Totalul afișărilor de pagină

luni, 30 aprilie 2012

MAESTRUL JAPONEZ TOSHIAKI NAMIKI LA PLOIESTI


MAESTRUL TOSHIAKI NAMIKI LA PLOIESTI

Joi, 26 aprilie 2012, la Complexul Sportiv Voința, secția de karate-do a CS Conpet-Petrolul Ploiești a primit vizita maestrului japonez Toshiaki Namiki care a fost însoțit de Aurel Pătru, președintele SKDUN.



Maestrul Toshiaki Namiki, are 8 dan, este directorul tehnic al SKDUN și președintele Japan Shotokan Karate-Do Federation.



 Născut în Japonia, pe 9 decembrie 1949, el a studiat Karate-do din copilărie, având ca profesori directi, pe cei mai mari maestri din acea vreme.

 În 1967 în timp ce era student la Universitatea Nippon el s-a înscris la clubul de karate al universității, pentru carea câștigat mai multe premii, printre care și locul I la turneul de karate ALL-JAPAN. După ce a absolvit facultatea el a fost numit instructor-șef al clubului universitar de karate.



 În  1978 a fost trimis în USA laUniversitatea din California de Sud (USC), unde a predat karate şi auto-apărare, ca parte a curriculum-ului Universităţii.



 Toshiaki Namiki predă pe tradiţia profesorilor lui şi a mentorului său spiritual Gichin Funakoshi, părintele a karate-ului modern, subliniind întotdeauna aspectele spirituale ale Karate-do.



 Vizita lui la Ploiești se într-un turneu făcut în România după Campionatul European  SKDUN la care a coordonat brigăzile de arbitrii.

 A ținut 2 seminarii, unul pentru copii, iar celălalt pentru sportivii cu grade și vârste mai mari. La primul seminar a subliniat o parte din principiile fizice care trebuie să le urmărim în permanență și importanța covârșitoarea KIHON-ului ( tehnicile de bază).



La al doilea seminar a lucrat elemente de KUMITE, insistând asupra dăruirii cu care trebuie să te antrenezi.

 Seara i-am invitat pe cei 2 oaspeți, Namiki Toshiaki și pe Aurel Pătru, la Hanul Dacilor. Namiki  cred ca făcut zeci de poze, fiind impresionat de decorurile rustice, de îmbracămintea personalului, de ambianța pur românească.

Ne-a spus că i-a facut mare plăcere vizita la Ploiești și ca dorește să ne viziteze și la anul.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu