Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 15 septembrie 2010

INVITATIE LA CUPA ROMÂNIEI 2010


INVITATIE LA CUPA ROMÂNIEI

Începând de vineri și până duminică ( 17-19 septembrie 2010) în Sala „Leonard Doroftei” se va desfășura a XVII-a ediție a Cupei României, competiție rezervată sportivilor, cadeți, juniori, tineret și seniori.
Programul competiției :

Vineri
ora 19-21, stagiu condus de shihan Ilija Iorga și sensei Dan Stuparu.
Sâmbătă
ora 09-11, stagiu condus de shihan Ilija Iorga și sensei Dan
ora 11-16, preliminarii pt toate categoriile
Duminică
ora 09-11, stagiu condus de shihan Ilija Iorga și sensei Dan
ora 11.45, deschiderea oficială și finale, festivitate de premiere

SPRIJIN
Ne-a sprijit în organizare Primăria Municipiului Ploiesti prin acordarea Sălii Leonard Doroftei
Este pentru dată cand institutia primăriei Ploiești se implică și sprijină karate-ul tradițional.
De asemenea îi multumesc pentru asigurarea asistenței medicale conducerii Clinicii Medicale Dentirad Plopeni.
Multumiri Antenei 1 Ploiesti care va fi alături de noi.
Și celor care de mulți ani sunt alături de sportivii noștrii , conducerii și întregului colectiv de la CS CONPET SA.



PUȚINĂ ISTORIE
Cupa României a debutat ca si competitie ca o cupă locală ( acum 17 ani ) , la Iași ,care la vremea respectivă era polul karate-ului traditional românesc , cu foarte multi practicanti si multe cluburi.
Devenind o competitie de interes national , la propunerea lui sensei Dan Stuparu a devenit ceea ce azi numim Cupa României. Primele editii , asa cum era de firesc au fost câștigate de cluburile ieșene care ajunseseră să transfere cei mai buni sportivi din țară și din loturile naționale la Iași.
Câteva ani buni CUPA nu a plecat de la Iași . Apoi doua ediții consecutiv o câștigă Constructorul Hunedoara , echipă care defilează cu trofeul prin oraș și scoate hunedorenii în stradă. Apoi se mută la București , la clubul Olimpia, care reușește s-o mențină în capitală 2 ani la rînd, rezistând asediului celor care fuseseră în posesia ei. Și iată că spre surpriza tuturor , o echipă foarte tânără Conpet Ploiești o câștigă și o aduce la Ploiești. Dar în anul următor , Enpi Iași ne deposedează de Cupă , și astfel moldovenii își salvează parțial blazonul și onoarea pentru în anul următor conpetiștii merg la Iași și nu merg degeaba câștigând din nou Cupa. În momentul actual Cupa stă în vitrina de la Conpet de 7 ediții fără ca alt club s-o mai câștige.

SCHIMBARE
Sensei Dan Stuparu acum 4 editii a propus introducerea și celorlalte categorii , cadeti și tineret, alături de seniori, pentru a echilibra șansele cluburilor la câștigarea Cupei. Noi , cei de la Ploiești am simțit că este o invitație adresată tuturor pentru a demonstra care este cel mai complet și puternic club din țară, în condițiile în care este foarte greu de acoperit toate probele la individual și echipe , masculin și feminin. De asemenea se preconizează ca acesta competitie sa fie criteriu de calificare pentru cel mai bun sportivi seniori, respectiv cea mai buna sportiva senioara care vor participa in anul urmator la CUPA EUROPEI
INVITAȚI
Ca și în ultimii 4 ani îl vom avea ca invitat pe prof.dr. Ilija Iorga , 10 Dan , fondatorul FUDOKAN KARATE . Este maestrul care reușește să vadă dincolo de competiție și care ne duce , prin ceea ce predă , în lumea vechilor metode și sensuri ale artelor marțiale.În zilele nostre avem specialiști, metodiști, îndrumători de tot felul dar nu mai avem maeștrii, de aceea îl pretuim atât de mult pe shihan Ilija Iorga, care a initiat în anii 70 miscarea de karate traditional din România. Sensei Dan Stuparu , actualul presedinte FRKT fiind studentul dânsului din acei ani de pionerat
.
ECHIPA CONPET-PETROLUL
După o vacanță binemeritată , sportivii noștrii își fac încălzirea cu acestă competiție pentru cele 2 campionate internationale care vor avea loc in luna noiembrie. Este vorba de Campionatul Mondial de Seniori din Brazilia și de Europenele de Stil din Cipru.
Toți campionii noștrii sunt valizi și am să menționez aici numai componenta echipei de seniori : la masculin vor intra pe tatami atât la probele individuale căt și in cele de echipa , Robert Miclea, Romeo Trandafir, Adrian Cojocaru, Tiberiu Matei si Ștefan Marinică. Iar la fete , vom avea pe tatami pe Manona Danciu, Corina Tănăsescu și Cristina Gustoiu.
Au mai plecat din echipă sportivi de o certă valoare, cum ar fi Laura Severfi care a renuțat de tot la sportul de performanță și de Andrei Idriceanu care este anul II la Academia Militară , regimul de acolo nepermițându-i să se mai pregătească la nivel de performanță. Sperăm că și anul acesta ne vom mobiliza la nivelul la care să mai adăugăm încă o dată numele Conpet-Petrolul Ploiești pe Cupa României.

Acestea fiind spuse vă asteptăm cu drag să fiti alături de noi la debutul acestui sezon competițional în Sala Leonard Doroftei, sâmbată , dar mai ales duminică !!!

La bună vedere!

Antrenor Emerit
Aurelian Nicolae, 4 DAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu