Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 ianuarie 2012

KANGEIKO, 9-14 IANUARIE 2012

Kangei-ko

Literal ,,kangeiko” se traduce prin ,,antrenament la rece” si reprezinta salutul de bun venit in ANUL NOU al practicantilor de toate varstele, aratand angajamentul lor si pasiunea pentru KARATE sau alta arta martiala practicata.
Kangeiko se desfasoara pe o perioada de 7 zile consecutiv , dimineata devreme cand afara este inca intuneric.Aceasta este provocarea , sa te trezesti cu ,,noaptea in cap” si sa te antrenezi in temperaturi scazute si sa-ti depasesti limitele fizice si psihice.
Se incepe cu o incalzire temeinica in dojo apoi se pleaca la alergare pe strazile orasului. Dupa acest jogging de 20 de minute se revine in dojo si se continua antrenamnetul tehnic.
Este o saptamana grea, si nu este de mirare ca unii nu reusesc sa duca la bun sfarsit programul; este un test pentru fiecare! Ultima zi de antrenament se defasoara in totalitate in aer liber. Este o traditie care dainuie de secole in Japonia.
Dupa ultimul antrenament , rasplata este un mic dejun copios, pentru cei care au ajuns sa finalizeze KANGEIKO si un CERTIFICAT de confirmare a angajamentului si pasiunii pentru KARATE.
Pentru cei care se angajeaza pe deplin in spiritul KANGEIKO , recompensele sunt mai mari.Evenimentul de o saptamana construieste camaraderie , prietenie , determina o atitudine pozitivă, gandul si increderea ca poti sa realizezi tot ceea ce iti propui indiferent de conditii .
. Am mai scris despre Kangeiko, saptamana de antrenament in zapada, la temperature scazute si la ore mici, cat mai mici, dis-de dimineata. 7 zile in Japonia, noi vom avea numai 6 zile,  pentru ca tinem cont de varsta partipantilor si de faptul ca saptamana urmatoare incepe scoala.

Antrenamentele noastre vor incepe la 6.30 cu alergare afara, in curte sau in jurul cartierului si speram ca in curand vom avea si zapada mult asteptata toata iarna de pana acum.

Actiunea se adreseaza tuturor sportivilor de la toate grupele de varsta si nivelele tehnice si bineinteles ca si parintilor care vor sa ni se alature, Este prima incercare de acest fel si vrem sa  demonstram ca suntem capabili sa ne trezim dimineata, chiar daca este vacanta, suntem capabili sa lasam caldura casei si moliciunea patului si asa somnorosi cum vom fi cu totii sa iesim in gerul diminetii si sa facem miscare.

Imi amintesc ca citeam o serie de sfaturi pe care sensei Gichin Funakoshi le oferea practicantilor de karate. Spunea ca, asa cum ne folosim vointa de merge dinttr-un loc in altul, fie ca este ger cumplit, fie ca este arsita, aceeasi vointa sa o punem in antrenamentele noastre. Vrem sa descoperim cine are vointa sa participle la intrega perioada de kangeiko, fiecare re-descoperindu-se in conditii din cele mai grele. Bineinteles ca o mare contributie vor avea parintii fie intr-un sens fie in altul, isi incurajeaza copii sa fie curajosi, sau le spun sau le ingaduie sa nu vina, primand sentimental de supra-protectie a copilului.

Consider ca este un test excelent de a trai impreuna sentimente puternice care fac dintr-o grupa de sportivi, fiecare cu personalitatea lui, o adevarata echipa, echipa care de fapt este platforma pe care se modeleaza si se structureaza intr-un mod unic.  Atmosfera dintr-o echipa se formeaza in astfel de momente dificile, mai greu de acceptat, mai greu de trecut.

Kangeiko are si o parte placuta, iar eu am propus realizarea si unui al doilea moment foarte apreciat de practicanti. Astfel dupa terminarea ultimului antrenament, cel de sambata, vom lua impreuna un mic dejun copios in una din salile clubului ( déjà am vorbit despre asta cu d-l pres. Radu Necsulescu). Apoi vom pleca cu mic, cu mare,  pe o partie pe de Valea Prahovei, cel mai probabil la Azuga.

Revenind la omul care a fost la originea raspandirii si dezvoltarii karate-ului, sensei Gichin Funakoshi, sa ne amintim ca “era un copil mic si bolnavicios” si bunicul lui l-a dus la maestrul Azato pentru a-i intari vointa si sanatatea, pentru a-i stimula si creste vitalitatea, dorinta de viata. Sa ne amintim ca toate antrenamentele se desfasurau la 3-4 dimineata,  fiindca practicare artelor martiale era interzisa de ocupatia japoneza. Sensei  Funakoshi povesteste ca practica pe “batatura din spatele casei lui Azato” si ca de multe ori antrenamentele tineau pana in zori … a facut asta timp de aproape 20 de ani, in fiecare zi.

Privind lucrurile din alt unghi, orice solicitare fizica sau mentala, orice spargere a convingerilor si a obiceiurilor nostre (nu deosebit de sanatoase in zilele noastre) duce la descoperirea de noi valente ale fiintei noastre. Odata descoperite, creste increderea in propria persoana, si orice devine posibil. Doar sa indraznim!

Indrazniti sa va treziti dis-de- dimineata si lumea intrega se va schimba!

Va astept cu drag!
Aurelian Nicolae

10 comentarii:

  1. Pacat ca nu putem fi cu totii prezenti, dintr-un motiv sau altul, dar cu siguranta sufletul si gandul sunt alaturi de voi toti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Felicitari si dvs. Sensei. Am vazut astazi (12 ian.) reportajul la TVR 1 (stirile de la ora 14:00) si se pare ca in zona dvs. este mai cunoscuta aceasta actiune decat pe la noi. Cu stima.

      Ștergere
    2. D. Nita (Ploiesti)12 ianuarie 2012 la 15:55

      Felicitari si dvs. Sensei. Am vazut astazi (12 ian.) la TVR1 (stirile de la ora 14:00) reportajul despre Kangeiko pe care il desfasurati si dvs. cu copii. Se pare ca in zona dvs. este mai cunoscuta si mai promovata aceasta actiune decat pe la noi. Cu stima

      Ștergere
  3. VA MULTUMIM CA NE PREGATITI COPII PENTRU CEEA CE URMEAZA IN VIATA (URCUSURI SI COBORASURI) SUCCES !

    RăspundețiȘtergere
  4. VA MULTUMIM CA NE PREGATITI COPIII PT CONTACTUL CU VIATA (URCUSURILE SI COBORASUIRLE EI). SUCCES IN TOATE!

    RăspundețiȘtergere
  5. Excelenta provocare! Pacat ca nu se desfasoara la Brasov unde aveati parte si de zapada mult dorita. Succes si spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mult Adevar ! "Privind lucrurile din alt unghi"!
    Uneori este bine sa ne limitam in a privi lucrurile cu prea multa indrazneala ! Este necesar sa visam , sa asteptam , dar si sa facem ceva pentru asta! Daca asteptam doar sa ne citeasca si sa ne inteleaga altii si sa ne acorde increderea fara ca noi sa nu facem nimic, se darama Castelul de Vise...Eu zic ca este bine sa acceptam "obiceiurile din vremurile noastre"!
    Exista o regula doar...sa nu facem abuz de ele...ptr ca nu degeaba au descoperit oamenii de stiinta tot ce ne inconjoara! Deci Stiinta si Viata ne fac viata mai frumoasa ! Felicitarile mele pentru acest test ! Orice facut cu masura este binevenit in asta VIATA !!Mult Noroc si Multa Vointa ! Uneori indraznind sa visam visele se destrama pentru ca nu alegem lucurul sau persoana potrivita acelui vis...!! Toate Bune !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Poze de la acest eveniment se gasesc la urmatoarea adresa:

    http://www.filesharing.md/download.php?id=fd5b9c4407d4c3090e1142ffafc608c8

    Este o arhiva (in arhiva).

    RăspundețiȘtergere