Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 28 august 2010

CUPA MUSASHI , LA FINAL DE VACANȚĂ


CUPA MUSASHI
ALEXANDRIA, 28 AUGUST 2010

Miyamoto Musashi , considerat cel mai mare spadasin al Japoniei medievale, întemeietor de scoală, inovator, spirit de ne-înfrânt, a provocat în tinerețea lui cei mai de seamă luptători ai vremii și i-a învins. A purtat aproximativ 50 de lupte, dar cea mai cunoscută și se pare că și ultima a fost împotriva unui geniu al sabiei, care tăia rândunica din zbor, Sasaki Kojirō. A reușit să-l învingă destabilizâdu-l emoțional, întârziind nepermis de mult la întâlnirea pentru duel. A lăsat o scriere de mare importanta, Go-rin-no-sho ( Teori acelor 5 cercuri ), scriere care se găseste astăzi pe biroul celor mai importanți oameni de afaceri japonezi, fiind studiată cu asiduitate.
Clubul din Alexandria, condus de antrenorul Gabriel Gușter, poată numele celebrului spadasin și iată au avut frumoasa inițiativă să lanseze acest concurs , destinat copiilor,structurat pe profilul campionatului național ca grupe vîrstă și care este în creștere de popularitate.De asemenea sportivii cu grade mici au beneficiat de grupe separate, pentru a concura pe aceleași paliere tehnice.
Am fost onorați de invitația făcută și am participat pentru prima dată la această întrecere cu 21 de sportivi , băieți și fete, de diferite vârste și nivele tehnice.
Competiția a fost organizată pe 2 tatami, și a reunit la start aproximativ 90 de sportivi, la proba de kata individual. În ciuda faptului că încă este vacanță, în ciuda faptului că este caniculă, sportivii și părinții s-au mobilizat și atmosfera a fost una foarte bună.
Copii au primit diplome de participare, diplome de concurs cu locul obținut și medalii puse la dispoziție cu generozitate de organizator. Sportivii de la Conpet-Petrolul Ploiești au câștigat 6 grupe din cele 10 ale competiției, astfel au obtinut locuri I : Ursulescu Ioana, Penescu Antonia, Lixandru Horatiu, Octavian Dumitrascu, Teodora Măselușă și Teodor Marin. Locuri II au obtinut : Andreea Neagu, Ștefan Neagu, Sergiu Boboșilă, Radu Popescu și Irina Sandu. Locuri III au obținut : Teodora Stoian,Andrei Bucur, Nicușor Mocanu și Adrian Necula.
Întrecerea a debutat la ora 10.30 și s-a încheiat la ora 13.30 , majoritatea sportivilor, după competiție, mergând in centrul orașului Alexandria unde s-au distrat cu mașinuțele electrice, s-au întrecut în cadrul unui concurs de alergare în saci printre jaloane sau mers pe schiuri, pe o suprafață sintetică, în echipă. Tot alaiul a fost însoțit de părinți care au devenit, vrând-nevrând, sponsorii copiilor.
A fost un bun prilej de a-i observa pe copiii care sunt membrii în lotul de performanță. De asemenea a fost un bun prilej de a-i vedea pe tatami și pe sportivii începători, cu o mică experiență competițională, pe copii care sunt candidați la un grad superior și care aspiră spre competiții de nivel național. Este de remarcat faptul și am subliniat asta in speech-ul pe care organizatorul mi-a dat ocazia să-l țin, că această întâlnire fiind poziționată la sfârșit de vacanță re-dinamizează sportivii atât pentru școală cât și pentru importantele competiții care îi asteaptă : Finalele CN de Stil pentru copii _ Bucuresti și Campionatul European de Stil ( Shotokan-Fudokan) din Cipru- Limassol.
Toți sportivii de la Conpet care au ocupat o pozitie la 1 la 4 au fost recompensați cu mici premii de către subsemnatul.
Mulțumesc tuturor părintilor care ne-au sprijinit și sperăm că nu i-am dez-amăgit !
De luni ne re-luăm antrenamentele fiindcă la sfârșitul săptămânii care urmează vom susține un examen de grad, pentru centuri galbene, orange și verzi.
M-a însoțit ca antrenor secund , Alexandru Nicolae, centura neagră 1 DAN.

Toate cele bune și o vară de vis, atât cât a mai rămas din ea !


Aurelian Nicolae
Senpai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu