Totalul afișărilor de pagină

marți, 24 aprilie 2012

KARATE EUROPEAN SKDUN / CS CONPET PETROLUL DIN NOU LA ÎNÂLȚIME

POPESCU RADU – MEDALIE DE ARGINT ȘI VICECAMPION EUROPEAN LA KUMITE

ZAFIRIS FLAVIUS – MEDALIE DE AUR LA CUPA EUROPEI KOHAI





SKDUN este poate cea mai tânără federație de karate apărută pe zona destul de pestriță a ceea ce se numește generic KARATE-DO. Această structură este clar definită de stilul Shotokan ceea ce rezulta și din titulatură (Shotokan Karate Do United Nation). Într-un timp extrem de scurt a reușit să se dezvolte și să își permită organizarea de campionate europene și mondiale. Iată, acest european adus în România este al doilea, primul fiind organizat în Ungaria la Eger , anul trecut. Această dezvoltare explozivă a început din momentul aducerii la președinția organizației a românului Aurel Pătru. Ca structură organizatorică are o existență mai veche dar fără să-și permită o altfel de afirmare, ca acum.





Sala Concordia din Chiajna a gazduit in perioada 21-22 aprilie 2012 a doua editie a Campionatului European SKDUN si a Cupei Europei Kohai (elev) -sportivi cu grade mici . Manifestarea in sine a reunit la start 20 de tari si peste 800 de sportivi, care au concurat pe 6 tatami, fiind supervizati de maestri ai karate-ului shotokan – Toshiaki Namiki – 8 dan , Yasuyoshi Saito – 8 dan , Collin Putt – 6 dan , Gerry Breeze – 7 dan , Aurel Patru – 7 dan .

În lotul național al Romăniei am avut secționați 4 sportivi, astfel : la cadeti, Radu Popescu –kumite, la juniori Marius Creța – kata și kumite, Costin Nistor – kata și kumite, la tineret Sabina Bedeanu – kumite.
Vreau sa remarc, ca un eveniment deosebit, participarea pentru prima data la o competitie internationala a 5 fetite de la Org. Umanitara Concordia,care practica karate sub indrumarea subsemantului.




Am obținut o medalie de argint prin Radu Popescu la kumite și un loc IV la kata prin Marius Creța.

Este prima medalie internațională obținută în noua structură. Ne-am dorit mai mult, am simțit că putem mai mult, dar adaptarea noastră apreciez ca se va finaliza undeva pe sfârșitul anului.

La Cupa Europei- Kohai, am obținut o medalie de aur , prin Flavius Zafiris, la proba de kumite.
 


Urmează Cupa Sawaki, competiție natională, apoi Cupa României, la București, pentru ca în luna luna iunie să participăm la o cupă mondială la Hamburg-Germania.

EVENIMENT DE EXCEPȚIE PENTRU SECȚIA NOSTRĂ





Joi, 26 aprilie, de la ora 17.30 în sala noastră de antrenament, de la baza sportivă Voința,  va fi prezent maestrul japonez Toshiaki Namiki, 8 DAN însoțit de Aurel Pătru, 7 DAN pentru un ministagiu. Vor fi 2 seminarii, unul pentru sportivii cu grade tehnice mici, celălalt pentru sportivii cu centuri maro și negre. Toshiaki Namiki este directorul tehnic al SKDUN și după campionatul european a rămas în România pentru susținerea unor seminarii.  Luni, marți și miercuri ține seminarii pentru cluburi bucureștene, joi va fi la Ploiești, iar de vineri va fi la Timișoara.





Faptul că Aurel Pătru a ales clubul nostru este un semn de apreciere dar și de susținere în demersul nostru de integrare în noul sistem competițional.

ANTRENOR,
AURELIAN NICOLAE

6 comentarii:

  1. Va fi o lectie deosebita si sper sa fie scanteia care sa-i stimuleze mai mult pe cei mici , si nu numai .

    RăspundețiȘtergere
  2. Prima editie a Campionatului European a fost in 2011 in Ungaria la Eger . In Franta s-a desfasurat a XVII editie a Campionatului Mondial in 2010.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Sensei Aurelian tie si sportivilor tai ! As dori sa fac un mic comentariu pentru cei care scriu pe acest blog : nu este foarte greu sa iesi din anonimat , este nevoie doar de responsabilitate pentru cuvintele pe care le exprimi in scris ! Am vazut foarte multe bloguri pe internet unde se comenteaza diverse aspecte,de arte martiale sau de alta natura , nesemnate dar cu exprimari care nu merita atentie ! Asa ca va fac o invitatie de a fi curajosi si responsabili ! Zoltan Nagy

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Sensei Zoltan, felicitari inca o data si tie pentru performantele deosebite realizate la acest european. Legat de "anonimii" care posteaza aici vreau sa-ti spun ca si ei sunt ca o oglinda pentru mine. Reflectez la ceea ce primesc fie ca stiu de unde vine, fie ca nu stiu...Starea lor le apartine si le-o respect...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos !Asa este ! Fiecare cu nevoia si starea lui ! A fi curajos si responsabil in aste vremuri , e un mare risc ! Ma bucur ca intzelegi si respectzi !:):-*..Viatza e dura si avem nevoie de aparare atat psihica cat si fizica !Sanatate si Virtute !

      Ștergere