Totalul afișărilor de pagină

duminică, 9 octombrie 2011

KARATE LA DESCHIDEREA ANULUI SCOLAR OLIMPIC 2011

6 FANTASTICI LA DESCHIDEREA ANULUI SCOLAR OLIMPIC 2011


Vineri, 07 octombrie 2011, la Cheia, a fost organizata deschiderea Anului Scolar Olimpic. Zi de toamna, cu Soare de toamna, cu Frunze de toamna, cu Aerul usor rece de toamna, cu copii care fac sport sau foarte mult sport.
Sala de Sport din Cheia, cu un design specific zonei de munte, m-a bucurat ca exista si mi-a dat speranta ca este inceputul unei noi culturi, pentru noi romanii, pe care am avut-o dar din pacate am cam pierdut-o : cultura miscarii, cultura sportului.


Este indiscutabil faptul ca fiecare cultura aduce cu sine propriile valori iar sportul nu face exceptie de la acesta. Mi-as dori ca macar in parte societatea romanesca sa functioneze respectand valorile dobandite prin practicarea unei discipline sportive : respectarea regulilor de joc, fair-play-ul, efortul sustinut pentru atingerea performantei, depasirea propriilor limite, lucrul in echipa pentru atingerea unui obiectiv, recunosterea infrangerii si respectul pentru cei cu care ai concurat.


As vrea de asemenea sa amintesc de celebrul dicton latin “mens sana in corpore sano” pe care bine ar fi sa-l ridicam la principiu de viata .
Ne-a intampinat d-l inspector scolar Ghizila (inspector pe zona educatie fizica si sport) care a prezentat profesorilor si antrenorilor modul de desfasurare a actiunii pe etape, modul de asezare in sala pe cluburi si discipline, ordinea de prezentare a demonstratiilor si si-a notat cat dureaza fiecare demonstratie.

Sportivii au intrat in sala pe un mars si apoi am ascultat impreuna imnul national al Romaniei si imnul olipmic, steagul olimpic cu cele 5 cercuri fiind tinut de fetitele de la gimnastica si de sportivii de la karate ( asa s-a nimerit…sic!). Au urmat speech-urile primarului orasului Maneciu, al dir. Gr. Scolar,dna Gabriela Vespan, si al dir. Directie de Sport Prahova, dl Laurentiu Nicolescu.

Demostratia sportiva au inceput-o fetitele de la gimnastica care ne-au incantat cu gratia elementele prezentate, de gimnastica simpla, dar un nivel de virtuozitate crescut. Micutele gimnaste au fos insotite de d-na profesoara Doina Olaru de la CS Petrolul Ploiesti.

Au urmat sportivii sectiei de karate traditional ai sectiei CS CONPET-PETROLUL. 6 sportivi, 6 fanstatici care au ridicat sala in picioare. In prima faza asezati pe o linie au executat kihonul mic de brate in varrianta scurta, apoi Maria Dinu – 4 kyu, centura orange ( 12 ani, fosta gimnasta dupa care d-nei prof. Doina Olaru ii pare rau) si Gabriel Bejgu – 2 kyu, centura albastra, au prezentat “kihon ippon kumite jodan” un exercitiu cu 5 atacuri si cu 5 raspunsuri diferite. Apoi Octavian Uruc , centura neagra 1DAN si Cosmin Porumboiu, centura neagra 1DAN au incantat numeroasa asistenta printr-un enbu masculin ( medaliati la europene cu aur).


A urmat un moment de Tameshiwari, cei 3 sportivi cu centuri negre Octavian, Cosmin si Marius Creta au adus rapid 6 scaune pe care au asezat 3 scanduri de spart si s-au asezat in seiza. Cei 3 copii, Gabriel, Maria si Antonia Penescu-2 kyu centura albastra, la semnalul meu au spart pe rand scandurile. Sportivii avansti au strans bucatile sparte si au asezat a doua serie de scanduri, de data asta mai groase. Cei 3 copii au resuit si a doua oara sa sparga scandurile si au cules aplauze binemeritate.
A urmat in continuare kata Enpi (randunica) executat sincron, intr-o formatie “triunghi”, de cei 3 copii.
Apogeul demostratiei noastre a fost reprezentat de executia celor mari cu kata Kaminaru, supranumit “scanteile care sar”. Dupa kata Cosmin, Marius si Octavian au prezentat bunkaiul, aplicatia kata-ului.


Dupa noi a intrat trupa de majorette de la Gr.Sc. si de Servicii “Victor Slavescu”, conduse de d-na prof. Mihaela Vintilescu, apoi o grupa de sportivi de la sectia de patina viteza a CS Petrolul, condusi de antr. Dorin Zarnescu.
Am urmarit cateva minute de handbal, grupe de baieti, dar si echipa de fete de la C.S.S.-“1 Mai” Ploiesti, condusa de prof. Stefan Parcalaboiu, o demonstratie de judo cu copii de la C.S.S. Ploiesti condusi de prof. Munteanu Doru, demostratie de tenis de camp tot cu sportivi de la C.S.S. condusi de prof. Bogdan Zelinski, si la final am avut de urmarit o demostratie de volei prezentata de echipa de la C.N. “Mihai Viteazul”Ploiesti.
Au fost multe, multe, multe aplauze si din impresiile celor prezenti se pare ca cele mai multe aplauze le-am cules noi, karatistii si micutele gimnaste. Si ca sa-mi sustin aceasta remarca aduc ca argument aprecierile dir. de la C.S. Petrolul Ploiesti, dl Eduard Crangasu care a fost alaturi de noi la acest eveniment.
Ca spectatori am avut cateva clase de elevi de la scolile din zona si care au completat frumosul spectacol, sportiv prin reactiile de apreciere avute.
Echipa nostra a mai fost insotita de partea de consemnare fotografica a evenimentul in persoana d-nei Eliza Bejgu, careia ii multumim.
Felicitari Ispectoratului Scolar Prahova, felicitari primariei orasului Maneciu si Grupului Scolar Maneciu care ne-a fost gazda, felicitari tuturor profesorilor, antrenorilor si sportivilor care au contribuit la acesta frumoasa zi.



FELICITARI CELOR 6 FANTASTICI :
MARIA, GABRIEL, ANTONIA, OCTAVIAN, COSMIN SI MARIUS

Numai bine,
Aurelian Nicolae

P.S. Orice observatie sau critica ma ajuta in realizarea viitoarelor mele consemnari despre periplul sectiei de karate pe acesta linie a timpului. Va multumesc!

2 comentarii:

  1. Ar fi bine ca (din timp) sa fie adus la cunostinta tuturor sportivilor calendarul evenimentelor sprtive. Asa vor fi mai bine informati de ce se peterce in lumea sportiva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos ! Pai,dupa ani de munca , abia atunci ne mai cerem si drepturi ! Felicitari si sa ai spor !! Nu te lasa intimidat de toate mushtele , esti mult iubit dar trebuie doar sa crezi !!Sa fii fericit !!Pup!

    RăspundețiȘtergere