Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 iunie 2011

CENTURA GALBENĂ

EXAMEN DE GRAD PENTRU COPII DIN CONCORDIA


Sâmbătă, 28 mai 2011, la Sala Voința, de la ora 15.00 s-a desfășurat sesiunea de examinare, în vederea obținerii centurii galbene (în sistemul JKA - 8 kyu ) de către practicanții de karate din Organizația Umanitară Concordia.
Au fost nominalizați pentru examinare 10 sportivi, 8 sportivi din Ferma pentru Copii de la Ariceștii-Rahtivani și 2 sportivi din Concordia Orașul Copiilor Ploiești.
Am avut onoarea să am ca asistenți la examen, pe Flavius Zafiris ( 3 kyu –centura verde) proaspăt medaliat la Europenele de Stil de la Belgrad și pe Teodora Stoian ( 2 kyu – centura albastră) componentă a lotului de performanță.
Examenul a început la ora 15.00 și s-a desfășurat după structura obijnuită : Kihon ( abecedarul karate-ului ), Kata ( lupta reală cu adversari imaginari) , Kumi-te (Sanbon-kumite ,formă de luptă prestabilită cu adversar real) , Tai-go ( pregătirea fizică).
Sportivii s-au prezentat foarte bine, atât din perspectiva tehnică cât și din cea atitudinală. Ne interesează în acestă etapă a dezvoltării lor să înteleagă scopul disciplinei ( am întâlnit o frumoasă definiție a disciplinei : disciplina este starea în care îți dorești să înveți) .
De asemenea să conștientizeze componentele pe care ei le pot genera pentru a crea în dojo o atmosferă care să le permită dezvoltarea.
Și aici intră :
1. respectul pentru locul unde se antrenează ( dojo) . Este important să existe în mintea lor ideia : Sunt recunoscător pentru că acest loc există !
2. să cunoască puțină istorie a karate-ului și să-și manifeste respectul pentru cei care au contribuit ca acestă disciplină să ajungă până la noi ( sunt foarte interesați de poveștile cu copii iar eu le povestesc despre copilul Funakoshi )
3. să-și înțeleagă de ce transpirăm, de ce ne dor mușchii și să subordoneze aceste eforturi unor scopuri mai înalte ca : propria lor sănătate ( întărirea imunității), dezvoltarea capacității de percepție externă (a mediului ) și internă ( a propriilor trăiri) , întărirea stimei de sine ( la capătul efortului este sentimentul care rămâne – am reușit ), cu care din păcate avem mari probleme, sentimentul apartenenței la un grup ( efortul comun întărește coeziunea grupului și duce la dezvoltare personală).

Desigur tot ce am amintit aici le transmit la nivelul lor de înțelegere și sper că având multă răbdare să ajungă să înțeleagă de ce merită să faci efort, de ce a meritat să te antrenezi din greu.

Au promovat la CENTURA GALBENĂ și sunt foarte mândrii de asta următorii sportivi :
1. Acostinoaiei Ștefania – COC
2. Profira Alexandra – COC
3. Ioniță Iacov – Ferma pentru Copii Aricești Rahtivani
4. Farcaș Marian
5. Lăptucă Daniel
6. Andreescu Alina
7. Radu Mădălin
8. Farcaș Cristina
9. Alexandrescu Marian
10. Șuteică Ionuț
Urmează VACANȚA MARE care sper să ne șansa unui nou început și a unei reasezări a grupelor de copii de la O.U. Concordia.
O parte din copii care practică karate, în acestă vară, vor ajunge în Austria și se vor antrena cu sensei EWALD ROTH , 7 DAN care este susținătorul karate-ului pentru copii din Concordia.

OSS !

Aurelian Nicolae

Un comentariu:

  1. Frumos !Ai dreptate ! Este importanta constientizarea ca exista un loc unde isi dezvolta calitati precum intarirea stapanirii de sine ,Vointa pesonala !Dar , la capatul efortului ramane sentimentul implinirii ,reusitei ! Uneori obosim si numai avem vointa , numai luptam !Insa un mentor bun ne sta mereu alaturi si ne aduce aminte prin frumoase cuvinte adevarata traire prin munca si efortul depus ! Sanatate , relaxare si putere de munca !! BAFTA!

    RăspundețiȘtergere