Totalul afișărilor de pagină

marți, 13 decembrie 2011

1st KARATE OPEN WORLD CUP

1st KARATE OPEN WORLD CUP

Sportivii de la C.S.Conpet-Petrolul au participat in perioada 9-11 decembrie la competitia internationala 1-st KARATE OPEN WORLD CUP, desfasurata la Navodari-Constanta. Competitia a fost deschisa tuturor sportivilor care practica karate, indiferent de stil, pentru toate categoriile de varsta, baieti si fete. Am avut grija, la sosirea in Constanta, sa mergem sa salutam marea. Inainte de a ne caza la Complexul Turistic Mamaia-Nord, toata echipa a petrecut mai bine de 90 de minute pe malul marii, adunanad scoici, alergand, sau pur si simplu privind marea. Am considerat ca este o buna terapie inainte de socul cu un nou sistem competitional.

Probele la care au concurat au fost : kata individual, kumite individual pe categorii de greutate, kata sincron masculin, feminine si mixt, respectiv kumite echipe.

Deviza sub care s-a organizat acesta intrecere a fost “IMPREUNA VOM FACE KARATE-UL SPORT OLIMPIC”. A fost prezenta la deschiderea competitiei d-na Elena Francu, o mare doamna a sportului romanesc, care din pozitia de director al DJS Constanta a urat succes sportivilor, antrenorilor si a felicitat organizatorii pentru efortul remarcabil facut.
Din culise am aflat ca s-a discutat cu dansa posibilitatea organizarii unui campionat european la Constanta.


Cum bine se stie, chiar daca numarul de practicanti de karate este foarte mare in intreaga lume, karate-ul nu este inca sport olimpic, asa cum ar merita. Motivul? Luptele interne si imensa fractionare intr-o pleiada de organizatii.

De aceea organizatorul a declarat la un moment dat : „Dragi Prieteni, stim cu totii de ce karate-do nu este un sport olimpic. Vanitatea si mandria sunt exacerbate la unii dintre presedintii federatiilor internationale si nationale, in loc de modestie si respect. Multi spun ca sunt democratici dar non-democratia apare in statute, exemplu fiind problema participarii in competitii organizate de altii. Sa luam un exemplu mai clar, mai simplu : o echipa de polo pariticipa in campionatul de polo dar toti membrii echipei participa si la campionatul national de innot. Si in mod surpinzator ei sunt in varf si intr-o parte si in alta. Asa se intampla si la karate. Oamenii vor sa mearga si la karate pe diferite versiuni ( bineinteles respectand regulamentul de concurs), WKF, SKDUN, ITKF, JKA...si asa mai departe. Dar daca „se afla” la nivel de conducere „te dau afara”. Este acest fenomen „corect” din punct de vedere democratic?...Este normala acesta ingradire ? Daca nu „te dau afara” pot sa apese pe parghiile autoritatii, pe care o au, astfel incat „sa te dai afara singur”. Nu ezita sa utilizeze ceea ce numim cu totii „ trafic de influenta”, care este greu de dovedit, greu de probat, dar clar este impotriva oricarei etici.
Vorbitorul a incheiat cu o intrebare retorica :”- Ce este acesta dorinta a antrenorilor si sportivilor de a participa la mai multe tipuri de competitie pe un fond comun, in cazul de fata KARATE?”


Revenind la sportivii nostri, ei s-au comportat relativ bine, tinand cont ca este prima competitie de acest tip la care participa si atat tipul de antrenament cat si modul de arbitraj sunt sensibil diferite. Am deplasat la Constanta un lot de 31 de sportivi, de la categoriile de copii pana la seniori inclusiv.


Rezultatele tehnice la PROBELE INDIVIDUALE :

Copii 2 (8-9 ani)
Kumite ind.fem(cat. – 37 kg) - Maselusa Teodora – medalie de argint

Copii 3 (10-11ani)
Kata ind.masc - Zafiris Flavius – medalie de aur
Kumite ind.masc (cat. + 37 kg) – Zafiris Flavius– medalie de argint
Kumite ind.fem, (cat. - 40kg) - Penescu Antonia- medalie de bronz
Kumite ind.fem(cat. - 40kg) – Stoian Teodora –medalie de argint
Kata ind.masc –(cat. – 32kg) Georgescu Gabriel- medalie de argint
Kata ind.fem- Tudor Crina- medalie de bronz
Kumite ind.masc (cat. +37kg) – Bobosila Sergiu- medalie de bronz
Kumite ind.masc(cat. - 32kg) – Dumitrascu Octavian- medalie de bronz
Kumite ind.fem (cat. - 40kg) – Durbac Bianca – medalie de argint
Kumite ind.fem(cat.+ 40kg) – Vasile Stefania – medalie de bronz
Kata ind.masc- Neagu Stefan – medalie de bronz
Kumite ind.masc (cat. - 37kg) - Neagu Stefan – medalie de bronz

Minicadeti (12-13 ani)
Kumite ind.masc(cat. - 40kg) - Andronache Maxim – medalie de argint
Kumite ind. masc (cat. - 45kg) – Balaceanu Gabriel – medalie de argint

Cadeti (14-15 ani)
Kumite ind.masc (cat. - 65kg) –Spita Andrei – medalie de bronz

Juniori (16-17ani)
Kata ind.masc- Creta Marius- medalie de bronz
Kumite ind.masc (cat. - 62kg) – Creta Marius – medalie de bronz
Kumite ind.masc (cat. - 70kg) – Popescu Tiberiu – medalie de bronz
Kumite ind.masc (cat. +75kg) – Banita Daniel – medalie de bronz

Seniori (+21 ani)
Kata ind.masc- Marinica Stefan- medalie de bronz

Veterani (+40 ani)
1.Kata ind.masc – Carstea Stefan – medalie de argint
2.Kumite ind. masc – Carstea Stefan – medalie de argint

Remarca : la proba de kumite, competitia se desfasoara pe categorii de greutate!

Rezultatele tehnice la PROBE DE ECHIPA :

Copii 3 (10-11ani)
1.Kata echipe fem. Penescu Antonia &Tudor Crina & Durbac Bianca – medalie de argint
2.Kata echipe mixt – Tudor Crina & Dumitrascu Octavian & Neagu Stefan – medalie de bronz

Minicadeti (12-13 ani)
1.Kumite echipe masc – Andronache Maxim & Balaceanu Gabriel & Bejgu Gabriel – medalie de argint

Cadeti (14-15 ani)
1.Kumite echipe masc. – Beldeanu Calin & Popescu Radu & Spita Stefan

Juniori (16-17ani)
1.Kata echipe masc.- Creta Marius & Popescu Tiberiu & Nistor Costin – medalie de argint
2.Kata echipe mixt – Creta Marius & Beldeanu Sabina & Popescu Tiberiu – medalie de argint
3.Kumite echipe masc – Creta Marius & Popescu Tiberiu & Banita Daniel, Nistor Costin – medalie de argint
4. Kumite ind. masc. - Nistor Costin - medalie de argint

Seniori (+21 an
1.Kata echipe masc. – Porumboiu Cosmin & Minculescu George & Marinica Stefan – medalie de argint
2.Kumite echipe masc. - Porumboiu Cosmin & Minculescu George & Marinica Stefan-medalie de argint

Duminica, la plecare am facut un nou popas pe malul marii, in apropierea Cazinoului, am mers la Acvarium si apoi la Muzeul Marinei unde sportivii au fost fascinati de tehnica si armamentul folosit de-a lungul timpului in marina. Am avut ocazia sa fim condusi la muzeu de o doamna, cunoscuta intamplator, dar care in cele 15 minute cat a durat drumul de la cazinou la muzeul marinei, sa ne faca o scurta dar instructiva istorie a Constantei, si sa ne arate ca merita sa ne cunostem istoria, numai asa capatand respect pentru noi si pentru locurile in care traim.

A fost o competitie relativ usoara,cu un nivel tehnic nu prea ridicat dar ne-a dat de furca sistemul de arbitraj diferit vis-a-vis de structurile cunoscute de noi.De aceea, dupa cum se remarca din rezultatele prezentate mai sus, am reusit doar 3 locuri 1.
Remarc intreaga echipa pentru unitate, pentru curajul cu care a luptat si pentru dorinta de a-si testa forta si abilitatile intr-un alt tip de sistem competitional. Sunt increzator in viitorul nostru ca echipa mai ales ca avem totala sustinere a conducerii celor 2 cluburi CS Conpet si CS Petrolul si bineinteles a parintilor sportivilor.
La final de an competitional vreau sa adresez calde urari de La Multi Ani, Sanatate si Felicitari tuturor sportivilor si parintilor. De asemenea urez LA MULTI ANI conducerii celor 2 cluburi si principalului nostru sponsor CONPET S.A.


Cu stima,
Aurelian Nicolae

P.S. Ieri, luni 12 dec 2011, alaturi de echipa de copii de la O.U.Concordia am participat la "Evenimentul de Caritate : Cine salveaza o viata, salveaza intrega lume", organizat la Bucuresti de Grand Hotel si ProTV , avand ca moderator pe Andreea Esca. Despre acest eveniment sper sa va relatez intr-un articol viitor.

2 comentarii:

  1. Nistor Costin locul 2 kumite individual juniori. Locul 2 kumite echipe juniori

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo , se poate trai si liber ! Succes in continuare !

    RăspundețiȘtergere