Totalul afișărilor de pagină

marți, 4 iunie 2013

KARATE-DO
CUPA ȘCOLARĂ DE VARĂ


1 iunie 2013, Sala „Leonard Doroftei” , Ploiesti
Ziua Copilului, 1 iunie, a adus bucurie copiilor practicanti de Karate, dandu-le ocazie de a se reintalni atat pe tatami cat si ca prieteni. O data cu trecerea noastra (a sportivilor de la CS Conpet-Petrolul) intr-un nou sistem competitional (SKDUN), s-a format o axa Ploiesti-Brasov.
In afara de competitiile oficiale la care participam, in fiecare anotimp organizam, pe rand, o data la Ploiesti, o data la Brasov, cate o Cupa.
Intentiile mele si ale antrenorului din Brasov (Dragos Chiru) sunt canalizate spre a oferi sportivilor incepatori un alt cadru decat antrenamentele de la sala. Am creat special pentru ei 2 probe, kihon si kihon-kumite, pentru a le da posibilitatea sa se exprime pe nivelul lor tehnic.

Bineinteles ca de fiecare data sunt sportivi care-si fac debutul competitional in astfel de intreceri, de aceea ideia de baza este ca cei mai multi dintre ei sa urce pe podium si sa primeasca recunoastere pentru efortul lor.
Am reusit cu sprijinul primarului Iulian Badescu, sa organizam competitia in sala CSM-ului, ceea ce a fost pentru noi organizatorii si pentru copii un lucru excelent. De ce spun asta? Pentru ca este important cadrul creat pentru desfasurarea unei competitii. Este importanta delimitarea suprafetelor de concurs, este necesar un spatiu de incalzire, este necesar ca spectatorii sa aiba unde sa stea in mod civilizat.
La competitie s-au prezentat 150 de sportivi, s-a concurat pe 3 tatami, si competitia a durat 4 ore. O ecuatie excelenta! Maestrul de judo, Anton Morariu, remarca in una din cartile domniei sala, durata prea mare a competitiei de judo. Aceeasi meteahna se intalneste si la karate. De aceea spuneam ca noi, la Ploiesti, am reusit sa reducem timpul de competitie prin organizarea de mai multe tatami si printr-o coordonare excelenta arbitraj- repartizarea judicioasa a probelor-premiere. Este de asemeanea de remarcat participare la competitie a unui numar de 12 copii de la Org. Umanitara Concordia, mare parte dintre ei avand bucuria de aurca pe podium.


Am atins obiectivele  care ni le-am propus : 1. Debutul cu brio a sportivilor incepatori (plus impresia favorabila facuta parintilor) 2. Testarea sportivilor avansati (de la grupele de copii) intr-o proba de Master care a alternat kata si kumite, prin acesta dorind sa scoatem in evidenta sportivul complet 3. Marirea coeziunii echipelor prin participarea la proba de kumite rotativ, o proba de o mare dinamica pe zona de lupta (nu se regaseste in sistemul competitional dar este extrem de utila in pregatirea sportivilor).

Vreau sa adresez multumiri speciale Primarului Iulian Badescu pentru raspunsul pozitiv si promt la solicitarea noastra privind aceasta competiei, multumiri conducerii CSM Ploiesti , d-lui dir. Augustin Iancu pentru modul in care ne-a asistat.
Multumesc de asemenea firmei DENTIRAD HOSPITAL, care ne-a asigurat asistenta medicala la cel mai inalt nivel.
Multumesc parintilor pentru efortul deosebit pe care l-au depus pentru ca aceasta intalnirea sa poate avea loc si mai mult de atat sa ne fie folositoare tuturor. Stiu ca sambata, de Ziua Copilului, au fost in sala 100% si ca a fost o buna ocazie sa pentru innodarea si intarirea unor pritenii cu colegii si parintii de la Brasov.
De asemenea a fost o ocazie pentru noi, ca si echipa formata din PARINTI, SPORTIVI, ANTRENOR sa ne verificam coeziunea in efortul de actiona impreuna pentru un scop. Am facut o buna impresie, mai ales sportivilor pentru care, momentul de sambata a reprezentat DEBUTUL lor intr-o competitie de karate. Am facut o foarte buna impresie oaspetilor nostri de la Brasov, parte dintre ei declarandu-mi ca a fost cea mai buna organizare decand merg ei in competitii de karate.


Nu vreu sa nominalizez pe nimeni, pentru ca orice gest, de la intrarea pe tatami pentru a evolua ca sportivi, pana la aranjarea saltelelor, agatarea tabloului cu sensei Funakoshi, printarea listelor, partea de arbitraj si orice altceva a fost  la fel de important.

TOTI ATI FOST EXTRAORDINARI ! PARINTI, BUNICI,  SPORTIVI, ARBITRII...

Ar fi o lista prea lunga a celor care au urcat pe podium, asa ca am sa remarc doar sportivii care au luptat cu mult curaj la proba de KUMITE ROTATIV si au adus echipei noastre locul I atat la feminin cat si la masculin.
La masculin : Flavius Zafiris, Stefan Neagu si Gabriel Georgesc ; la feminin : Andreea Neagu, Antonia Penescu si Maria Dinu. FELICITARI!

 Multumesc de aseamenea clubului CKT Hasu, antrenor Florin Caraba, care ne-a acoradat un sprijin consistent pe partea de arbitraj.


VA FELICIT SI VA MULTUMESC!Antrenor Emerit, 4 DAN
 Aurelian Nicolae
prin delicata grija a d-lui Oprescu avem si poze pe care le gasiti AICI :  www.dofoto.ro/arhive/jpg.rar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu