Totalul afișărilor de pagină

vineri, 20 iunie 2014

Campionatul European de Karate WUKF

 Timp de 5 zile orasul lui Romeo si Julieta, Verona,  fost asediat de cele 43 de federatii nationale din 27 de tari. Au participat 1572 de sportivi de la copii pana la veterani.  Karate-ka  au umplut “ARENA” Salii Sporturilor, disputandu-si cu ardoare o multa ravnita medalie europeana .

Din lotul national de juniori a facut parte si Radu Popescu, sportiv al sectiei de karate a gruparii CS Conpet-Petrolul Ploiesti.
 4 din cele 8 medalii de aur ale lotului national de  juniori au aduse de ploiesteanul Radu Popescu.
Radu Popescu a fost imprumutat in acest an unui club bucurestean, pe acesta versiune de karate WUKF. El si-a facut datoria cu prisosinta fata de clubul la care este legitimat(aici marefer la CS Conpet-Petrolul), fiind medaliat la campionatele nationale si dublu vicecampion european in versiuna Karate SKDUN., unde este afiliat clubul ploiestean.  
Intermezzo : Radu a participat si la campionatul national al acestei  federatii (FRK-WKC) , desfasurat la Sighisoare, unde a castigat nu mai putin de 13 meciuri de kumite, obtinanad 4 medalii de aur la kumite la categoria lui, kumite pe „all-categories”, kumite echipe rotativ si kumite echipe normal. De asemenea a obtinut locul 1 si la kata pe stilul shotokan.
 Este important pentru Radu sa aiba cat mai multe competitii in palmares pentru ca asa se poate dezvolta si ii creste valoarea. Este evident ca este un real talent si a dovedit-o  cu prisosinta in cele 2 versiuni de karate.
Revenind la campioantul de la Verona : Radu a castigat locul 1 la kumite , categoria -70kg. Apoi a intrat in regalul categoriilor de juniori. De la fiecare categorie de greutate ( sunt 5 la numar) a intrat in concurs campionul european corespunzator, proba fiind rezervata castigatorilor fiecarei categorii.  Radu a reusit sa invinga fiecare campion european si de la categorii mai usoare si de la cele mai grele decat a lui, obtinand prima pozitie. Celelalte 2 medalii au fost obtinute la kumite echipe rotativ si kumite echipe normal, alaturi de coechipierii de la clubul bucurestean.


In acest week-end(21-22 iunie 2014) vom merge la Rm-Valcea  unde va participa, alaturi de seniorul Cosmin Porumboiu(medaliat la europenele de karate SKDUN cu bronz la kumite, categoria -75kg),  la Cupa Romaniei pe Karate WKF, care este o a treia versiune de karate si care este considerata de lumea buna a karate-ului , cea mai puternica versiune de competitie.




Antrenor Emerit 
Aurelian Nicolae

EFECTELE PRACTICARII ARTELOR MARTILAE ASUPRA SANATATII

Efectele practicarii artelor martiale asupra sanatatii!

Artele martiale sunt forme vechi de lupta, transformate in lumea moderna in sport, autoaparare si recreere. Practicarea artelor martiale are un efect pozitiv asupra longevitatiie. Artele martiale promoveaza sanatatea printre milioanele de practicanti. Beneficiile acestui sport includ imbunatatirea starii de sanatate si a echilibrului interior, ameliorand starea de bine, in general. Ele nu promoveaza violenta si sunt folosite ca terapie pentru tinerii cu inclinatii agresive. In general, artele martiale sunt sigure, in comparatie cu alte sporturi, riscul de producere al accidentarilor fiind diminuat prin folosirea echipamentului adecvat si initierea traptata a incepatorilor. Scolile traditionale de arte martiale includ in antrenamentul lor tehnici mentale sau de meditatie pentru a promova transformarea personala pozitiva. Multe comunitati din SUA au scoli de arte martiale cu elevi de toate varstele (in 2007 erau 6,5 mil de practicanti ai artelor martiale in SUA).

Termenul de arte martiale este folosit in liniii mari pentru a desemna stiluri variate. Karate si taekwondo folosesc cel mai mult pumnii si picioarele. Judo, jujitsu si alte stiluri asemanatoare folosesc prizele si aruncarile. Artele martiale mixte sunt stiluri moderne care combine pe cele mentionate mai sus.

Practicarea artelor martiale si sanatatea
Intr-o era in care obezitatea este in plina expansiune, atat la adulti cat si la copii, intr-o era a sedentarismului, pentru medici este vital in tratamentul lor, incurajarea exercitiilor fizice. Artele martiale sunt alternative placute la exercitiile traditionale pentru multi indivizi, oferind oportunitati unice de a invata tehnici de autoaparare. Benefiicile aduse sanatatii nu se limiteaza doar la tineri, practicantii de varsta mijlocie imbunatatindu-si substantial capacitatea aeroba, echilibrul, forta, greutatea corporala si flexibilitatea, in comparatie cu grupurile de control sedentare. Practicantii si mai varstnici fac progrese in ceea ce priveste flexibilitatea trunchiului si timpul de balansare pe un picior.

Practicarea artelor martiale si prevenirea caderilor
Anual se inregistreaza milioane de accidente din cauza caderilor. Ele reprezinta cauza deceselor accidentale la numerosi varstnici (in anul 2005 au fost inregistrate 15.800 de decese din cauza caderilor la varstnici). Astfel au fost introduse masuri pentru a preveni aceste accidentari prin cadere, care includ programe de exercitii, precum si modificarea regimurilor terapeutice. Multi medici au recomandat practicarea tai chi-ului , un stil traditional chinezesc, ca exercitiu in prevenirea caderilor la varstnici. Tai chi-ul foloseste miscari line, curgatoare. Acest stil combina in mod particular echilibrul cu coordonarea. Miscarile usoare sunt usor de invatat, fiind de intensitate moderata, avand si un cost-beneficiu bun deoarece nu necesita echipament. Studiile sistematice au demonstrate ca tai-chi-ul imbunatateste echilibrul, forta, flexibilitatea si poate reduce caderile la persoanele varstnice.

Practicarea artelor martiale si sanatatea mentala
La o prima privire, artele martiale par a fi un amestec intre exercitii fizice si tehnici de autoaparare. Totusi, maestrii artelor martiale nu se limiteaza doar la aceste scopuri ci folosesc acest sport pentru a gasi o cale spre imbunatatirea spirituala. Artele martiale traditionale includ, de obicei, elemente de meditatie, exercitii de respiratie si au loc intr-un mediu condus de disciplina si respect pentru ceilalti. Aceste practici imbunatatesc sanatatea mintala prin promovarea relaxarii, a respectului de sine si a coordonarii minte-corp. Studiile au raportat o imbunatatire a sanatatii mintale, fiind folosite in tratarea furiei si recastigarea respectului de sine, reducand numarul cazurilor de depresie si tulburarile de somn. Practicarea artelor martiale poate fi folosita ca o terapie adjuvanta consilierii psihiatrice.

Artele martiale si violenta
Mass-media portretizeaza deseori artele martiale intr-o maniera negative, promovand stilul violentt al Hollywood-ului, precum si alte conceptii gresite privind promovarea violentei , mai ales la copii.
Cercetarile demonstreaza ca artele martiale nu atrag indivizii violenti si nici nu promoveaza violenta. Practicantii incepatori care au dorit inceperea antrenamentelor pentru a invata autoaparare au dezvoltat incredere prin participarea la exercitii. Copii care incep artele martiale nu au punctat diferit la chestionarele de agresivitate. Un program pentru copii cu inclinatii spre violenta si delicventa a inregistrat o imbunatatire a comportamentului in 10 saptamani de antrenament. Nivele de agresivitate si ostilitate s-au redus pe masura ce copii participau la antrenamente. Deseori instructorii recomanda oprirea antrenamentelor la elevii a caror comportament nu se potriveste cu filozofia artelor martiale.

Artele martiale si ADHD
Multi parinti si instructori de arte martiale cred ca practicarea acestui sport poate fi considerat terapie la copii cu ADHD (deficit de atentie/ hiperreactivitate) care se caracterizeaza prin lipsa concentrarii si un caracter impulsiv, hiperreactiv. Artele martiale promoveaza concentrarea si reduce impulsivitatea prin concentrarea intensa asupra unor exerciti fizice, urmeaza comenzi verbale si vizuale si se antreneaza intr-un mediu controlat, disciplinat. Exista cazuri raportate ce descriu artele martiale ca o terapie adjuvanta de success in tratarea copiilor cu ADHD.
Sursa: WISCONSIN MEDICAL JOURNAL 2009, vol.1008, nr.1 A review of the effects of martial arts practice on health by Thomas W. Woodward, MD


Articol prelua de pe :

 http://www.doctor.info.ro/efectele_practicarii_artelor_martiale_asupra_sanatatii.html

Antrenor Emerit,
Aurelian Nicolae

luni, 19 mai 2014

CUPA ROMANIEI SKDUN / STAGIU KARATE / STAGIU KOBUJUTSU

Week-end plin pentru sportivii sectiei de karate de la CS Conpet-Petrolul Ploiesti. Astfel, Radu Popescu(juniori) este in lotul national a Romaniei al  Federatiei Romane de Karate WKC (world karate confederation) si  a participat la stagiul tinut de multiplul campion mondial Cristoph Pinna, 6 DAN (http://en.wikipedia.org/wiki/Christophe_Pinna) . Stagiul s-a tinut la Brasov, a inceput joi si s-a terminat duminica. Mentionez ca sportivul este imprumutat unui club din Bucuresti, este campionul national la kata si la kumite al acestui an  si luna viitoare va participa la Campionatul European WUKF, de la Verona-Italia.
Acasa, la Ploiesti,  s-a desfasurat un seminar international de arme traditionale okinawaiene, RYUKYU KOBUJUTSU, tinut de Julian Mead, 6 Dan ( Sensei Julian Mead s-a stabilit in Marea Britanie si a format RKAGB dupa ce a studiat in Japonia alaturi de ultimul Mare Maestru Motokatsu Inoue. Avand 6 dan in Karate si Kobujutsu, preda lectii in artele martiale Ryukyu Kobujutsu si Yui Shin Kai Karate.Sensei Julian Mead continua invataturile primite de la Motokatsu Inoue, promovand in intreaga lume, impreuna cu studentii sai, acest sistem autentic de lupta.) Seminariul s-a desfasurat in sala de sport a C.N. Al. I. Cuza si cuprins 3 antrenamente, lucrandu-se cu BO (baston lung de 1,83m) si SAI-uri (pereche de pumnale care seamana cu trident. Din partea sectiei noastre a participat Cosmin Porumboiu, 1 DAN. Vrem sa introducem in sectie lucrul cu arme, ca metoda alterantiva de antrenament,  cu multiple implicatii asupra performantei. Organizarea si promovarea acestui seminar a fost facuta de dr. Gabriel Stefan (http://www.tedxploiesti.ro/speakeri/gabriel-stefan/) care este elevul lui Julian Mead (http://www.energiavietii.ro/index.php/2012-05-24-16-01-00 ) .
Al treilea eveniment a acestui week-end a fost CUPA ROMANIEI, pentru copii, minicadeti, cadeti si juniori pe karate SKDUN ( unde suntem afiliati), care s-a desfasurat sambata, 17 mai, la Bucuresti, in sala Apollo. Au fost prezenti 650 de sportivi din 32 de cluburi, competitia desfasurandu-se pe 6 tatami.
Shihan Aurel Patru a tinut in pauza competitiei o sedinta a departamentului SKDUN, unnde a propus o serie de masuri care sa imbunatateasca activiatatea la nivel natioanl. Astfel, a propus impartirea pe 5 zone la nivel national si in  fiecare zona sa se organizeze stagii tehnice si de arbitraj. Apoi, a amintiti despre cele 2 stagii national de la mare si de la Poiana Pinului, unde se reuneste lotul national largit si unde este de dorit sa se participe (tinand cont ca suportul financiar este problema fiecarui club). A treilea aspect a fost legat de acordarea gradelor tehnice pentru sportivi care sunt tinuti in mod artificial de antrenori la un grad mic pentru a avea sanse mai mari la competitii, ceea ce nu este fair-play fata de ceilalti sportivi.
Am participat cu o echipa formata din 15 sportivi, iar performantele noastre s-au concretizat mai ales la proba de kata.
Il remarc aici pe Stefan Neagu ( minicadeti) care s-a impus la kara individual ( executand kata Heian Nidan si Heian Godan) dar a reusit sa fie prezent si in finala de kumite unde a cedat cu 2-1 in fata adversarului. Performanta lui Stefan este cu atat mai laudabila pentru ca el a suferit o accidentare la umarul drept la o competitie anterioara si se resimtea inca.
Din 15 sportivi , au punctat 8 dintre ei, obtinand 10 clasari podium,  astfel :
Copii 1
1.       Nita Alexia – locul 3 –kata ind
2.       Zafiris Medeea – locul 2 , kata ind / locul 1, kumite ind
Copii 3
1.       Banu Iustin – locul 2 , kata ind
2.       Maselusa Theodora – locul 2, kata ind
Minicadeti
1.       Neagu Stefan – locul 2, kumite ind / locul 1 , kata ind
2.       Zafiris Flavius  - locul 2 , kata ind
3.       Penescu Antonia – locul 1, kata ind
Cadeti
1.       Toma Alexandra – locul 2 , kata ind

Le multumesc pentru sustinerea constanta, pe toata planurile, parintilor. Sunt mereu alaturi de noi si atunci cand plecam de la competitii invinsi si atunci cand putem sa ne bucuram pentru medaliile obtinute.
Suntem la a 10 competitie anul acesta si deja se simte nevoia de vacanta. Rezultatele mai slabe de aici le pun atat pe seama perioadei de lucrari si teze de la scoala dar si pe seama unei oboseli datorita numarului mare de competitii la care ma participat.
Oricum ne pregatim pentru vacanta competitionala. Vom mai participa in luna iunie la Campionatul National de Wado-kai, departament din cadrul FRAM si care puncteaza in sistemul MTS din care facem parte cu clubul CS Petrolul. Tot in iunie, Radu Popescu va participa la Campionatul European WUKF, de la Verona-Italia.
Vom incerca dezvoltarea relatiei cu dr. Gabriel Stefan pentru Kobujutsu si de asemenea avem in proiect organizarea unui seminar de judo in vederea insusirii corecte a unor procedee deosebit de utile (secerari si proiectari in special)  la proba de kumite.

Cu stima,
Antrenor Emerit, 4 DAN

Aurelian Nicolae

miercuri, 9 aprilie 2014

SKDUN / CAMPIOANTUL EUROPEAN / EGER- UNGARIA 2014


CAMPIONATUL EUROPEAN DE KARATE-DO
EGER-UNGARIA, 4-6 APRILIE 2014


Federaţia Mondială de Karate SKDUN a organizat în perioada 4-6 aprilie 2014 în localitatea Eger din Ungaria cea de-a patra ediţie a Campionatul European şi a Cupei  Europei la Karate Shotokan. 
Sub atentă supraveghere a preşedintelui Federaţiei Mondiale SKDUN , Patru Aurel 7 dan, a directorului tehnic Gery Breeze 8 dan dar şi presedinteleui comisiei de arbitraj Colin Putt 7 dan , peste 800 concurenţi din Europa s-au întrecut la probele de kata şi kumite individual şi echipe .
Din lotul naţional al României au făcut parte 9 sportivii de la C.S. Conpet-Petrolul , iar la Cupa Europei, competiţie rezervată sportivilor cu nivele tehnice sub 3 kyu ( centuri albe, galbene, orage, verde şi albastre), am deplasat 4 sportivi.
Vineri, 4 aprilie, s-a desfăşurat Cupa Europei Kohai. (kohai-cuvant de origine japoneză care înseamnă începător).
Cei 4 sportivi ploieşteni care au intrat în concurs au fost : Oprescu Lucian, Maselusa Theodora, Zafiris Flavius şi Toma Alexandra.
Nu a fost un concurs greu, dar cu mari emoţii, mai ales că pentru Oprescu Lucian care este la primul concurs internaţional. Toţi s-au comportat foarte bine, cel care a excelat fiind Flavius obţinând medalii la ambele probe.
Astfel :
Maselusa Theodora- „children” kata ind fem – locul IV
Oprescu Lucian – „children” – kata ind. Masc – locul I
Toma Alexandra – „cadeţi” – kumite -50 kg – locul I
Zafirius Flavius – „minicadeti” – kata  locul ÎI, kumite -52kg locul I


Sâmbătă a început Campionatul European, unde au intrat în concurs ceilalati sportivi de la minicadeti, cadeţi, juniori, tineret şi seniori, la kata, kumite, kata echipe, kumite echipe.
Ne-am bucurat pentru medaliele obţinute şi ne-am întristat pentru că au fost atât de puţine locuri 1. A  fost un campionat al „argintului şi la bronzului” pentru sportivii noştri.
Astfel :
Penescu Antonia – minicadeti- argint la kumite, bronz la kata
Neagu Andreea – cadeţi – bronz la kata, bronz la kumite
Popescu Radu – juniori – argint la kata, argint la kumite
Spiţă Ştefan – juniori – bronz la kumite
Beldeanu Sabina – tineret – bronz la kata
Porumboiu Cosmin – seniori – bronx la kumite


La echipe s-au obţinut următoarele rezultate:
Kata echipe – juniori –
Popescu Radu & Beldeanu Sabina & Spiţă Ştefan –argint
Kumite echipe – juniori – Popescu Radu – aur ( echipa este formată din 3 sportivi, ceilalati 2 sportivi fiind de la la alte cluburi)
Kumite echipe – seniori – Porumboiu Cosmin – argint (echipa este formată din 5 sportivi)
Kumite echipe mixt – juniori – Popescu Radu – (echipa este formată din 5 sportivi) - argint
Kumite echipe feminin – tineret – Beldeanu Sabina - (echipa este formată din 3 sportivi) - argint

Dincolo de acest tablou al rezultatelor  mă bucura foarte mult câteva premiere pentru echipa nostra. Prima clasarea pe podium a Andreei Neagu la un campionat european. Participarea pentru prima dată cu echipa de kata şi clasare ape podium  rezultat ce ne menţine în lotul Roamniei pentru Campionatul Mondial. Repetarea performanţei de anul treccut a lui Porumboiu Cosmin la kumite seniori (bronz) şi selecţionarea lui că titular în echipa de kumite unde a şi punctat. Prima medalie de aur la kumite a Alexandrei Toma. Prima medalie de aur a lui Lucian Oprescu (Lucian este nepotul lui Robert Miclea sportivul care scris istorie în karate-ul tradiţional românesc la kata, cu rezultate unice şi încă neegalate până acum).

Mă bucura creşterea per general a întregii echipe şi mai ales atmosfera deosebită din ultima vreme. Ne aşteaptă în continuare competiţii de nivel naţional, Cupa României în luna mai şi alte câteva cupe. De asemenea avem în plan participarea cu câţiva sportivi la competiţii organizate şi de alte federaţii pentru creşterea nivelului nostru tehnic.
Mulţumiri speciale lui Cosmin Porumboiu care a  fost pentru colegii lui un excelent antrenor secund, subsemnatul arbitrând în toate cele 3 zile de concurs.
Calde mulţumiri părinţilor care  sunt alături de noi pe toate planurile, calde mulţumiri pentru sprijinul acordat de primarului Ploiestiului Iulian Bădescu, calde mulţumiri preşedintelui CS Conpet, d-nului Radu Necşulescu care este alaturi de acesta familie a iubitorilor de arte martiale. De asemenea multumim d-lui antrenor Dragos Chiru de la CSU Brasov pentru sprijinul acordat.
Felicitari sportivilor pentru efortul extraordinar si pentru rezultatele minunate obtinute.


Cu stimă,
Antrenor Emerit, 4 DAN

Aurelian Nicolae

P.S. ..daca sunt greseli ..de orice el...va rog sa-mi spuneti!!!

luni, 3 martie 2014

FILOSOFIA SAMURAILOR

FII STĂPÂN PE TINE
Codul Samurailor te învață cum să îți păstrezi calmul în orice situație

Tehnicile mentale pe care le foloseau samuraii pentru a-și păstra cumpătul și siguranța de sine în momente tensionate și sub presiunea războiului, dar și strategiile pentru a obține randament maxim și a avea succes sunt folosite și azi.
Directorul Centre for the History of Emotions de la Universitatea din Londra, Jules Evans, subliniază în ultimulm său eseu,  (Philosophy for Life and Other Dangerous Situations: Ancient Philosophy for Modern Problems) că multe dintre problemele timpurilor noastre, cum ar fi anxietatea, depresia sau necontrolarea emoțiilor se pot combate recurgând la filosofia samurailor.
Scriitorul și jurnalistul de la New York Times și Wall Street Journal,  Eric Barker a trecut în revistă câteva dintre cărțile de căpătâi ale războinicilor samurai. Claritatea minșii și a ideilor este obligatorie pentru a lua cele mai corecte decizii, fără a improviza și cu privirea înainte. Principalul obiectiv pe care insistă toți marii samurai este păstrarea calmului. O calitate care în jungla vorace a vieții contemporane, la fel ca și în război, ascunde cheia succesului si a victoriei.

A privi totul cu detașare și seninătate suficientă pentru a putea descifra contextul în care ne aflăm și a fixa obiectivele pe termen lung este un prim pas spre succes. Așadar, păstrează-ți calmul și mergi mai departe!
Ce spuneau samuraii în învățămintele lor 
Shiba Yoshimasa (1349-1410): Calitatea cea mai importantă a unui bun războinic constă în calmarea minții pentru a putea discerne ce gândește și cum este rivalul pe care trebuie să-l înfruntăm. În cartea „Training the Samurai Mind: A Bushido Sourcebook”, istoricul Thomas Cleary, scoate în evidență faptul că Yoshimasa punea accentul pe beneficiile ce se pot obține din analiza realității, pentru pregătirea celui mai bun atac sau a celei mai bune apărări.
Suzuki Shosan (1579-1655): Când un om e sleit de puteri, stresat și copleșit de numeroasele griji care ne ocupă de obicei gândurile, este incapabil să facă lucrurile bine și să meargă mai departe. Mintea e cel mai bun aliat al omului, dar poate fi și cel mai mare dușman. Trebuie să reușești să te situezi deasupra preocupărilor, pentru a nu ceda capcanelor minții, care ne confuzează și ne neutralizează acțiunea.
Kaibara Ekken.Kaibara Ekken.Kaibara Ekken (1630-1714): “Un nobil așteaptă momentul cel mai potrivit pentru a lovi cu cea mai mare forță, cu un calm absolut”. Pentru a lua deciziile cele mai juste, ăn momentul oportun și în locul potrivit, spiritul omului trebuie să fie senin, fără urme de exaltare sau distracție. Secretul războiului, credea Ekken, “constă în păstrarea minții neînfricată”.
Miyamoto Musashi (1584-1645): Atât în luptă cât și în viața cotidiană trebuie să îți păstrezi capacitatea de decizie. Pentru asta trebuie să fim conștienți de realitatea care ne înconjoară, cu un spirit hotărât și fără negativism. Graba nu este un bun consilier, concluzionează Musashi în The Book of Five Rings (Start Publishing LLC).
Metode de menținere a calmului

Păstrarea calmului, atât de necesară pentru a dezvolta creativitatea, talentul și sufletul a devenit aproape o utopie, din cauza iureșului cotidian, în care cafeaua la pachet și sandwich-urile de la automat sunt combustibilul care mențin un ritm frenetic și aproape forțat al vieții. O caracteristică a societății în care trăim este incertitudinea. Lipsa controlului și a siguranței de sine se pot combate cu strategiile samurailor.
1. Fii conștient de fatalitate. Una dintre pricipalele invățături ale Codului Samurailor este ca pentru menținerea calmului de sine trebuie să trăiești cu ideea morții în orice moment, zi și noapte, permanent. Ultimele studii în domeniul psihologiei au demonstrat că imaginându-ne mereu cel mai rău lucru care se poate întâmpla într-o situație, fiind conștienți de riscuri, cât de mici ari fi acestea, este una dintre cele mai bune metode de păstrare a calmului, a siguranței de sine. Este o afirmație care contrazice principiile de bază ale psihologiei pozitive. Este vorba de a vedea partea negativă a lucrurilor.
2. Antrenament neobosit pentru a invinge în fiecare zi. A fi pregătit pentru ce poate fi mai rău, anticipând scenariile conflictuale este ce mai bunp armă împotriva fricii, A ne antrena gândind la situațiile dificile ne oferă o mare siguranță și în același timp liniște. Știm astfel că atunci când situațile devin tensionate sau trebuie să rezolvăm un conflict suntem capabili să o facem.
3. Dezvoltarea senzatiei de control. A ne concentra pe ceea ce știm să facem, pe ceea ce suntem stăpâni este un mod puternic de a scăpa de anxietate și a face față situaților haotice. Pentru acestea, cea mai bună strategie psihologică este exagerarea, punându-ne în cele mai potrivnice scenarii.
Sursa:
elconfidencial.com






marți, 25 februarie 2014

CUPA ROMANA DE AUTOAPARARE / BRASOV 2014

CUPA ROMÂNĂ DE AUTOAPĂRARE


Sâmbătă, 22 februarie 2014, s-a desfășurat în Sala Sporturilor din Brașov, Cupa Română de Autoapărare, sub egida World Self Defense Association.
Competiția a avut secțiuni pentru mai multe discipline, derivate din artele marțiale, una dintre ele fiind karate, reușind să alinieze la start un număr de peste 250 de sportivi, practicanți de karate, ju-jitsu, ninjitsu.
Echipa C.S Conpet-Petrolul din Ploiești a participat pe secțiunea de karate cu un număr de 26 de sportivi, în mare parte copii și cadeti, la probele de kihon , kata și kumite. De asemenea am participat și la sectiunea de ju-jutsu la proba de luptă demonstrativă, sportivii nostri prezentând enbu (luptă regizată bazată în special pe tehnici de karate dar care are ca elemente de legătură tehnici din alte arte marțiale).

Dupa Cupa Dojo, participarea noastră la acest eveniment se înscrie pe linia de pregătire în vedere obținerii unor rezultate cât mai  bune la Campionatul Național de Karate care va avea loc la București pe data de 8 martie 2014.
De asemenea vizam și obținerea unor locuri în lotul național, cu ocazia selecției din data de 7 martie 2014, în vederea participării la Campionatele Europene de Karate-Do (SKDUN), care vor avea loc la Eger-Ungaria în perioada 4-6 aprilie 2014.
După competiție toți sportivii și toți parinții care ne-au însoțit, am mers la Paradisul Acvatic din Brașov, moment esențial în dinamica oricărei echipe, socializarea într-un cadru cât mai plăcut și adaptat vârstei lor.


Rezutate tehnice la probele individuale:
1.      Niță Alexia cat. 7 ani / kata – loc I / kumite loc I
2.      Zafiris Medeea cat 8 ani / kata loc I / kumite loc II
3.      Radu David  cat. 8 ani / kumite –loc II
4.      Banu Iustin  cat. 9 ani / kumite – loc II
5.      Lișiță Andreas cat. 9 ani / kihon –loc III / kata loc III
6.      Ciurcanu Andra cat. 10 ani / kata loc III / kumite loc III
7.      Dumitru Teodora cat. 10 ani / kumite loc II
8.      Filcescu Teodora cat. 11 ani / kata loc II
9.      Badea Alex cat. 11 ani / kata – loc II
10.  Burtoiu Claudiu cat. 11 ani / kata – loc I
11.  Ilie Cătălin cat. 11 ani / kihon – loc II
12.  Drăghici Gabriel cat. 12 ani / kumite – loc II
13.  Măselușă Theodora cat. 12 ani / kata loc II / kumite loc III
14.  Cercel Narcis cat. 13 ani / kata – loc III
15.  Măglan Diana cat. 13 ani / kihon loc III / kata loc III
16.  Zafiris Flavius cat. 13 ani / kata – loc II / kumite – loc I
17.  Georgescu Gabriel cat. 14 ani / kata – loc II
18.  Dinu Maria cat. 14 ani / kata loc I / kumite loc III
19.  Neagu Andreea cat. 15 ani / kata loc II / kumite loc III
20.  Popescu Radu cat. 16-18 ani / kata loc I / kumite loc I


Rezutate tehnice la probele pentru echipe:
1.      Radu David, Niță Alexia, Zafiris Medeea / kata sincron loc I
2.      Banu Iustin, Lișiță Andreas, Matei Victor / kata sincron loc II
3.      Cercel Narcis, Zafiris Flavius, Georgescu Gabriel / kata sincron loc III
4.      Ciurcanu Andra, Filcescu Theodora, Dumitru Teodora / kata sincron loc II
5.      Zafiris Flavius, Georgescu Gabriel / enbu loc I
6.      Neagu Andreea, Popescu Radu / enbu – loc I

Felicitări sportivilor, mulțumiri părintilor și conducerii clubului pentru susținerea acordată la acest concurs.


Cu stimă,


Antrenor Emerit

Aurelian Nicolae 

miercuri, 12 februarie 2014

OMAGIU PENTRU O LECTIE! LA MULTI ANI MAESTRE, DAN PURIC!

Azi este ziua lui Dan Puric!

Viața mi-a dat șansa să fiu, un moment, alături de maestrul Dan Puric. Cum ?  Cu ocazia zilei Alteței Regale Pricipele Radu, mare majoritate a sportivilor care au prezentat o demostratie de karate tradițional au fost de la Ploiești. Printre cei care erau alături de familia regală era și maestrul Dan Puric. I-a plăcut, ne-a lăudat și la petrecerea de seara de la Palatul Elisabeta, ne-a invitat la Teatrul Național sa asistăm la o lectie a dânsului. Și dacă-mi amintesc bine ne-a oferit și bilete la spectacolul Don Quijote. După spectacol, a doua sau a treia zi l-am sunat și i-am mulțumit. Atunci ne-a făcut invitația pentru vizita la National. Cum a fost specolul : UNIC! Am simțit că fac parte din el.
Ceea ce m-a impresionat a fost faptul că ne-a întâmpinat personal la intrarea din spatele teatrului . Sincer, mă așteptam să trimită pe cineva, să ne conducă la dînsul. Apoi, în liftul care cobora, ne-a spus un banc cu cunocutul umor(despre vecinii noștrii de la răsărit). A avut și o scurtă convorbire de pe telefonul meu cu sensei Dan Stuparu căruia i-a spus să nu fie ingrijorat pentru că are cu noi o întâlnire „soft” și nu una „hard”.
Ajungând la locul unde mai bine de 50 de tineri îl asteptau, am luat loc împreună pe o margine de beton. Noi, în stânga maestrului. Avuseseră de pregătit o tema de pantomima (firesc nu?) : ...cum să mimeze tragerea unei sfori, a unei funii...dar nu numai atât. Se pare că puteau prezenta și orice altceva pregătiseră.
Maestrul mi-a spus: ...sunt niște tineri absolut extraordinari...un vis, niște genii,niște minuni...toate aceste superlative puse unul lângă altul întărind sentimentul de zbor pe care îl trăia și pe care ni l-a transmis aproape instantaneu.  Și toate acestea venind de un Om care se purta natural, normal, prietenos, fără a da vreo notă de superioritate. Pentru mine, paradoxal. 
Cred că a demostrat dânsul un pic, scuzându-se că plecă de lângă mine...apoi a spus pe un ton vesel, jovial, plin de curiozitate...- cine incepe...sau ceva de genul...
Au fost mai multe demonstrații..dar una ne-a atras atenția tuturor. Un tânar, cu mâinile înmănușate, a spus o poveste de iubire cu mâinile. Despre în-drăgostire și nu despre dragoste, despre dominație, după actul căsătoriei, despre suferință, despre egoism-ul distructiv, despre fericitul moment când cel care chinuia a înteles ce face și l-a eliberat pe celalalt. Aplauze, multe, multe, multe aplauze. L-am privit pe omul de lângă mine..se bucura, se bucura. Apoi am îndraznit să fac  remarca la adresa specolului Don Quijote. Am spus...maestre, am remarcat punerea în evidență a relației filiale dintre Don Quijote și Sancho Panza. Dânsul, mirat un pic a zis :...cum așa? Păi, am continuat eu...cine oare  se mai sacrifică așa ca Sancho Panza, decât un tată care-și iubeste fiul. Am zis...oare de unde mi-o fi venit acest sentiment? El : - cum de unde?...din esența spectacolului! I-a plăcut...
Apoi am vizionat un "moment" în care Discordia intră între El ți Ea. Discordia era reprezentată de o fată care executa un Taolu cu sabia(lupta reală cu adversari imaginari)...și cum poate să se integreze un exercițiu marțial într-un spectacol de asemenea nivel. Mi-a plăcut acestă transigurare.
Atunci când atmosfera, vibrația clipei scadea ca intensitate, maestrul intervenea povestind ceva...și imediat revenea entuziasmul( en-theos).
Ne-a propus să introducem demostrația nostră de karate într-un proiect de-al dânsului. Nu s-a concretizat, nu din cauza mea, nici din cauza maestrului, ci alte cauze pe care prefer să nu le amintesc.
Lângă mine a stat fiul meu Alexandru. Pe stradă, când ne întorceam spre casă, a zis...ce om extraordinar!
Am rămas cu o stare...de zbor. Am luat o lecție...cum să ajung la inima tinerilor, cum să mă port cu ei, să înteleg că ei sunt mai valoroși ca noi, ca potențial...și că fericirea oricărui maestru este realizarea și împlinirea discipolului. Să-i tratez cu respect și că acolo în forul meu interior să le fiu recunoscător că vor să învețe de la mine. M-a făcut să înțeleg că numai în starea de entuziams, chiar dacă facem efort până la epuizare, poate să se producă minunea care suntem. M-a învățat despre grija de stare. Dar lung este propriul drum și greu de găsit ceea ce am zărit pentru o clipă. Important este să nu uit.

LA MULTI DRAGĂ MAESTRE DAN PURIC!


Aurelian Nicolae

marți, 11 februarie 2014

HOTUL

Hotul




Doi prieteni jucau Go in fiecare seara, intirziind noaptea pina spre zori in casa vreunuia dintre ei. In astfel de momente erau atit de concentrati incit nu mai vedeau nimic altceva in afara tablei - spre enervarea celor din familie. Cel mai neplacut era faptul ca, fiind amindoi fumatori, scapau din neatentie pe jos jaratecul pipelor, provocind gauri peste tot.
Nevestele i-au tot boscorodit ... pina ce au fost nevoiti sa renunte la placutul lor obicei. Nu au incetat insa de a cauta o solutie pentru reluarea partidelor.
- Hai sa nu mai fumam in timpul jocului; vom iesi afara pentru a fuma cite o pipa, dupa fiecare partida !
O idee excelenta bineinteles, pe care au uitat-o insa imediat ce s-au asezat din nou in fata tablei. Si-au aprins distrati pipele iar dupa o vreme, unul dintre ei striga nevestei :
- Nu mai avem carbune pentru pipe !
Nevasta se gindi : "Daca le pun carbune, imi vor gauri iar tatami-ul. Voi gasi altceva de pus in locul carbunelui..."
Lua deci din bucatarie niste legume mici, rosii, le puse in locul jaratecului fara ca nimeni sa observe ceva si se duse linistita la culcare.
Cei doi isi continuara partida, concentrati... tragind multumiti din pipe...
Mai tirziu, in toiul noptii, un hot patrunse in casa si nederanjat de nimeni lua tot ce-i cazu in mina. Pe drumul spre iesire auzi insa zgomotul pietrelor puse pe tabla din camera alaturata... Fiind si el jucator de go, acest fapt i-a stirnit curiozitatea si - cu sacul pe umar - intrdeschise usa pentru a arunca o privire asupra celor doi ...
La inceput a stat ascuns, urmarind partida ... dar cind unul dintre jucatori era tocmai pe cale de a pune o piatra pe tabla, nu se mai putu abtine :
- Nu, nu acolo ! - si punindu-si sacul jos - ... Trebuia sa joci in coltul ala! ... (o remarca tipica pentru un chibit)
Cei doi studiara tabla. Unul dintre ei remarca un pic deranjat :
- Cei care privesc ar trebui sa pastreze linistea. Este un moment important al partidei.... si dupa ce-i acorda hotului o privire scurta, punindu-si miscarea pe tabla :
- Dar tu cine esti ?
Toti trei studiaza miscarea. Este un moment tensionat.
Un hot... veni raspunsul.
Liniste, apoi clic ... o alta miscare ...
Aha...hmm...
Clic ! ... Clic ! ...
Ia loc! ...nu sta in picioare, te rog... 

preluare dupa http://romaniango.org/povesti/hotul.html