Totalul afișărilor de pagină

luni, 20 septembrie 2010

CUPA ROMÂNIEI A RĂMAS LA PLOIEȘTI


CUPA ROMÂNIEI A RĂMAS LA PLOIEȘTI

Team-ul CS Conpet –Petrolul a reușit o performanță greu de egalat în karate-ul tradițional intern : câștigarea pentru a 8-a oară consecutiv a trofeului Cupa României. Competiția este destinată sportivilor cu vârste peste 14 ani , cu grad tehnic ridicat – centuri negre - și pune în evidență clubul care are cea mai valoroasă echipă a anului în curs. Se desfășoară pe 4 categorii de vârstă , cadeti (14 – 15 ani), juniori (16 – 18 ani), tineret(19 – 21 ani) și seniori (+ 21 ani), băieți și fete, probe individuale și de echipă. Fiecare loc obținut de sportivi se cuantifică în puncte care se adaugă la zestrea echipei, la sfârșitul concursului fiind stabilit un clasament final.

De asemenea, anul acesta, conducerea SC CONPET SA a oferit alte 4 cupe concretizate în TROFEUL CONPET pentru The Best Team of Cadets, pentru The Best Team of Juniors , The Best Team of Youth, The Best Team of Seniors. La cadeti și seniori Trofeul Conpet a revenit echipelor de cadeti, respectiv seniori de la Conpet-Petrolul. La tineret, Trofeul Conpet a revenit clubului Roxy Dojo din Bucuresti, iar la juniori a revenit echipei de la CS Petrom Ploiesti.

Competiția s-a desfășurat în Sala Leonard Doroftei, datorită parteneritului încheiat între Primăria Municipiului cu CS Conpet Ploiești. Este pentru prima dată, în istoria competițiilor de karate tradițional desfășurate în orașul petrolului, când instituția Primăriei Municipiului Ploiești sprijină această disciplină.

Acțiunea s-a derulat pe parcursul a 3 zile (17-19 sept 2010) și a debutat vineri, cu un seminar ținut de prof.univ. Vladimir Iorga, MD PhD , 9 DAN – președintele ETKF (Federația Europeană de Karate Traditional). Sensei Vladimir Iorga a prezentat forma KATA JI’IN, atât în forma lucrată și acceptată în zilele noastre cât și în forma veche, subliniind totodată maeștrii care au adus schimbări și motivele lor. Toate competițiile noastre au în componență astfel de seminarii care contribuie la ridicarea nivelului de cultură al sportivilor noștri în domeniu, acest lucru însemnând conștientizarea evoluției formelor pe care ei le prezintă în concursuri. A fost pentru noi o deosebită onoare să-l avem ca oaspete, la Ploiești, pe sensei Vladimir Iorga, unul dintre pionerii karate-ul tradițional european, un mare profesor și un om deosebit. A fost asistat de sensei Dan Stuparu, președintele FRKT (Federația Europeană de Karate Traditional).

Au participat la competiție sportivi din Oradea, Piatra-Neamț, Cluj, Constanța, București, Zalău , Mizil și Ploiești. În total 11 cluburi au aliniat 75 de sportivi, băieți și fete. Sâmbătă, 18 septembrie, pe cele 2 tatami (suprafețe de concurs), au intrat sportivii de la grupele de cadeți, juniori și tineret. La cadeți, de la Conpet-Petrolul s-au remarcat: Mihaela Niculae care a câştigat proba de fuku-go și a obținut locul secund la kata individual. Andreea David, revenită în echipă, a reuşit să puncteze la toate probele individuale astfel: la kata ind a ocupat locul 3, la kumite locul 2 și fuku-go locul 2. Cele 2 fete sunt foarte talentate și văd în ele 2 sportive care pot duce mai departe linia școlii noastre.

Băieții de la această grupă reușesc mai puțin decât fetele, totuși și-au făcut datoria și-au punctat pentru club astfel : Marius Creța locul 1la kata individual, iar Costin Nistor locul 2 la kata ind si locul 2 la fuku-go. Tiberiu Popescu este într-un con de umbră, având probleme de adaptare, fiindcă a crescut destul de mult într-un timp foarte scurt. Din aceastǎ cauzǎ, nu reuşeşte să se coordoneze și să suprapună ceea ce știe la nivelul memoriei cu noile dimensiuni ale corpului său. Sper ca până la sfârșitul anului să reușească armonizarea și revenirea lui la nivelul care să-i permită noi performanțe.

La categoria JUNIORI avem 2 reveniri în echipă a unor sportivi de o certă valoare. Este vorba de Irina Marton la fete și Sami Raisour la băieți. Fetele de la această categorie au adus zestrea lor de puncte echipei astfel: Irina Marton a arătat o dorință de re-afirmare și a reușit un frumos loc 3 la kumite. Însă care a dominat competiția a fost Sabina Beldeanu, care a arǎtat din ce în ce mai multă siguranţă în ceea ce face, astfel că a obţinut locul 1 la kumite și locul 3 la fuku-go. Tot la această probă, Ioana Vasiloaia vine tot pe locul 3.
Băieții reușesc prin Sami Raisour să aducă un loc 1 la kumite. Alexandru Nicolae punctează pentru noi de 2 ori, ocupând locul secund la fuku-go și locul 3 la kumite ind. Daniel Baniță, sportiv de un real talent nu se regăsește încă la această grupă de vârstă la probele individuale, dar este foarte valoros în probele de echipă.

La tineret nu am avut nicio sportivă, în schimb am avut 5 băieți, care și-au împărţit între ei tot astfel: la kata ind, locul 1 Tudor Graur, locul 2 Mihăiță Vișan și locul 3 Uruc Octavian. La kumite, locul I Tudor Graur , locul 2 Cosmin Porumboiu, locul 3 Uruc Octavian. La fukugo, locul 1 Alexandru Cojocaru, locul 2 Octavian Uruc, locul 3 Mihăiță Vișan.

Pentru toată lumea, inclusiv pentru colegii lui de echipă, Tudor Graur a fost de-a surprinzător prin rezultate, dar mai ales pentru atitudinea care l-a dus la aceste rezultate De asemenea, Alexandru Cojocaru este frumoasa surpriză pentru că a câștigat finala, printr-un procedeu foarte dificil – ushiro-ura-mawashi jodan , care i-a adus un ippon și câștigarea finalei.

Seniorii au fost la înățime, mult public fiind prezent pentru a-i vedea pe campioni la lucru. Au evoluat bine și foarte bine, făcând o primă încâlzire pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Fetele noastre au câștigat toate probele individuale dar Manona Danciu s-a întrecut pe sine la această competiție, reuşind să câștige locul 1 la kata și locul 1 la kumite. Bucuria mea este cu atât mai mare cu cât aceste finale le-a câștigat în fața celei care i-a suflat locul la kata în lotul național, ex-conpetista Simona Lare (legitimată acum la Olimpia București). La fuku-go, Cristina Gustoiu a câștigat această finală în fața Manonei și astfel ploieștencele nu au lǎsat nicio șansă la primul loc niciunei alte sportive. Băieții au fost mai relaxați, astfel cǎ numai Robert aduce un loc 1 la proba lui favorită – kata individual. Romeo Trandafir punctează printr-un loc 2 la kumite și la fuku-go printr-un loc 3, tot locul 3 ocupând aici și Ștefan Marinică.

Sâmbătă, 18 septembrie, s-au disputat toate probele pentru cadeți, juniori și tineret, duminica fiind rezervată pentru deschiderea oficială, întrecerea seniorilor și festivitatea de premiere și închiderea oficială a competiției. Tot sâmbătă, am primit vizita reprezentanților Agenției Naționale Anti- Dopping, care au luat probe de la 5 sportivi, o parte numiți de ei şi o parte numiți de FRKT.
Am fost sprijinit în organizarea acestei competiții și țin să mulțumesc:

• Primăriei Municipiului Ploiești;
• Conducerii CSM Ploiești;D-rei director Mihaela Stambolgiu;
• Clinicii Medicale Dentirad Plopeni, care ne-a asigurat asistența medicală; D-lui dr. Mircea Drăghici; D-nei director Mariana Gâdiuță;
• Conducerii celor 2 cluburi, CS Conpet și CS Petrolul care ne susțin activitatea;
• Președinţilor celorlalte 4 cluburi prahovene care au fost alături de mine: d-l Liviu Apostol – CS Petrom, d-l Adrian Manea – CKT Asagi Breaza, d-l Florin Carabă – CKT Hasu Ploiești, d-l Sorin Niță – CKT Shiro Washi Ploiești;
• Antena 1 Ploiesti, d-nei dir. Dana Turcu;
• Firmei SC Edisohn, d-nei Mihaela Sandu.


CLASAMENT GENERAL PE ECHIPE

LOCUL ECHIPA NR DE PUNCTE
I CS CONPET-PETROLUL PLOIEȘTI 3057
II ROXY DOJO BUCUREȘTI 667
III PALATUL COPIILOR CLUJ 550
IV PETROM PLOIEȘTI 510
V TERRA KID ZALĂU 496
VI SHIRO WASHI PLOIEȘTI 259
VII CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 180
VIII OLIMPIA BUCUREȘTI 130
IX KARATE TRAD EFORIE 109
X HASU PLOIEȘTI 83
XI CHELSEA BUCUREȘTI 20

Cu stimă ,

Antrenor emerit, 4 DAN
Aurelian Nicolae

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu