://www.letsdoitromania.ro/) De ce am mers la curățenie? Probabil dintr-o nevoie interioară de curățenie pentru unii dintre noi... alții au văzut acțiunea de ecologizare ca pe o strategie educaţionalǎ, alții ca pe un exemplu, un îndemn la acţiune şi un semnal de alarmǎ totodatǎ pentru protejarea mediului înconjurǎtor… alții s-au implicat pentru că iubesc natura şi le plac ieşirile în grup…
Am plecat de la club în jurul orei 7.30 și la ora 9.00 eram pe teren. Am parcat mașinile la Gura Diham și am pornit la treabă, care pe drum, care pe iarbă, iar cine a putut și a riscat să se ude la picioare a adunat din râu, de pe mal sau dintre stânci gunoaiele ce nu-și aveau locul acolo.
Spre întristarea tuturor, dar la un moment dat și spre amuzamentul nostru, am analizat cam ce am adunat în seci de saci de 120 l: cabluri de antenă, cabluri electrice, sârme pentru rufe, cutii de bere, de suc, sticle de coniac, vin, lichior, peturi, o cabinǎ de mașinuță, nailoane, pungi de plastic, cârpe, haine, pături, pamperși (la greu!), hîrtii, cartoane, anvelope de mașină, umbrele arse, resturi de la corturi, pahare de sticlǎ și plastic, papuci de casă și de plajă, o placǎ a unui tv vechi, diverse obiecte din metal, țevi, corniere, table...etc. Ce mai, un întreg arsenal de care omul nu se poate despărți pentru a-și satisface diferite nevoi, dar care îl abandonează oricum și oriunde când devine inutil.
A plouat continuu, mărunțel... eu m-am zgâriat, iar un părinte chiar și-a spart capul (nu foarte grav ce-i drept!) când a intrat sub un pod pentru a strânge deşeurile. Ne-am udat la picioare în apa râului, hainele s-au udat de la ploaie şi de la iarba umedǎ. Ne-a părut rău că a plouat, fiindcă am fi făcut o treabă mai bună... Spre finalul acțiunii, în jurul orei 12.00, a ajuns la noi și d-na Gabriela Buligescu, coordonator pentru judeţul Prahova în aceastǎ acţiune... Manifestându-mi părerea de rău că n-am putut face mai mult din cauza ploii, dânsa mi-a relevat faptul că ceea ce am făcut noi trebuie să vină ca un îndemn pentru autoritățile și comunităţile locale, pentru ca acestea să organizeze periodic astfel de acțiuni. De asemenea, s-a dorit ca aceastǎ acţiune sǎ constituie un exemplu de bunǎ practicǎ pentru păstrarea curată a naturii… pentru toţi cei care erau cu rulotele în acea zonă… care au locuit peste vară acolo și care, ce-i drept, s-au mărginit doar să ne privească.
Când am dat semnalul de încetare a acțiunii, o parte dintre părinții prezenți s-au îndreptat spre alte zone de picnic, dar o bună parte am rămas în geana pădurii și am aprins grătarele. Am mai rămas împreunǎ, în naturǎ, vreo trei ore. Copiii s-au jucat, au urcat pe munte, unde au găsit o salamandră şi au descoperit niște poteci, au făcut întreceri, s-au jucat cu mingea ori s-au hârjonit... părinții au pregătit, pe grătar, fripturi, mici, ciuperci, legume… D-l Marin Ion a fost şi fotograful nostru și, spre bucuria tuturor, a postat fotografiile pe internet. Iata link-ul de unde, aproximativ 10 zile, pot fi descǎrcate fotografiile: http://dl.transfer.ro/Gura_Diham_curatenie-transfer_ro-25sep-5ae1dea9a.rar
Împreună cu cei mai curajoși, copiii și părinții care au rămas și la picnic, în pofida temperaturii mai scăzute, în pofida ploii mărunte de toamnă, am re-structurat ideia de PICNIC. Oriunde vom merge la PICNIC, mai întâi vom face CURĂȚENIE ... 1 oră sau poate chiar 2 ore, cu echipamentul corespunzător (saci, manuși, măști)… și abia apoi trecem la joacă, grătar, țuică, bere, mici, dulciuri și tot ce-i mai pofteşte inima românului ... De asemenea, primul lucru pe care-l vom face în amenajarea zonei de picnic, va fi zona de resturi menajere... vom aduna totul în saci pe care-i vom pune în mașini și apoi îi vom arunca în locuri special amenajate pentru colectarea gunoiului.
Este prima acțiune de acest fel pentru noi și eu consider că a fost un SUCCES. Bravo tuturor părinților, sportivilor și prietenilor care au fost alături de noi!
Mulțumim d-nei Gabriela Buligescu, care ne-a făcut invitația să participăm în proiect și postului local de televiziune, ANTENA 1 Ploiești, care a realizat spotul publicitar de promovare a acțiunii și cu noi.
Seara, am fost invitați la Zilele oraşului Sinaia, ca să facem o demonstrație de karate tradițional, dar nu am mai ajuns, tot din cauza vremii... și am fi rămas și la concertul dat de trupa Holograf... n-a fost să fie... poate altădată o s-o facem și mai și mai lată...

La bună vedere,

Aurelian Nicolae

luni, 20 septembrie 2010

CUPA ROMÂNIEI A RĂMAS LA PLOIEȘTI


CUPA ROMÂNIEI A RĂMAS LA PLOIEȘTI

Team-ul CS Conpet –Petrolul a reușit o performanță greu de egalat în karate-ul tradițional intern : câștigarea pentru a 8-a oară consecutiv a trofeului Cupa României. Competiția este destinată sportivilor cu vârste peste 14 ani , cu grad tehnic ridicat – centuri negre - și pune în evidență clubul care are cea mai valoroasă echipă a anului în curs. Se desfășoară pe 4 categorii de vârstă , cadeti (14 – 15 ani), juniori (16 – 18 ani), tineret(19 – 21 ani) și seniori (+ 21 ani), băieți și fete, probe individuale și de echipă. Fiecare loc obținut de sportivi se cuantifică în puncte care se adaugă la zestrea echipei, la sfârșitul concursului fiind stabilit un clasament final.

De asemenea, anul acesta, conducerea SC CONPET SA a oferit alte 4 cupe concretizate în TROFEUL CONPET pentru The Best Team of Cadets, pentru The Best Team of Juniors , The Best Team of Youth, The Best Team of Seniors. La cadeti și seniori Trofeul Conpet a revenit echipelor de cadeti, respectiv seniori de la Conpet-Petrolul. La tineret, Trofeul Conpet a revenit clubului Roxy Dojo din Bucuresti, iar la juniori a revenit echipei de la CS Petrom Ploiesti.

Competiția s-a desfășurat în Sala Leonard Doroftei, datorită parteneritului încheiat între Primăria Municipiului cu CS Conpet Ploiești. Este pentru prima dată, în istoria competițiilor de karate tradițional desfășurate în orașul petrolului, când instituția Primăriei Municipiului Ploiești sprijină această disciplină.

Acțiunea s-a derulat pe parcursul a 3 zile (17-19 sept 2010) și a debutat vineri, cu un seminar ținut de prof.univ. Vladimir Iorga, MD PhD , 9 DAN – președintele ETKF (Federația Europeană de Karate Traditional). Sensei Vladimir Iorga a prezentat forma KATA JI’IN, atât în forma lucrată și acceptată în zilele noastre cât și în forma veche, subliniind totodată maeștrii care au adus schimbări și motivele lor. Toate competițiile noastre au în componență astfel de seminarii care contribuie la ridicarea nivelului de cultură al sportivilor noștri în domeniu, acest lucru însemnând conștientizarea evoluției formelor pe care ei le prezintă în concursuri. A fost pentru noi o deosebită onoare să-l avem ca oaspete, la Ploiești, pe sensei Vladimir Iorga, unul dintre pionerii karate-ul tradițional european, un mare profesor și un om deosebit. A fost asistat de sensei Dan Stuparu, președintele FRKT (Federația Europeană de Karate Traditional).

Au participat la competiție sportivi din Oradea, Piatra-Neamț, Cluj, Constanța, București, Zalău , Mizil și Ploiești. În total 11 cluburi au aliniat 75 de sportivi, băieți și fete. Sâmbătă, 18 septembrie, pe cele 2 tatami (suprafețe de concurs), au intrat sportivii de la grupele de cadeți, juniori și tineret. La cadeți, de la Conpet-Petrolul s-au remarcat: Mihaela Niculae care a câştigat proba de fuku-go și a obținut locul secund la kata individual. Andreea David, revenită în echipă, a reuşit să puncteze la toate probele individuale astfel: la kata ind a ocupat locul 3, la kumite locul 2 și fuku-go locul 2. Cele 2 fete sunt foarte talentate și văd în ele 2 sportive care pot duce mai departe linia școlii noastre.

Băieții de la această grupă reușesc mai puțin decât fetele, totuși și-au făcut datoria și-au punctat pentru club astfel : Marius Creța locul 1la kata individual, iar Costin Nistor locul 2 la kata ind si locul 2 la fuku-go. Tiberiu Popescu este într-un con de umbră, având probleme de adaptare, fiindcă a crescut destul de mult într-un timp foarte scurt. Din aceastǎ cauzǎ, nu reuşeşte să se coordoneze și să suprapună ceea ce știe la nivelul memoriei cu noile dimensiuni ale corpului său. Sper ca până la sfârșitul anului să reușească armonizarea și revenirea lui la nivelul care să-i permită noi performanțe.

La categoria JUNIORI avem 2 reveniri în echipă a unor sportivi de o certă valoare. Este vorba de Irina Marton la fete și Sami Raisour la băieți. Fetele de la această categorie au adus zestrea lor de puncte echipei astfel: Irina Marton a arătat o dorință de re-afirmare și a reușit un frumos loc 3 la kumite. Însă care a dominat competiția a fost Sabina Beldeanu, care a arǎtat din ce în ce mai multă siguranţă în ceea ce face, astfel că a obţinut locul 1 la kumite și locul 3 la fuku-go. Tot la această probă, Ioana Vasiloaia vine tot pe locul 3.
Băieții reușesc prin Sami Raisour să aducă un loc 1 la kumite. Alexandru Nicolae punctează pentru noi de 2 ori, ocupând locul secund la fuku-go și locul 3 la kumite ind. Daniel Baniță, sportiv de un real talent nu se regăsește încă la această grupă de vârstă la probele individuale, dar este foarte valoros în probele de echipă.

La tineret nu am avut nicio sportivă, în schimb am avut 5 băieți, care și-au împărţit între ei tot astfel: la kata ind, locul 1 Tudor Graur, locul 2 Mihăiță Vișan și locul 3 Uruc Octavian. La kumite, locul I Tudor Graur , locul 2 Cosmin Porumboiu, locul 3 Uruc Octavian. La fukugo, locul 1 Alexandru Cojocaru, locul 2 Octavian Uruc, locul 3 Mihăiță Vișan.

Pentru toată lumea, inclusiv pentru colegii lui de echipă, Tudor Graur a fost de-a surprinzător prin rezultate, dar mai ales pentru atitudinea care l-a dus la aceste rezultate De asemenea, Alexandru Cojocaru este frumoasa surpriză pentru că a câștigat finala, printr-un procedeu foarte dificil – ushiro-ura-mawashi jodan , care i-a adus un ippon și câștigarea finalei.

Seniorii au fost la înățime, mult public fiind prezent pentru a-i vedea pe campioni la lucru. Au evoluat bine și foarte bine, făcând o primă încâlzire pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Fetele noastre au câștigat toate probele individuale dar Manona Danciu s-a întrecut pe sine la această competiție, reuşind să câștige locul 1 la kata și locul 1 la kumite. Bucuria mea este cu atât mai mare cu cât aceste finale le-a câștigat în fața celei care i-a suflat locul la kata în lotul național, ex-conpetista Simona Lare (legitimată acum la Olimpia București). La fuku-go, Cristina Gustoiu a câștigat această finală în fața Manonei și astfel ploieștencele nu au lǎsat nicio șansă la primul loc niciunei alte sportive. Băieții au fost mai relaxați, astfel cǎ numai Robert aduce un loc 1 la proba lui favorită – kata individual. Romeo Trandafir punctează printr-un loc 2 la kumite și la fuku-go printr-un loc 3, tot locul 3 ocupând aici și Ștefan Marinică.

Sâmbătă, 18 septembrie, s-au disputat toate probele pentru cadeți, juniori și tineret, duminica fiind rezervată pentru deschiderea oficială, întrecerea seniorilor și festivitatea de premiere și închiderea oficială a competiției. Tot sâmbătă, am primit vizita reprezentanților Agenției Naționale Anti- Dopping, care au luat probe de la 5 sportivi, o parte numiți de ei şi o parte numiți de FRKT.
Am fost sprijinit în organizarea acestei competiții și țin să mulțumesc:

• Primăriei Municipiului Ploiești;
• Conducerii CSM Ploiești;D-rei director Mihaela Stambolgiu;
• Clinicii Medicale Dentirad Plopeni, care ne-a asigurat asistența medicală; D-lui dr. Mircea Drăghici; D-nei director Mariana Gâdiuță;
• Conducerii celor 2 cluburi, CS Conpet și CS Petrolul care ne susțin activitatea;
• Președinţilor celorlalte 4 cluburi prahovene care au fost alături de mine: d-l Liviu Apostol – CS Petrom, d-l Adrian Manea – CKT Asagi Breaza, d-l Florin Carabă – CKT Hasu Ploiești, d-l Sorin Niță – CKT Shiro Washi Ploiești;
• Antena 1 Ploiesti, d-nei dir. Dana Turcu;
• Firmei SC Edisohn, d-nei Mihaela Sandu.


CLASAMENT GENERAL PE ECHIPE

LOCUL ECHIPA NR DE PUNCTE
I CS CONPET-PETROLUL PLOIEȘTI 3057
II ROXY DOJO BUCUREȘTI 667
III PALATUL COPIILOR CLUJ 550
IV PETROM PLOIEȘTI 510
V TERRA KID ZALĂU 496
VI SHIRO WASHI PLOIEȘTI 259
VII CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 180
VIII OLIMPIA BUCUREȘTI 130
IX KARATE TRAD EFORIE 109
X HASU PLOIEȘTI 83
XI CHELSEA BUCUREȘTI 20

Cu stimă ,

Antrenor emerit, 4 DAN
Aurelian Nicolae

joi, 16 septembrie 2010


Așa cum mulți dintre dintre dvs, apropiați nouă, ați aflat deja, în acest week-end avem o competiție de nivel național: Cupa României pentru cadeți, juniori, tineret și seniori. Nu am primit bani dar am primit suport din partea oamenilor din jurul meu, ca să ajung la primar sǎ ne srijine cu sala (aici este meritul lui Dragoș Gunia și al lui Puiu Neagu), ca să ajung la directorul Sălii Leonard Doroftei...şamd. Am primit suport din partea Mihaelei Sandu, care m-a aşteptat pînă am realizat afișele, diplomele și invitațiile color și au fost gata așa cum a vrut pretențiosul de mine, dânsa conducând o firma de materiale promoționale, care se numește EDISOHN. Mai mult de atât mi-a făcut și-un preț preferențial, pentru că Edy (fiul dânsei este karate-ka de-al nostru). Am umblat pe la fiecare om care ne simpatizează sau care are o funcție de conducere în Conpet, la Sindicatul Liber Conpet unde era d-l Marcel Boboc, președintele clubului și al sindicatului. Am fost la CS Petrolul, unde directorul, de unde nu știu, a venit cu un afiș reproșându-mi în glumă că trebuie să îi dea altcineva afișul. Am ajuns și pe la Primărie (că așa era frumos și am smuls promisiunea că pentru prima dată un reprezentant al primariei va fi prezent la o competiție de karate traditional) ... la Direcția de Tineret și Sport Prahova (care n-are director de o lună!) ... unde am lasat, de asemenea, un afiș și o invitație.....

Dar de ce vă spun toate astea ? Am avut ocazia să văd recțiile oamenilor în momentul în care primeau un afiș. Dacă voi avea răbdare, voi relata despre fiecare... Doresc însă să încep cu un copil. Eram pe str. Pielari, la Directia de Tineret și Sport, am ieșit din clădire și am lipit la avizier UN AFIȘ... De partea cealaltă a gardului se făcea că trece ... un copil… un școlar (avea ghiozdanul cu el) care s-a oprit sǎ mǎ urmǎreascǎ ce fac. L-am observat cu coada ochiului, dar mi-am văzut conștiincios de treabǎ şi am lipit afișul. El încerca să vadă, când prin stânga, când prin dreapta, ce scrie pe AFIȘ. Apoi AFISUL era la vedere, fără ca urâtul și bărbosul de mine să-i mai optureze accesul spre INFORMAȚIE. S-a lipit de gard sǎ-l studieze cu atenţie...eu, trecând pe lângă el, și dând frâu liber unui obicei din sală, l-am atins cu mâna pe umeri, a prietenie...el s-a luat după mine și m-a luat la întrebări. Ce este cu competiția, pentru cine, unde, când...dar mi-a atras mai ales ATENȚIA că nu scria pentru ce vârste sportivii participă la întrecere. Eu, bucuros de o așa observație pertinentă, am explicat ca la carte grupele de vârstă de la karate traditional și cum se numesc.... Copilul m-a ascultat cu atenție și mi-a zis: - „Înțeleg, eu nu pot să particip, sunt prea mic”....auziți, fraților, piticul dorea să participe la competiție, să se întreacă, să fie campion! Așa cum visam și eu când eram mic și-l iubeam pe Ilie Năstase și tenisul atât de mult că-mi făceam o rachetă numai din lemn și băteam de perete o minge până când pica stropul (ciment aruncat pe zid cu o mătură, dupǎ ce peretele era tencuit).

Am plecat de acolo și am uitat de foamea care mă chinuia (nu mâncasem nimic de seara trecută), gândindu-mă dacă noi, care ne zicem adulți, mai avem timp să ascultăm visele unui copil. Am purces mai departe spre ritmuri inumane, în numele a ceva, în numele progresului, al datoriei, sau a mai știu eu ce....dar nu în numele visurilor copilăriei...

În seara asta a ajuns la Ploiești președinte ETFK, sensei Vladimir Iorga, profesor dr. în fiziologie, unul din pionerii karate-ului traditional în Europa. La masă, în Doroftei Pub, mi-a cerut un AFIȘ... i-a plăcut... La plecarea din PUB ... Moșul, Leonard Doroftei al nostru, de asemenea mi-a cerut un AFIȘ să-l pună la vedere în local...

Peste tot AFIȘUL a plăcut, a interesat, în unele birouri l-au pus pe un dulap sau pe ușă, la intrarea în instituție... Am pus AFIȘE la club, la noi la sală... Dincolo de afișe, oamenii au găsit un motiv de apropiere, o punte, s-au descoperit într-o stare nouă de dincolo și dincoace de AFIȘ ... au înveselit un birou, o ușă, au trecut pentru o clipă de la treburile zilnice la un eveniment la care s-au simțit părtași și autori totodată. Pe AFIȘ am pus pe cei care au făcut un mic gest sau un gest mare față de noi, în felul acesta arătându-și interesul pentru proiectul nostru... Clinica Medicală Dentirad, Antena 1 Ploiești, SC Conpet , Edisohn –Materiale Promoționale, Primaria Minicipiului Ploiesti. De asemenea, am pus pe afiș o poză cu Robert Miclea și Manona Danciu într-un enbu de campioni mondiali... Trofeul care a suscitat atâta interes cândva... acum acoperit cu aur de 24 de k ... și ideogramele care semnifică Dento Karate DO.

AFIȘUL ... IATĂ SE ÎNTÂMPLĂ CEVA ... BATE O TOBĂ...CINEVA STRIGĂ DESPRE SCHIMBARE...LUME, LUME....VENIȚI CU TOȚII LA CUPA ROMÂNIEI!

miercuri, 15 septembrie 2010

INVITATIE LA CUPA ROMÂNIEI 2010


INVITATIE LA CUPA ROMÂNIEI

Începând de vineri și până duminică ( 17-19 septembrie 2010) în Sala „Leonard Doroftei” se va desfășura a XVII-a ediție a Cupei României, competiție rezervată sportivilor, cadeți, juniori, tineret și seniori.
Programul competiției :

Vineri
ora 19-21, stagiu condus de shihan Ilija Iorga și sensei Dan Stuparu.
Sâmbătă
ora 09-11, stagiu condus de shihan Ilija Iorga și sensei Dan
ora 11-16, preliminarii pt toate categoriile
Duminică
ora 09-11, stagiu condus de shihan Ilija Iorga și sensei Dan
ora 11.45, deschiderea oficială și finale, festivitate de premiere

SPRIJIN
Ne-a sprijit în organizare Primăria Municipiului Ploiesti prin acordarea Sălii Leonard Doroftei
Este pentru dată cand institutia primăriei Ploiești se implică și sprijină karate-ul tradițional.
De asemenea îi multumesc pentru asigurarea asistenței medicale conducerii Clinicii Medicale Dentirad Plopeni.
Multumiri Antenei 1 Ploiesti care va fi alături de noi.
Și celor care de mulți ani sunt alături de sportivii noștrii , conducerii și întregului colectiv de la CS CONPET SA.



PUȚINĂ ISTORIE
Cupa României a debutat ca si competitie ca o cupă locală ( acum 17 ani ) , la Iași ,care la vremea respectivă era polul karate-ului traditional românesc , cu foarte multi practicanti si multe cluburi.
Devenind o competitie de interes national , la propunerea lui sensei Dan Stuparu a devenit ceea ce azi numim Cupa României. Primele editii , asa cum era de firesc au fost câștigate de cluburile ieșene care ajunseseră să transfere cei mai buni sportivi din țară și din loturile naționale la Iași.
Câteva ani buni CUPA nu a plecat de la Iași . Apoi doua ediții consecutiv o câștigă Constructorul Hunedoara , echipă care defilează cu trofeul prin oraș și scoate hunedorenii în stradă. Apoi se mută la București , la clubul Olimpia, care reușește s-o mențină în capitală 2 ani la rînd, rezistând asediului celor care fuseseră în posesia ei. Și iată că spre surpriza tuturor , o echipă foarte tânără Conpet Ploiești o câștigă și o aduce la Ploiești. Dar în anul următor , Enpi Iași ne deposedează de Cupă , și astfel moldovenii își salvează parțial blazonul și onoarea pentru în anul următor conpetiștii merg la Iași și nu merg degeaba câștigând din nou Cupa. În momentul actual Cupa stă în vitrina de la Conpet de 7 ediții fără ca alt club s-o mai câștige.

SCHIMBARE
Sensei Dan Stuparu acum 4 editii a propus introducerea și celorlalte categorii , cadeti și tineret, alături de seniori, pentru a echilibra șansele cluburilor la câștigarea Cupei. Noi , cei de la Ploiești am simțit că este o invitație adresată tuturor pentru a demonstra care este cel mai complet și puternic club din țară, în condițiile în care este foarte greu de acoperit toate probele la individual și echipe , masculin și feminin. De asemenea se preconizează ca acesta competitie sa fie criteriu de calificare pentru cel mai bun sportivi seniori, respectiv cea mai buna sportiva senioara care vor participa in anul urmator la CUPA EUROPEI
INVITAȚI
Ca și în ultimii 4 ani îl vom avea ca invitat pe prof.dr. Ilija Iorga , 10 Dan , fondatorul FUDOKAN KARATE . Este maestrul care reușește să vadă dincolo de competiție și care ne duce , prin ceea ce predă , în lumea vechilor metode și sensuri ale artelor marțiale.În zilele nostre avem specialiști, metodiști, îndrumători de tot felul dar nu mai avem maeștrii, de aceea îl pretuim atât de mult pe shihan Ilija Iorga, care a initiat în anii 70 miscarea de karate traditional din România. Sensei Dan Stuparu , actualul presedinte FRKT fiind studentul dânsului din acei ani de pionerat
.
ECHIPA CONPET-PETROLUL
După o vacanță binemeritată , sportivii noștrii își fac încălzirea cu acestă competiție pentru cele 2 campionate internationale care vor avea loc in luna noiembrie. Este vorba de Campionatul Mondial de Seniori din Brazilia și de Europenele de Stil din Cipru.
Toți campionii noștrii sunt valizi și am să menționez aici numai componenta echipei de seniori : la masculin vor intra pe tatami atât la probele individuale căt și in cele de echipa , Robert Miclea, Romeo Trandafir, Adrian Cojocaru, Tiberiu Matei si Ștefan Marinică. Iar la fete , vom avea pe tatami pe Manona Danciu, Corina Tănăsescu și Cristina Gustoiu.
Au mai plecat din echipă sportivi de o certă valoare, cum ar fi Laura Severfi care a renuțat de tot la sportul de performanță și de Andrei Idriceanu care este anul II la Academia Militară , regimul de acolo nepermițându-i să se mai pregătească la nivel de performanță. Sperăm că și anul acesta ne vom mobiliza la nivelul la care să mai adăugăm încă o dată numele Conpet-Petrolul Ploiești pe Cupa României.

Acestea fiind spuse vă asteptăm cu drag să fiti alături de noi la debutul acestui sezon competițional în Sala Leonard Doroftei, sâmbată , dar mai ales duminică !!!

La bună vedere!

Antrenor Emerit
Aurelian Nicolae, 4 DAN

vineri, 10 septembrie 2010


Final de Vacanță cu Examen de Grad
Vineri, 10 septembrie 2010

Azi am incheiat vacanta cu un mare examen : de centura galbena , orange si verde.
13 sportivii s-au prezentat pentru sustinerea examenului care le-a dat dreptul sa aspire la obtinerea urmatorului grad tehnic.
Fiecare dintre ei s-a pregătit toată vacanța sau aproape toată vacanța cu gândul că dacă au o frecvență foarte bună la antrenemente și o atitudine bună vor fi invitati la examen. Examenele se sustin dupa programa recomandata de Federatia Româna de Karate Traditional și după efectuarea unui stagiu față de examenul precedent. Dar nu este suficient, pentru că la noi în sală sportivul se prezintă la examen și în baza invitației făcute de mine.
Invitația pe care o adresez sportivilor se bazează pe mai multe criterii . În afară de cele știute, în speță frecvența la sală și cunoașterea programei , eu caut să deslușesc și o schimbare de atitudine. Aici mă refer la modificarea dorinței de a învața, la o atitudine de acceptare conștientă a efortului ca atribut al propriei transformări, la schimbarea legăturii de înțelegere și comunicare , senpai-kohai ( antrenor-sportiv) , și bineînteles tot ce tine de principicipiile Dojo-Kun.
Au participat la examen : Denisa Pasăre– ochi de stele, Petre Drăghici – copilul apetisant , Eliza Dumitrescu – înteleapta broscută țestoasă, Alexandru Perițeanu- omul mirat, Ștefan Neagu– zâmbet frumos, Octavian Dumitrașcu – iute de nu –l nimeresti, toți au promovat la centura verde – 3 kyu.
Apoi , s-au făcut portocalii de bucurie obținând centura orange – 3 kyu următorii sportivi : Ștefan Negulescu- ambițiosul neștiut , Teodora Măselușă – hotărârea întruchipată, Teodor Marin – delicat ca un puișor dar curajos ca un leu, Eduard Sandu – copilul fluid , și Andrei Bucur – copilul devenit serios peste noapte... La centura galbenă – 5 kyu au promovat cu aplauze și felicitări : Alexandru Brânzaru – copilul cu suflet mare și putere de urs și Sergiu Boboșilă – rușinos ca o fată mare și rapid ca Speedy Gonzales.
A fost o sărbătoare pentru sufletul meu pentru că niște copii mi-au fost profesori prin calitățile și darurile lor. Au rezistat cu curaj la antrenamentele mele, la replicile mele uneori acide, au avut răbdare să vină această zi de mult promisă și tot amânată de un antrenor care avea mereu ceva de zis.
Iată că răbdarea a dat roade , iată că această bucurie vine la început de an școlar și sper să contribuie din plin la rezultatele lor la învățătură pentru că sunt deja mobilizați și dinamizați din toate punctele de vedere.
Am invitat părinții în sală la ceremonia de decernare a diplomelor prin care se confirmă și se recunoaște gradul obținut pentru ca bucuria să fie deplină, mulțumindu-le pentru încrederea pe care mi-o acordă în educarea copiilor dumnealor.
Mulțumiri speciale pentru Crina Tudor – fata care se războiește cu pisicile, pentru că a venit să-și susțină moral colegii și a fost asistenta mea la examen.
De luni trecem la programul de școală și suntem cu gândul la Campionatul National de Stil Fudokan-Shotokan rezevat copiilor.

Bucurați-vă alături de noi !


Cel mai bătrân și bărbos din sală,
Aurelian Nicolae