Totalul afișărilor de pagină

marți, 24 mai 2011

EUROPEAN FUDOKAN SHOTOKAN KARATE-DO, BELGRAD 2011

EUROPEAN FUDOKAN SHOTOKAN KARATE-DO CHAMPIONSHIPS FOR CADETS, JUNIORS, YOUTH AND SENIORS

BELGRAD , 19-21 MAI 2011


A XVIII-a ediție a europenelor de stil s-a desfășurat la Belgrad , unde sportivi din 13 țări și-au disputat titlurile continentale. Anul acesta s-a produs o schimbare pentru categoriile de copii, concursul lor numindu-se CUPA EUROPEI.

Competiția a aliniat la start mai puțin de 500 de sportivi , ceea ce pentru 8 categorii de vârstă, băieți și fete din 13 țări înseamnă destul de puțin în comparație cu alți ani. S-a început așa cum era firesc cu categoriile de copii pe 4 tatami, cu kata individual , arbitrându-se după modelul „flag system”.

În prima zi (vineri) am înregistrat pentru noi două medalii de aur : Radu Marin la kata individual, categoria C3 (8-9 ani) care n-a lăsat nici o șansă adversarilor , uimind prin hotărârea cu care a evoluat ( mama lui care a asistat la concurs mi-a declarat seara la masă că a rămas uimită de Radu , niciodată nemaivăzându-l într-o astfel de stare). Cealaltă medalie a fost adjudecată la C1 (12-13 ani) de Gabriel Bălăceanu care câștigă elegant , prezentând cel mai lung kata din stilul shotokan : Kanku-Dai , „ Privește Cerul ” .
La C2 ( 10-11 ani) , proba kata individual , atât Antonia Penescu cât și Flavius Zafiris reușesc să câștige câte 4 meciuri , ocupând pozițiile V-VIII. Pentru mine însemană foarte mult , mai ales că Antonia este la prima participare într-o competiție internațională. Fiecare sportiv de la categoriile de copii a fost secondat, sprijinit și încurajat de un „senior în karate” , astfel am alcătuit tandemurile : Antonia Penescu – Manona Danciu, Gabriel Bălăceanu- Robert Miclea, Flavius Zafiris – Octavian Uruc, Marin Radu – Mihăiță Vișan, Maxim Andronache – Cristina Gustoiu.
A doua zi (sâmbătă) s-au disputat probele de kumite individual . Dimineața la micul dejun m-am dus la Antonia și la Flavius și le-am spus : azi veți lua medalie la kumite ( prima voastră medalie ) !!! Și așa a fost ...atât Antonia cât și Flavius reușind să câștige a treia poziție pe podium și medalia de bronz.
Maxim Andronache urcă pe prima poziție la kumite echipe alături de colegii lui de la Shiro Washi – Vlad Răuță și de la Olimpia București – Cosmin Pantelimon.
în după-amiaza acestei zile au intrat pe suprafață toate celelalte categorii , inclusiv seniorii , la toate probele, disputându-se tururi eliminatorii.

Remarcabilă și evoluția fetelor de la cadeți unde Ioana Ursulescu confirmă evoluția bună din campionat iar Andreea David confirmă talentul de excepție pe care-l are. Ar fi de subliniat ca finala de la fuku-go a fost complet conpet-petrolistă.
De asemenea interesant și duelul de la kata ind masc la categoria juniori unde în finală au ajuns Dan Stuparu-junior și Marius Creța. Marius a primit decizie cu 3-2 , dar arbitrii care au votat pentru el au fost străini, cele 2 voturi primite de Stuparu fiind de la Adrian Manea ( Breaza) și Teodor Telembici ( Deva).
Din nou excepțional, Octavian Uruc, care reușește să urce pe podium de 6 ori ( 5 aur și-un bronz) ... sunt sigur că este o premieră pentru un campionat european de stil. La proba de kumite el a rămas pe poziția a 3-a, pentru ca s-a accidentat, seara el a ajuns la spitalul de urgență din Belgrad , cu arcada ochiului drept spartă. Medicii i-au recomandat inițial să nu mai intre la probele de a doua zi dar Uruc a refuzat.
Interesant duelul de la seniori , la proba de kata ind, dintre Robert Miclea și Călin Marincaș. Anul trecut la europene , Călin reușea să treacă de Robert la europenele din Cipru și mai mult a valorat victoria decât medalia obținută, Robert fiind un reper incontestabil la kata pentru orice sportiv din karate tradițional. Acum chiar au făcut un pariu , mai în glumă , mai în serios. Și în finală Robert l-a învins cu un zdrobitor 5-0, toți arbitrii acordându-i decizia lui Robert. Oricum raportul de victorii Robert- Călin este de genul 10/1.
A treia zi (duminică) au mai rămas de disputat finalele la sportivi din categoriile mari de vârstă pentru probele de echipe.
Este de remarcat în sens negativ că au fost extrem de puține țări care au prezentat sportivi la aceste probe, preferința fiind pentru probe individuale. Ce arată acest lucru ? Că este nevoie de echipe puternice la nivel de cluburi ceea ce nu se întâmplă în momentul de față. În acest context , echipele românești nu prea au avut adversari , Serbia ,ca țară gazdă încercând să prezinte câte ceva.

Ca o mențiune specială , cu ocazia acestui campionat, frați Vladimir și Ilija Iorga, au sărbătorit 50 de ani de karate. Ce au lăsat în spate după 50 de ani ?....ce au realizat după 50 de ani ?... o federație de nivel mondial cu peste 70 de țări membre și promovarea unui stil – Fudokan - caracterizat de sensei Hidetaka Nishiyama , ca stil evolutiv de karate.

Rezultate tehnice pentru sportivii Conpet- Petroliști :

Copii 3 ( 8-9ani )
1. Radu Marin – kata ind masc – locul I

Copii 2 ( 10-11 ani )
1. Flaviua Zafiris – kumite ind masc – locul III
2. Flavius Zafiris – kata ind masc – locul V-VIII
3. Antonia Penescu – kumite ind fem – locul III
4. Antonia Penescu – kata ind fem – locul V-VIII

Copii 1 ( 12-13 ani )
1. Maxim Andronache – kumite echipe masc – locul I
2. Bălăceanu Gabriel - kata ind masc - locul I

Cadeți (14-15 ani )
1. Ioana ursulescu – fuku-go fem – locul II
2. Ioana Ursulesc & Radu Popescu – enbu mixt – locul I
3. Andreea David – kumite ind masc – locul II
4. Andreea David – fuku-go fem – locul I

Juniori ( 16-18 ani )
1. Marius Creța – kata ind masc – locul I
2. Marius Creța & Tiberiu Popescu – enbu masc - locul I
3. Marius Creța & Tiberiu Popescu & Costin Nistor – kata sincron – locul I

Tineret ( 19-21 ani )
1. Octavian Uruc – kata ind masc – locul I
2. Octavian Uruc – fuku-go masc – locul I
3. Octavian Uruc – kumite ind masc – locul III
4. Octavian Uruc & Ioana Vasiloia – enbu mixt – locul I
5. Octavian Uruc & Tudor Graur & Mihăiță Vișan – kata sincron –locul I
6. Octavian Uruc & Tudor Graur & Paul Vodă ( Ceahlăul Piatra-Neamț) – kumite echipe – locul I
7. Tudor Graur – fuku-go masc – locul II
8. Irina Marton – fuku-go feminin – locul III
9. Irina Marton & (Raluca Turcu & Camelia Vâlceanu – Roxy Dojo Buc ) – kata echipe – locul I

Seniori ( +21 ani)
1. Robert Miclea – kata ind masc – locul I
2. Romeo Trandafir – fuku-go masc – locul III
3. Manona Danciu – kata ind fem – locul III
4. Romeo Trandafir & Robert Miclea & Tiberiu Matei – kata sincron – locul I
5. Manona Danciu & Robert Miclea – enbu mixt – Iocul I
6. Manona Danciu & Corina Tănăsescu & Cristina Gustoiu – kata echipe – locul I
7. Cojocaru Adrian & Romeo Trandafir – enbu masc – locul I

Seniori Tineret Juniori Cadeti Copii I,II,III
Loc I 5 Loc I 6 Loc I 3 Loc I 5 Loc I 3
Loc II 0 Loc II 1 Loc II 0 Loc II 2 Loc II 0
Loc III 2 Loc III 2 Loc III 0 Loc III 0 Loc III 2
7 9 3 7 5
TOTAL MEDALII : 22 aur, 3 argint, 6 bronz = 31

Mulțumiri speciale din partea părinților , din partea sportivilor și a mea în mod deosebit, pentru conducerea SC CONPET – principalul nostru sponsor , care ne-a pus la dispozitia autocarul societatii.
Multumiri conducerii Clubului Sportiv CONPET care ne-a sprijinit prin acoperirea cheltuielilor de deplasare în mare parte.
De asemenea se cuvine să adresăm mulțumiri , acum la final de sezon competițional , conducerii CS Petrolul, pentru sprijinul financiar
acordat echipei în campionatul intern.

Se va intra în pauză competițională până la toamnă când ne vom reuni pentru a doua parte a anului competițional. Sperăm ca în acestă vară să găsim resursele necesare pentru cantonamentele absolut necesare la grupele de performanță de la copii , respectiv pentru grupa de performanță a centurilor negre.


Cu stimă,
Aurelian Nicolae

3 comentarii:

 1. Felicitari pentru rezultatele obtinute!
  Sunt rezultatele unui an de munca.
  Ma bucur ca ai insotit echipa.A contat pentru spiritul lor.Intotdeauna este altfel cand ai mentorul alaturi.

  RăspundețiȘtergere
 2. BRAAAAAVOOOOOO!!!!

  Ramai fara cuvinte vazand atatea premii. Felicitari tuturor, de la cel mai mare la cel mai mic. (ND)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce frumos ai scris !! Sanatate , Odihna si Lumina!!Sa fii iubit!!

  RăspundețiȘtergere