Totalul afișărilor de pagină

luni, 31 octombrie 2011

SUMIKIRI

Sumikiri - claritatea mintii prin efortul corpului-

SUMIKIRI - concept prin care spiritul atinge o puritate de cristal, iar corpul un fel de stare de graţie. Această stare deosebită trebuie să se străduiască să o obţină cel care practică arte marţiale”...Deci ce trebuie sa urmarim practicand karate-do?
O claritate perfecta sau, mai mult, o puritate mentala.
Deci, ... exact ce este sumikiri?
La inceput nu suntem incintati de miscare, tehnica si reactie, fapt ce duce la frica si presiune psihica. Prin antrenament asiduu castigam experienta, miscarile noastre sunt mai sigure, fapt ce duce la o relaxare a corpului si a mintii. Dupa multi ani de practica, desi corpul nostru se misca rapid si multe tehnici sunt aplicate fulminant si eficient, mintea noastra ramane relaxata si clara. Deci am ajuns la SUMIKIRI. Aceasta stare se cheama NECLINTIRE IN MISCARE. Deci sumikiri reprezinta starea mentala clara si relaxata ce permite o actiune corecta in situatii limita.
A sta linistit si relaxat in situatii de presiune inseamna sumikiri.
Focalizare pe liniste mai degrabă decat pe miscare, in scopul de a stapinii tehnicile din arte martiale si nu numai.

Reflectati profund!!!

Cu bucurie,
Aurelian Nicolae

preluare dupa:http://sumikiri.fnhost.org/

3 comentarii:

  1. Se poate extrapola si pentru alte situatii ale vietii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta si este chiar indicat... ajungem la aceleasi descoperiri fiecare urmandu-ne calea... din cand in cand caile noastre se intersecteaza si, la rascruce de drumuri, alegem o alta directie... integrand altfel echilibrul si orientarea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am reflectat :Orgoliosul e intotdeauna manipulat de modest , vorbaretul e manipulat de retinut , capul e "manipulat" de gat.Orgoliosul si furiosul sunt lesne manipulabili , caci nu gandesc RATIONAL ci AFECTIV .(sunt prea plini de ei sau au constiinta blocata de furie).Liniste , dar si miscare lenta in acord cu linistea! Adica un fel de balet pe gheatza...! Frumos !Toate Bune!

    RăspundețiȘtergere