Totalul afișărilor de pagină

luni, 18 ianuarie 2010

STAGIU NATIONAL COVASNA 2010


Karate Tradițional

STAGIUL NATIONAL PENTRU PERFECTIONAREA ANTRENORILOR
Covasna 08-15 ianuarie 2010

ADUNAREA GENERALA A FRKT
15 ianuarie 2010

• Ca în fiecare an ,la Covasna, Federația Română de Karate Tradițional organizează stagiul anual pentru perfecționarea antrenorilor.
• Au participat aprox 50 de antrenori din tot atâtea cluburi de profil.
• Ediția de anul acesta a fost marcată de faptul că au apărut mulți tineri care aspiră la statutul de antrenori , ceea ce este un lucru mai mult decât îmbucurător și care provin din foști sportivi care au fost în loturile naționale, adică oameni care au fost și sunt aproape de fenomenul karate tradițional.
• Acest lucru duce inevitabil la faptul că în următorii ani concurența inter -cluburi in campionatele nationale dar si lupta pentru ocuparea unui loc in loturile nationale, va fi la un nivel tot mai ridicat.
• În cele 6 zile de lucru efectiv, au fost organizate 18 ( 3 /zi ) seminarii care au cuprins prezentarea unor kata ( forme) noi - in ideia ca aceste forme sunt obligatorii pentru tururile eliminatorii- pentru proba de kata individual astfel : kata Gankaku, kata Ji-in , kata Sochin , si kata Nijushiho !
Fiecare categorie de vârstă , cadeti , juniori , tineret si seniori având alocate 2 kata impuse pentru tururile eliminatorii, unul din tematica de anul trecut iar unul prezentat anul acesta.
De asemenea au fost abordate probleme de dinamică specifică tehnicilor de karate tradițional , în special pe partea de translație , dar și de producere a energiei unei tehnici, de la direcționarea mentală până la exprimarea fizică efectivă.
O altă temă a fost partea de metodică a antrenamentului de karate tradițional și lucru efectiv pe diferite forme.

Sensei Dan Stuparu a accentuat unitatea minte-respirație-corp-tehnică, arătând faptul că din momentul în care arta marțială a depășit ideia de utilitate în lungile războaie japoneze și s-a întâlnit cu zen-budismul , s-a transformat în DO ( cale ) , ceea ce trebuie să urmărim și noi .
În zilele noastre a căpătăt un alt tip de utilitate , aceea de a se înscrie printre cele mai complexe și frumoase discipline sportive , cu o puternică latură educatională, partea de DO fiind destul de greu de înțeles și practicat.

Cursul s-a încheiat cu examen carea avut 2 secțiuni : un test grilă în limba engleză având ca tema karate-ul tradițional și un test de arbitraj la proba de kata individual.

• Adunarea Generală a Federație nu a adus noutăți în programul competițional , sensei Dan Stuparu prezentând raportul de activitate pe anul 2009 subliniind că și în condițiile economice dificile prin care trecem toti , loturile nationale au reusit cu sprijinul financiar al cluburilor din teritoriu să participe la toate competiile internationale.
• S-au făcut referiri la programul compețițional intenational de anul acesta aducând în atenție faptul că in luna martie vom participa la Campiontul Mondial de Stil Shotokan Fudokan,care se va desfășura la Belgrad -Serbia,fiind în fapt competiția care nu s-a mai ținut dina cauza anul trecut din cauza faptul ca ministerul sănătății din Serbia nu a dat aviz favorabil, motivul fiind mult controversata gripă porcină. Nu se vor face alte calificări , sportivii nominalizati anul trecut pentru participare vor rămâne aceeași. De asemenea un alt punct important va fi calificarea și participarea la Campionatul Mondial de Disciplină - Karate Tradițional , care se va desfăsura la Curittiva în Brazilia, fapt care presupune în primul rând eforturi financiare considerabile.


In acest week-end , la Ploiesti , în organizarea CS Conpet _Petrolul se va desfășura TESTAREA TEHNICO-FIZICĂ a sportivilor din ZONA ȚARA ROMÂNEASCĂ , pentru categoriile cadeti, juniori, tineret si seniori, sporivii având de trecut un prim examen care le va da dreptul să participe în Campionatul National !

Mult succes!

Antrenor ,
Aurelian Nicolae

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu