Totalul afișărilor de pagină

marți, 11 februarie 2014

HOTUL

Hotul




Doi prieteni jucau Go in fiecare seara, intirziind noaptea pina spre zori in casa vreunuia dintre ei. In astfel de momente erau atit de concentrati incit nu mai vedeau nimic altceva in afara tablei - spre enervarea celor din familie. Cel mai neplacut era faptul ca, fiind amindoi fumatori, scapau din neatentie pe jos jaratecul pipelor, provocind gauri peste tot.
Nevestele i-au tot boscorodit ... pina ce au fost nevoiti sa renunte la placutul lor obicei. Nu au incetat insa de a cauta o solutie pentru reluarea partidelor.
- Hai sa nu mai fumam in timpul jocului; vom iesi afara pentru a fuma cite o pipa, dupa fiecare partida !
O idee excelenta bineinteles, pe care au uitat-o insa imediat ce s-au asezat din nou in fata tablei. Si-au aprins distrati pipele iar dupa o vreme, unul dintre ei striga nevestei :
- Nu mai avem carbune pentru pipe !
Nevasta se gindi : "Daca le pun carbune, imi vor gauri iar tatami-ul. Voi gasi altceva de pus in locul carbunelui..."
Lua deci din bucatarie niste legume mici, rosii, le puse in locul jaratecului fara ca nimeni sa observe ceva si se duse linistita la culcare.
Cei doi isi continuara partida, concentrati... tragind multumiti din pipe...
Mai tirziu, in toiul noptii, un hot patrunse in casa si nederanjat de nimeni lua tot ce-i cazu in mina. Pe drumul spre iesire auzi insa zgomotul pietrelor puse pe tabla din camera alaturata... Fiind si el jucator de go, acest fapt i-a stirnit curiozitatea si - cu sacul pe umar - intrdeschise usa pentru a arunca o privire asupra celor doi ...
La inceput a stat ascuns, urmarind partida ... dar cind unul dintre jucatori era tocmai pe cale de a pune o piatra pe tabla, nu se mai putu abtine :
- Nu, nu acolo ! - si punindu-si sacul jos - ... Trebuia sa joci in coltul ala! ... (o remarca tipica pentru un chibit)
Cei doi studiara tabla. Unul dintre ei remarca un pic deranjat :
- Cei care privesc ar trebui sa pastreze linistea. Este un moment important al partidei.... si dupa ce-i acorda hotului o privire scurta, punindu-si miscarea pe tabla :
- Dar tu cine esti ?
Toti trei studiaza miscarea. Este un moment tensionat.
Un hot... veni raspunsul.
Liniste, apoi clic ... o alta miscare ...
Aha...hmm...
Clic ! ... Clic ! ...
Ia loc! ...nu sta in picioare, te rog... 

preluare dupa http://romaniango.org/povesti/hotul.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu