Totalul afișărilor de pagină

joi, 14 aprilie 2011

COPIII LA FINAL DE CAMPIONAT - URMEAZĂ CUPA EUROPEI -FUDOKAN

KARATE TRADITIONAL

În noaptea de duminică spre luni au

revenit de la Cluj , în jurul orei 3 , echipa de copii care a reprezentat CS Conpet – Petrolul Ploiești la Finalele Campionatului Național de Karate Tradițional.
12 sportivi calificați în urma etapei de zonă desfășurată la Eforie în urmă cu o lună, au încercat la să aducă medalii cât mai valoroase pentru club și să se califice la competiția internaționlă Cupa Fudokan – Ilija Iorga.
Sub egida FRKT au participat la campionat 350 de sportivi din 25 de cluburi de profil și competiția a fost susținută financiar de către autoritățile clujene.
Ceea ce în anii trecuți era campionatul european pentru toate grupele de vârstă ( copii 1,2,3,4 , cadeți, juniori, tineret și seniori) , anul acesta toata paleta grupelor de copii vor participa sub aceleași condiții cu diferența că se va numi Cupa Fudokan – Ilija Iorga.
Campionatul European de Stil Fudokan Shotokan va fi rezervat categoriilor de cadeți, juniori, tineret și seniori iar Cupa Fudokan Ilija Iorga va fi rezervata, categoriilor de copii, ambele competiții se vor desfășura la Belgrad – Serbia, în perioada 20-22 mai 2011.
Revenind la echipa care a reprezentat clubul în acest week-end la Cluj este de mentionat faptul că este cel mai mic număr de sportivi care-l prezentăm la o finală de campinat național , în parte datorită epidemiei de gripă care ne-a obligat să lasăm acasă sportivi valoroși și subliniez aici pe Crina Tudor, Andrei Sandu sau Ioana Popescu. Apoi programul competițional schimbat dramatic dorită faptului că europenele de stil au fost realocate în altă perioadă. Lotul național fiind constituit după finalele campionatului, a obligat conducerea FRKT, să înghesuie toate finalele într-o singură lună. Acest fapt a dus la obligativitatea susținerea pregătirii sportivilor pentru cele 3 finale ( de copii, de stil si de disciplină ) presiune mult prea mare, fizică și psihică, pentru un singur antrenor.
Echipa noastra a fost reprezentată de Marin Răducu la cat. C3 ( 8-9 ani ), Flavius Zafiris, Marian Stanciu, Gabriel Georgescu, Octavian Dumitrașcu, Ștefan Neagu, Teodora Stoian și Antonia Penescu la cat. C2( 10-11 ani ) și Andreea Neagu, Maxim Andronache, Gabriel Bălăceanu și Gabriel Bejgu la cat. C1 (12-13ani).
Întrecerea s-a desfășurat pe 8 suprafețe iar sâmbătă a fost ziua alocată probelor tehnice ( kata ind, kata echipe și enbu), iar duminică probelor de luptă ( kumite).
Evoluție remarcabilă a lui Răducu Marin care rămâne în zona medaliilor al 4-lea campionat consecutiv, la kata individual, anul acesta ocupând locul I și devenind campion national. Cele 2 kata prezentate de el , Heian Godan și Heian Nidan, aducându-i cea mai înaltă trepata a podiumului.
Dar vedeta echipei a fost Maxim Andronache care pentru prima dată devine campion național la kumite ind. la cea mai mare categorie de vârstă C1. Maxim are lupta în sânge, cum se spune în lumea luptătorilor, și este de o tenacitatea greu de imaginat pentru un copil. Așa cum afirma, într-o discuție particulară, antrenorul de la secția noastră de box , d-l Emil Popa, un luptător se naște , partea tehnică fiind , într-un fel, adiacentă.
Și cea mai mare realizare a noastră a fost la kumite echipe masculin , probă supranumită regina karate-ului, unde Maxim Andronache & Gabriel Bejgu & Gabriel Bălăceanu au reușit să depășească toate celelalte 17 echipe prezente și să devină campioni naționali. Echipa care reușește acest lucru are respectul , admirația și până la urmă și invidia întregii comuntăți a sportivilor. Este doar o medalie , dar este cea mai râvnită și cea mai apreciată.

REZULTATE TEHNICE

C3 ( 8-9 ani )

Răducu Marin – kata ind. masc – locul I
C2 ( 10-11 ani )

Antonia Penescu – kata ind. fem – locul IV

C1 ( 12-13 ani )

Maxim Andronache – kumite ind. masc – locul I
Gabriel Bălăceanu – kata ind. masc – locul III
Andreea Neagu & Antonia Penescu & Teodora Stoian – kata echipe fem – locul II
Maxim Andronache & Gabriel Bejgu & Gabriel Bălăceanu –kumite echipe – locul I

Locurile care ne dau dreptul să participăm la competiția internatională Cupa Fudokan – Ilija Iorga sunt locurile 1-8 la probele ind si locul 1 la echipe. În câteva zile vom afla decizia FRKT referitoare la sportivii noștri cooptați în loturile naționale. Echipa a mai fost însoțită de 2 sportivi de la grupele mari , Laura Severfi și Octavian Uruc , care i-am asistat și susținut moral pe copii în timpul competiției și cărora le mulțumesc personal cât și în numele părinților.

Urmează pentru noi ceea ce este mai greu : finalele de stil , in acest week-end la Iași , apoi în ultima săptămână din acestă luna de foc , finalele de disciplină, la Oradea. Luna viitoare, așa cum spuneam, sunt europene de stil la Belgrad.

Un comentariu: