Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 14 mai 2011

AVANPREMIERĂ LA EUROPENELE DE FUDOKAN 2011

Campionatul European de Karate Tradițional Shotokan-Fudokan
Belgrad –Serbia , 19-23 mai 2011



Sportivii de la CS Conpet-Petrolul Ploiești vor fi prezenți și anul acesta la primul mare eveniment continental al karate-ului tradițional. Duminică ( 15 mai 2011) se vor reuni loturile naționale de tineret și seniori la Complexul Olimpic „Lia Manoliu” din Bucureşti , pentru 3 zile. Sportivii din loturile de copii, cadeți și juniori se vor pregăti în continuare acasă, până miercuri seara , când vor pleca cu autocarul pus la dispoziție de SC Conpet, spre Belgrad.


Anul acesta seniorii și-au păstrat supremația în campionat , mai ales la probele de echipe – kata echipe masculin (prima medalie de aur pentru România la C.M. - Canada 2006) și kata echipe feminin (prima medalie de aur pentru România la C.M. - Lituania 2008 ) , respectiv enbu masculin și mixt, la probele individuale reușind calificări mult mai slabe decât în anii precedenți. Așa cum aminteam și în articolul de la sfârșitul campionatului, motivele sunt în primul rând de natură socială. Este cea mai longevivă și compactă echipă de seniori din istoria oficială a karate-ului tradițional românesc, care evident începe cu anul 1990. Mă bucur că sunt prezenți aproape în formula completă care a făcut această echipă renumită : Robert Miclea, Manona Danciu, Romeo Trandafir, Corina Tănăsescu, Adrian Cojocaru, Cristina Gustoiu, Tiberiu Matei.
La categoria tineret, avem 5 sportivi : Ioana Vasiloaia, Irina Marton , Octavian Uruc, Graur Tudor și Mihăiță Vișan. Așa cum mai spuneam , cred că avem o altă premieră pentru clubul nostru și pentru lotul național , Octavian Uruc având un număr impresionant de probe : 6 ...adică 3 probe individuale și 3 de echipă.
La Juniori suntem prezenți prin : Marius Creța , Tiberiu Popescu, Costin Nistor și Sabina Beldeanu. Aspiram la 3 medalii de aur : echipa de băieți, kata ind masc. prin Marius Creța și kumite feminin prin Sabina Beldeanu. Au toate calitățile și pregătirea necesară pentru a ajunge la aceste performanțe.
Cadeții Radu Popescu , Ioana Ursulescu și Andreea David vor fi reprezentanții nostri la acest campionat . Dintre ei o remarc pe Ioana Ursulescu care anul acesta a excelat în campionat reușind să se califice la toate probele individuale ( kata, kumite , fuku-go). Să sperăm că și aici ( la europene) îți va continua drumul spre medalii.
Avem și 5 sportivi la categoriile de copii , astfel : la C1 – Gabriel Bălăceanu ( kata ind ) și Maxim Andronache ( kumite ind și kumite echipe ) , la C2 – Antonia Penescu ( kata și kumite ind ) , la C3 – Radu Marin ( kata ind ) .
Cu un total de 24 de sportivi în loturile naționale, gruparea Conpet-Petrolul Ploiești este clubul cel mai bine reprezentat. Pentru acest fapt și susținerea Conpet-ului, pentru acestă deplasare este consistentă, astfel conducerea societății a pus la dispoziția echipei autocarul iar clubul a reușit să acopere o bună parte din cheltuieli. De asemenea, în premieră absolută, avem promisiunea că la Belgrad vor fi prezenți , președintele clubului Radu Necșulescu și directorul general al Conpet-ului Dorin Tudora. Concretizarea acestei promisiuni ar reprezenta pentru sportivi un suport moral cu totul deosebit.
Plecarea spre Belgrad se va face joi dimineață (19 mai) foarte devreme urmând să ne întoarcem luni seara. Sperăm să venim acasă cu un număr cît mai mare de medalii care să răsplătescă efortul sportivilor, al părinților și al celor 2 cluburi , CS Conpet și CS Petrolul, și speranțele tuturor celor care sunt alături de noi cu sufletul.

Cu stimă,
Aurelian Nicolae

4 comentarii:

  1. mult succes si sa veniti numai cu medalii de aur

    RăspundețiȘtergere
  2. Succes deplin intregii echipe a Conpetului. Sa veniti cu majoritatea medaliilor ca si pana acum.
    Dan Popescu-parinte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mult succes tuturor sportivilor si sa va intoarceti sanatosi

    RăspundețiȘtergere