Totalul afișărilor de pagină

marți, 30 august 2011

LA FINAL DE VACANTA CEI MAI MICI KARATE-KA IN CONCURS

CUPA “MIAMOTO MUSASHI” a V-a EDITIE
ALEXANDRIA, 28 AUGUST 2011



Clubul de karate traditional“Musashi” Alexandria a organizat,in Sala Sporturilor din localitate, cu sprijinul Directiei de Sport Teleorman, a V-a editie a Cupei “Miamoto Musashi”. Competitia s-a adresat sportivilor de la grupele de copii, baieti si fete, incepatori si avansati, la probele de kata echipe si kata individual.
Au participat peste 110 sportivi din 5 grupari de profil, care si-au disputant intaietatea la cele 2 probe pe 2 tatami (suprafete de concurs), la care au oficiat urmatorii arbitrii :
Tatami A : 1. Kansa – Gabriel Guster, 2. Fukushin – Cosmin Porumboiu, 3. Fukushin – Uruc Octavian. Tatami B : 1. Kansa- Liviu Apostol, 2. Fukushin – Sorin Nita , 3. Fukushin – Marius Creta.
Concursul a inceput la ora 10.30 cu probele de kata individual. La ora 12.30 a fost pauza de 30 minute pentru ca dupa pauza intrecerea sa se reia cu probele de echipa. La ora 14.30 a inceput festivitatea de premiere pentru toate probele. Au fost oferite sportivilor medalii si diploma, iar locurile 1 au beneficiat si de un premiu special constand intr-o geanta “troller”.


Acest concurs vine foarte bine la sfarsit de vacanta fiindca ne-a dat ocazia sa testam nivelul sportivilor dupa o vara in care am fost in cantonamente la mare (Costinesti), respectiv la munte(Piatra Arsa).
Chiar daca a fost o competitie cu atmosfera de vacanta, sportivii de la grupele de avansati au intrat in febra specifica si s-au mobilizat foarte frumos, reusind sa incante publicul din Alexandria cu executile lor. Pe de alta parte sportivii de la grupele de incepatori au dat acestei intreceri o importanta de eveniment cosmic,mai ales cei mai mici, unii dintre ei fiind la prima participare. Emotii multe pentru parinti, emotii multe pentru sportivi, emotii si pentru antrenori. De la CS Conpet Petrolul au participat la categoria C1 ( 12-13ani): Andronache Maxim, Andreea Neagu,Gabriel Balaceanu, Ioana Petrescu, Rusu Florentina, Maria Dinu. La categoria C2 au evoluat (10-11 ani) : Teodora Stoian, Bianca Popa, Mihai Cojanu, Eduard Sandu, Sergiu Bobosila, Andrei Bucur, Stefania Vasile, Bianca Durbac, Stefan Neagu, Marian Stanciu, Gabriel Georgescu, Octavian Dobre, Antonia Penescu, Flavius Zafiris. La categoria C3 (8-9ani) au evoluat : Teodora Maselusa, Daniel Rogozea, Eduard Dragna, Gabriel Draghici, Adrian Stan Iacob, Teodor Marin, Sebastian Teodorescu, Octavian Dumitrascu, Ionut Dragomir.


Sportivii de la CS Conpet Petrolul au reusit sa urce pe podium de 17 ori, astfel la cele 3 categorii de varsta am cucerit un numar de 7 medalii de aur, 4 de argint si 6 de bronz.
Au urcat pe prima treapta a podiumului la kata individual : Sebastian Teodorescu/C3/incepatori, Octavian Dumitrascu/C3/avansati, Mihai Cojanu/C2/incepatori, Antonia Penescu/C2/avansati (Antonia este si medaliata cu bronz la europenele de stil de la Belgrad de anul acesta), Andreea Neagu/C1/avansati, Gabriel Balaceanu/C1/avansati, si echipa de kata sincron de la C1 formata din Florentina Rusu, Andreea Neagu si Teodora Stoian.
Au obtinut locul second urmatorii sportivi: Teodora Stoian/C2/avansati, Maxim Andronache/C1/avansati, echipa de kata sincron masculin C2 formata din Mihai Cojanu, Stefan Neagu si Gabriel Dumitrascu, echipa de kata masculin C1 formata din Gabriel Balaceanu, Maxim Andronache si Narcis Simion ( Org. Umanitara Concordia).
Pe a treia treapta a podiumului au urcat : Sergiu Bobosila/C2/incepatori, Stefania Vasile/C2/avansati, Stefan Neagu/C2/avansati, Maria Dinu/C1/avansati, echipa de kata /C3 masculin formata din Draghici Adrian, Teodorescu Sebastian, Stan Iacob Adrian, echipa de kata C2 masculin formata din Georgescu Gabriel, Stanciu Marian, Bucur Andrei; echipa de kata C1 feminin formata din Antonia Penescu, Ioana Petrescu si Bianca Popa.
Este de consemnat faptul ca la acesta competitie au participat si 9 sportivi de la Organizatia Umanitara Concordia Ploiesti si care au avut o evolutie pe care as califica-o ca “excelenta”. Ei au beneficiat in saptamana concursului de antrenamente zilnice alaturi de sportivii avansati de la CS Conpet-Petrolul iar eu am fost sprijinit din postul de antrenori secunzi de Alexandru Cojocaru si Alexandru Nicolae, centuri negre 1 Dan.
Sportivii de la O.U. Concordia au obtinut urmatoarele rezultate :
La kata ind feminin/C3/incepatori Profira Alexandra –locul III si Acostinoaie Stefania – locul IV, locul IV pentru echipa de kata feminin C3 formata din Acostinoaie Stefania, Bacanu Elena, Profira Alexandra; locul IV pentru Dan MIhai care alaturi de 2 sportivi de la Conpet ( Flavius Zafiris si Octavian Dobre) a evoluat in echipa de kata sincron C2; locul II pentru Narcis Simion care alaturi de Maxim Andronache si Gabriel Balaceanu au evoluat in echipa de kata de la C1; si un excelent loc II pentru echipa de kata sincron feminin C1, echipa formata integral cu sportive de la Concordia, numindu-le aici pe Ioana Otelea, Lavinia Polojan si Dana Constantin.



CONCLUZII DESPRE ECHIPA: obiectivul cel mai important pentru sportivii de la acest nivel este integrarea lor in contextul ideii de “echipa”. Este essential sa se accepte, sa colaboreze, sa-si uneasca fortele, calitatile, abilitatile pentru a crea o atmosfera si-un spirit puternic. Numai sprijiniti pe un astfel de fond, numai cu un astfel de background se pot dezvolta si, mai tarziu, la categorii de varsta superioare se pot manifesta la un nivel calitativ deosebit. Secretul sta in forta echipei, in coeziunea ei, in capacitatea de fi omogena, in capacitatea de se restructura cu o mare viteza in functie de cerintele momentului, fara sa fie afectata de diferentele individuale. Este un proces continuu pe care-l desfasuram cu “bataie lunga” si fiecare moment de acest gen “Cupa Musashi’ este o ocazie de a ne testa din nou capacitatile. Pe de alta parte nivelul foarte “soft” al competitiei este deosebit de util pentru a dobandirea curajului si increderii ca “pot”.

ORGANIZARE : sincere felicitari Clubului “Musashi” din Alexandria, antrenorului Gabriel Guster si intregii echipe care l-a ajutat la excelenta desfasurare si organizare a competitiei. Atuuri : spatiu adecvat, 2 tatami, medalii, diplome, premii speciale, structurare buna in timp, arbitraj eficient.

SPRIJIN: cel mai important sporsor al nostru au fost “PARINTII” care merita toate multumirile noastre sincere. De asemenea CONPET-ul a fost din nou alaturi de noi prin acordarea unui microbus de 20 de locuri pentru transportul sportivilor. Multumiri !


Cu bine!

Aurelian Nicolae

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru munca si eforturile copiilor, dar mai ales a antrenorului care ia adus la acest nivel! Elena

    RăspundețiȘtergere