Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 3 august 2011

CANTONAMENT PENTRU CENTURILE NEGRE




KARATE TRADITIONAL
CS CONPET-PETROLUL PLOIESTI


CANTONAMENT LA PIATRA ARSA PENTRU CENTURILE NEGRE

In perioada 18-25 iulie 2011 s-a desfasurat, la Piatra Arsa, in muntii Bucegi, cantonamentul pentru sportivii cu centuri negre din sectia de karate traditional a gruparii Conpet-Petrolul Ploiesti.
Au participat 15 sportivi,din care 4 fete si 11 baieti, condusi de subsemnatul ,antrenor emerit Aurelian Nicolae. Sustinerea financiara a cantonamentului a fost asigurata de CS Petrolul.
Prin acest cantonament s-a urmarit mai multe obiective, de la reconstructia echipei la pregatirea fizica si psihica in conditii speciale ( trasee cu grade de dificultate diferite, conditii atmosferice deosebite), de la antrenamentele pe varful unui munte la revenirea in conditii de sala. Baza Sportiva Piatra Arsa ofera, pentru cine vrea sa exploateze in propriul folos si la capacitate maxima, conditii variate de antrenament si recuperare cum ar fi : pista atletism, sala de sport, sala de forta, piscina si sauna.
Structura unei zile de cantonament a fost in principiu urmatoarea : desteptarea la ora 06, la 06.20 jogging fie pe pista de atletism fie pe un drum de munte, apoi o usoara gimnastica si o usoara parte tehnica. La ora 8.30 micul dejun si plecare pe un traseu montan. Revenire in jurul orei 13.00, la 13.30 masa de pranz. Program liber ales pana la ora 17.00 cand era a doua sedinta de antrenament pana la 18.45. La 19.30 se servea cina. In zona timpului liber sportivii au ales tot miscarea, se juca tenis de masa sau fotbal in sala. Unii sportivii au ales sala de forta.

Obiectivul tehnic al acestui cantonament a fost studierea si aprofundarea grupei de kata Heian, ca elemente de constructie pentru formele competitonale. Au fost izolate, prin metode speciale, elemente volitive, si apoi reasamblate in mod constient pe fondul formelor. S-a lucrat de asemenea si la bunkai-ul (aplicatia in conditii de lupta cu mai multi adversari) acestor kata, element de mare complexitate care solicita sportivul, sa se apropie pe o durata extrem de scurta, de limita capacitatilor sale psiho-fizice.
Am avut usoare probleme de sanatate cu 2-3 sportivi dar care le-am trecut cu bine.


Vremea a tinut cu noi aproape tot timpul si am putut sa ne desfasuram programul asa cum ni l-am propus. Personalului si serviciilor de la Complexul Sportiv Piatra Arsa, atat eu cat si sportivii, le acordam calificativul excelent.
Urmeaza reunirea echipei pe data de 03 august si pregatirea pentru toamna competitionala care debuteaza de fapt cu un concurs pentru copii la sfarsit lunii august, la Alexandria. Avem Cupa Romaniei la Braila in luna septembrie ,urmand apoi Campionatul Mondial de Fudokan( de stil) , iar la sfarsitul lunii noiembrie ne asteapta in Israel , Campionatul European de Karate Traditional ( de disciplina).
In saptamana acesta ne vom deplasa la mare cu echipa de performanta de copii , cantonament sustinut partial de CS Conpet. Vom reveni acasa pe 01 august.

Cu stima,
Aurelian Nicolae

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu