Totalul afișărilor de pagină

vineri, 31 decembrie 2010


Ucenic – Maestru

Voi incerca o exprimare care sa ma duca mai aproape de ceea ce simt , de ceea ce cred dar si de ceea reprezinta cu adevarat aceasta Relatie : Ucenic-Maestru....in intelesul meu.
In traditia noastra crestin-ortodoxa ucenicul isi alege maestrul , iar maestrul accepta ucenicul. Alegerea o data facuta de catre ucenic, maestrul il supune unor teste preliminare. De pilda ii spune : stai la poarta mea si bate cu un bat piatra aceea. Pana cand ?...intreaba ucenicul...la care maestrul ii intoarce spatele ... nu exista Timp... Maestrul ii testeaza trainicia Hotararii de a se dedica Căii....care –l va duce la Eliberare. Altfel nu are ce face cu el ca Ucenic. Nu poate sa aiba statutul privilegiat de Ucenic.
Si aici apare o nuanta...nu-i testesteaza slugarnicia fata de El – Maestrul. Ci, cat este de hotarat Ucenicul sa mearga pe Calea Eliberarii.
De ce vine Ucenicul la Maestru ? Pentru ca-l considera un Eliberat...un Realizat...pentru ca vrea si el sa devina Om Liber.
Acceptarea Ucenicului, dupa testul preliminar, este acceptarea Maestrului de a se dedica Eliberarii Ucenicului.
Iar Calea –i tare taioasa si specifica fiecarui Ucenic. Grea sarcina si-a luat Maestrul ! Dar ne-acceptand-o s-ar fi inchis intr-un egoism : Eu sunt Liber si sunt Sclavul Libertatii mele , am dobandit-o si ma inchid in ea. Tocmai acesta dorinta de a pastra Libertatea duce la piederea ei.
Singura Cale este sa accepte un Ucenic sau mai multi...dupa Putere. Pre-testul la care a fost Ucenicul este , intr –o oarecare masura, asigurarea ca nu se vor pierde amandoi.
Si incepe Drumul !
Este momentul cand se vede daca va fi un drum lung sau unul mai scurt...dupa abandonarea voii Ucenicului in mainile Maestrului. Daca abandonarea voii este totala , mai aproape de Eliberare este Ucenicul. Daca Ucenicul inca mai are propria sa voie, sau o parte din ea, la pasii indicati de maestru, atunci va fi mult mai greu. Greu pentru amandoi, dar nicidecum sarcina , drumul si efortul nu se abandoneaza, oricate caderi sunt.
Nici unul nu-l invinuieste pe celalalt , ci fiecare se invinuiese pe sine. Daca Maestrul il invinuieste pe Ucenic este un fals Maestru si se afla in mandrie si inselare chiar el. Daca Ucenicul il invinuieste pe Maestru , atunci a fost deschisa alta cale decat cea care duce la Eliberare.
Vai si amar de amandoi!
De aici apar toate relele, de la mandrie si la voia proprie. Si unul si celalalt se smintesc : falsul maestru ii reproseaza tot efortul, toate sentimentele, toata energia, toata ingaduinta, toata straduinta depusa cu el, ucenicul. Ucenicul ii reproseaza ca este chinuit inutil, ca i suporta toate toanele care nu folosesc la nimic, ca este exploatat, ca nu cunoaste Drumul, ca este un tiran, ca l-a jignit, ca l-a batjocorit de fata cu altii...
Chiar daca trece o altfel de furtuna si cei doi raman impreuna, totul este diferit. Maestrul nu se simte Maestru fara Puterea care o exercita asupra Ucenicului. Ucenicul nu-si poate depasi conditia si ramane un supus cartitor fiind dependent de ceea ce nu i place : tirania si puterea care maestrul si-o ia chiar din relatia lor.
Ceea ce la inceput parea un efort comun pentru propasirea interioara a amandurora, s-a tranformat intr-o relatie de putere pervertita in ambele sensuri.
Traiesc amandoi, dar se urasc, traiesc amandoi dar se vaneaza, traiesc amandoi si se banuiesc, traiesc amandoi dar depind unul de altul intr-un mod scabros.
Cu cat sunt mai inteligenti cu atat sunt mai mandri, cu cat sunt mai mandri cu atat sunt mai vigilenti unul fata de celalalt, o vigilenta exterioara total opusa celei care trebuiau s-o practice : cea interioara.
Si iata-i pe amandoi mergand in alt sens decat cel dorit.
Insa spre Lumea care-i priveste ei adopta fatarnicia, falsitatea,constienti fiind ca daca s-ar sti ce fel de Casa au facut nu le-ar fi bine. Adica relatia lor ar fi distrusa. Acesta ar fi adevaratul Bine. Dar amandoi se unesc si isi apara falsitatea , devenind maestrii si actori ai acestei stari : falsitatea bazata pe un exterior aparent si declarativ.
Isi consuma vietile, energiile... in numele Dez-robirii si Inaltarii. Se chinuiesc reciproc, cheltuindu-si vietile, fiind dependenti unul de celalalt, cand de fapt scopul era Eliberarea Ucenicului si Propasirea Maestrului.
Relatia lor ar fi urmat Calea Vietii : Samanta pusa in Pamant se sacrifica , stie ca va disparea, dar Alta Viata apare o data cu mijirea plantei care va face Flori si Fructe.
Samanta-Pom , Maestru – Ucenic...



Aurelian
Ploiesti, 28 dec 2010

joi, 18 noiembrie 2010

BRAZILIA 2010- MONDIALE CU GUST AMAR





ITKF XV World Traditional Karate Championship
Hosted by Confederação Brasileira de Karatê-Do Tradicional (CBKT) and International Traditional Karate Federation (ITKF)
Curitiba – Paraná – Brazil
November 12-14, 2010

http://www.aakf.org/index.php/site/events_view/itkf_world_traditional_karate_championships_in_brazil/

Desfăsurat o dată la 2 ani, Campionatul Mondial de Karate Tradițional, rezervat seniorilor, pentru probe individuale și pe echipe, băieți și fete, rămâne cea mai grea și mai serioasă competiție de acest gen din lume.
Chiar dacă în denumire nu este reținut cuvântul, sintagma de disciplină în sensul că este deschis tuturor stilurilor majore (shito –ryu, goju-ryu, shotokan, wado –ryu) de karate practicate în lume.Poate cei de care sunteți cunoscători sau apropiați ai karate-ului tradițional românesc vă veți întreba de ce nu am menționat fudokan-ul ? Fudokan-ul a fost recunoscut de sensei Hidetaka Nishiyama , acest fapt major, fiind exprimat în ideia, de altfel unică, de stil evolutiv.
Evolutiv din ce ? Sensei Ilija Iorga , maestrul care promovează Fudokan-ul folosește expresia : fudokan este shotokan pe stare o superioară. Bineînteles că sensei Ilija Iorga tinde prin katasurile promovate spre o unificare a stilurilor dar și pe o re-înălțare a karate-ului dincolo de sport.

Revenind la karate tradițional , la momentul Brazila 2010 , aici sistemul de artibitraj , muncă de 50 de ani a maestrului Hidetaka Nishiyama , într-o formă care nu se mai regăseste într-o nici o altă artă marțială, reușeste să exprime dezideratul reunirii unor aspirații ale marilor maeștrii.

Gichin Funakoshi , maestrul lui Hidetaka Nishiyama nu a fost niciodată de acord cu competițiile. Gichin Funakoshi nu a fost niciodată de acord cu denumirea Shotokan , spunând de multe ori : există un singur karate ! Această reacție având-o când cei care se antrenau la dânsul în dojo spuneau cu mândrie ca peactică shotokan.

Sensei Dan Stuparu , maestrul nostru, și cel care a promovat și dezvoltat karate-ul tradiționla ăn Romînia , an de an , din 1990 până în 2008 , a fost alături de sensei Hidetaka Hishiyama la stagiile de la San Diego –USA. Cu acestă ocazie la un moment dat Hideta Nishiyama îi spune : Dan-san, sper că am reușit, în căutările mele de o viată, să îndeplinesc testamentul maestrului meu, care nu agrea întrecerile, dar în același timp să respect tendința lumii moderne spre competiții fără de care karate-ul nu ar fi atins o asemenea dezvoltare.
În lucrarea la care a reunit toate energiile sale de o viață găsim tot ce avem nevoie , de la principiile psiho-fizice, mod de gândire : dojo -kun, mod de apreciere ( arbitraj), zone de exprimare ( probele de concurs). Chiar in definiția karate-ului tradițional avem ideia de todome (capacitatea de focalizare maximă a energiilor psiho-fizice pentru a încheia o luptă în cel scurt timp posibil ) . Karate Tradițional este TODOME. Dar în același timp karate începe cu respect și se încheie cu respect ( Gichin Funakoshi).

In 1999, Senatul Statelor Unite l-a onorat pe Nishiyama prezentandu-l cu steagul Statelor unite, care a fost ridicat pe 10 octombrie (ziua sa de nastere) in acel an peste Capitoliul Statelor Unite din Washington DC. Steagul i-a fost ridicat in semn de recunoastere pentru contributiile sale aduse Karate-ului Traditonal. La cererea senatorului Statelor Unite, Slade Gorton, scrisoarea de intampinare a inceput astfel: “As vrea sa va multumesc pentru anii petrecuti in slujba acestui stat. Efortul dumneavoastra in aducerea artei Karate-ului in Fortele Armate ale Statelor Unite este de nemasurat. In numele recunoscatorilor dumneavoastra elevi si prieteni, va urez succes in multele dumneavostra eforturi.” In mai 200, Nishiyama a fost onorat cand Cupa Nishiyama a fost tinuta la Moscova, acesta fiind primul eveniment oficial de Karate organizat in Russia de la sfarsitul Uniunii Sovietice.
In mai 2000, Nishyiama a fost onorat cand Cupa Nishyiama a fost organizata la Moscova, acesta fiind primul eveniment de karate organizat in Russia de la sfarsitul Uniunii Sovietice.Pe 3 noiembrie, Imparatul Japoiniei i-a acordat ordinul comorii sacre, clasa a patra (Rozeta cu raze aurii) , intr-o ceremonie pe domeniile Castelului Imperial din Tokyo. Nishyiama a fost unul din cei doar 11 decorati din afar Statului japonez din acel an.
In timpul primei cupe mondiale de karate traditional, in octombrie 2001, Polonia l-a onorat pe nishyiama cu Crucea Ofiterului, Ordinul de merit al republicii Poloneze. Premiul i-a fost acrodat de presedintele Poloniei, Aleksander Kwaśniewski. Pe 1 noiembrie 2003, Asociatia Internationala San Ten Karate (ISKA) i-a acordat lui Nishyiama gradul de 10 Dan. ISKA a anuntat ca “Maestrul Nishiyama a incercat sa refuze onoarea dar a fost intors din decizia sa de afectiunea simtita fata de liderii ISKA. Caligrafia certificatului a fost executata de Eri Takase.
Nishiyama a murit pe 7 noiembrie 2008 la Los Angeles, dupa o lupta lunga cu cancerul. In mormantarea sa a fost tinuta pe 30 moiembrie la templul budist Hompa Hongwanji in los Angeles, in compania a 500 de oameni. A fost plans de sotia sa, Yohko, si de cele trei fice ale sale: Yumi, Amy si Nami.
Pe 10 octombrie 2009, ITKF i-a acordat gradul de 10 Dan postmortem; fiica sa Nami a acceptat onoarea in numele lui. Conducatorul ITKF, Richard Jorgensen a declarat, “Nishiyama a spus ca nu a dorit niciodata sa atinga gradul de 10 Dan pentru ca el credea ca atingerea celui mai inalt grad ar insemna ca nu mai are de invatat si de trait…nu ar fi acceptat niciodata gradul cat ar fi fost in viata.”






Dacă ar fi să fac o descriere a karate-ului tradițional și ce a lăsat Hidetaka Nishiyama în urma sa aș putea să spun că ITKF ( federația internațională) are în componență țări de pe toate continentele dar o cea mai mare forță o deține Europa. Ca regulă, acolo unde a predat un maestru japonez, organizația s-a dezvoltat și a căpătat valoare. Excepția de la regulă o face România și în general țările din fostul lagăr comunist. Șansa nostră a fost să-l avem pe sensei Dan Stuparu pe linia fraților Ilija și Vladimir Iorga care la rândul lor au studiat cu Taiji Kase.
În Brazila, karate-ul tradițional este promovat de sensei Watanabe Tasuke.

Rezultatele oficiale : http://www.pucpr.br/karate/conteudo.php?noticia_id=37



Brazilia 2010

Ediția braziliană cu gust amar

Campionatului Mondial a reunit aproximativ 300 de sportivi din peste 30 de țări, băieți și fete, care au concurat pentru medaliile puse în joc la probele individuale și pe echipe.


Ajunsi in Brazilia dupa Campionatul European de Stil , sportivii români au avut de întâmpinat o serie de probleme ca : schimbarea fusului orar , ei neavând decât o zi să se adaptateze , oboseala drumului și cea acumulată în Cipru, o serie de nesincronizări ale organizatorilor obligându-i să-și găsească singuri de mâncare în prima seară. Apoi au fost convocați la antrenamentul oficial al tuturor echipelor prezente, în condițiile în care toti ceilalti erau în Brazilia de câteva zile.

Probele sportivilor ploieșteni

Total nemulțumiți de arbitrajul dominat de arbitrii italieni și polonezi

 Miclea Robert , la kata individual masculin, după 3 ediții ale mondialor unde a fost de fiecare dată medaliat ( de fapt singurul român medaliat la mondiale la această probă) , anul acesta nu ajunge decât până la locul 5 , intrarea în finală fiindu-i refuzată după un meci de baraj cu un sportiv polonez în care inițial arbitrii îi dăduseră câștig de cauză. Apoi după o deliberare arbitrul șef a schimbat decizia.
 Corina Tănăsescu ,din primul tur , la proba de fuku-go feminin , pierde meciul cu 3-2 în favoarea unei sportive din USA, dar toată lumea a văzut-o câștigătoare. Deh ! America este America.
 Romeo Trandafir din cauză unei severe accidentări suferite în Cipru ( ruptură musculară pe parte internă a bicepsului femural cu sângerare) se vede nevoit să renunțe la probele de kumite individual și fuku-go , menajându-se pentru probele de echipă ( enbu masculin și kata echipe) .
 Și ca totul să fie și mai interesant și stresant pentru noi , la proba de enbu mixt ( campionii en-titre), la care concurau Manona Danciu și Robert Miclea, nu sunt chemați la suprafață pentru evoluția din ppreliminarii. La contestația făcută , proba s-a reluat , dar șocul psihologic suferit de sportivii noștrii i-a marcat , astfel încât s-au calificat în finală doar pe locul 4, ceea ce a însemnat un puternic handicap.
 La kumite echipe băieții și-au retras participarea din cauza accidentărilor ( inclusiv sportivul de la CS Zalău – Marincaș Călin fiind out din cauza accidentărilor suferite )
 În schimb la kata echipe masculin ( Robert Miclea, Romeo Trandafir, Tiberiu Matei ) reușesc locul 3 și medalia de bronz , prea puțin pentru nivelul și pretențiile noastre , fiind devansași de Italia și Polonia.
 La enbu masculin , Romeo Trandafir și Adrian Cojocaru , în ciuda faptului că Romeo și-a înghețat piciorul cu un spray( în zona în care a suferit ruptura musculară), se califică ân finală unde ocupă un onorabil loc 2 și aduc pentru echipă medalia de argint și titlul de vice-campioni mondiali.
 Nae Cornelia ( Olimpia București) , nu reușește la proba de kumite, să treacă de cea care va ocupa la final poziția a doua, israelianca Shiri Rinat.
 Cea mai mare dezamăgire a sportivilor nostri au avut-o însă la kata echipe feminin , unde totul a mers foarte bine, s-au calificat în finală poziția a doua , la doar 0,1 de Italia, puctaj ce putea fi ușor recuperat. În finală , la partea de kata sincron , fetele noastre ( Manona Danciu, Corina Tănăsescu, Cristina Gustoiu) , au devansat cu 0,5 puncte Italia și se vedeau campioane mondiale, dar avenit partea de bunkai ( aplicația) unde arbitrii au hotărțt o depunctare de 1,0 puncte și am ajuns pe locul 4. A fost cea mai grosolană decizie a unui corp de arbitraj la acest nivel. A fost singura echipă aclamată de publicul brazilian - și pentru publicul brazilian și pentru mine fetele noastre sunt campionae mondiale, dar pentru arbitrii ele ocupă doar locul 4. Sper ca federaţia noastră să conteste acest rezultat şi să ocupăm locul pe care-l merităm. În seara acesta , la aeroport, mi-au declarat : suntem împreună de peste 10 ani, am fost campioane mondiale şi europene, am simţit că a fost cea mai bună execuţie a noastră decând suntem împreună... nu puteam greşi atât de grosolan cum au hotărât arbitrii. Am revăzut la hotel , de zeci de ori, înregistrarea video...
 Dar au venit şi bucurii pentru că ex-conpetista Simona Lare (Olimpia Bucureşti) , antrenată mai bine de 10 ani de subsemnatul, reușește medalia de aur la kumite ind. feminin și medalie de bronz la fuku-go feminin.
Cu un loc 5 ( Robert Miclea – kata ind. masc), cu 2 locuri 4 ( enbu mixt : Danciu Manona și Robert Miclea ; respectiv kata echipe feminin : Danciu Manona, Corina Tănăsescu, Cristina Gustoiu), cu o medalie de bronz ( kata echipe masculin : Robert Miclea, Romeo Trandafir, Tiberiu Matei) și cu o medalie de argint ( enbu masculin : Romeo Trandafir și Adrian Cojocaru) ploieștenii se întorc acasă cu mai puțin decăt și-au propus și decât era teoretic posibil.
Totuși Ploieștiul salvează onoarea karate-ului tradițional românesc atât prin zestrea de puncte aduse de actualii sportivi conpet-petroliști cât și prin rezultatele de excepție ale ex-conpetistei Simona Lare.



CLASAMENTUL PE MEDALII

AUR ARGINT BRONZ LOCUL IV
ITALIA 6 3 4 0
USA 0 1 2 0
UKRAINA 1 1 1 0
ROMÂNIA 1 1 2 2
POLONIA 1 3 3 2
ARGENTINA 0 0 0 1
CANADA 1 0 2 0
BRAZILIA 0 1 0 2
ISRAEL 0 1 0 0

Rezultatele oficiale : http://www.pucpr.br/karate/conteudo.php?noticia_id=37


In clasamentul general se poate observa usor locul 1 ocupat de Italia , urmată de Polonia și România pe locul 3, pe 4 ar fi Ukraina, și la egalitate pe 5 Brazilia și Canada, pe locul 6 USA, pe 7 Israel - țară care anul viitor 2011 va găzdui la Ierusalim Campionatul European . și pe 8 Argentina. Sunt țările care au avut un loc pe podium din cele peste 30 de participante.


Cu respect ,

Antrenor Emerit, 4 DAN
Aurelian Nicolae

joi, 11 noiembrie 2010

EUROPENE DE FUDOKAN , CIPRU , 4-8 NOV 2010


CS CONPET PETROLUL
SECTIA KARATE TRADITIONAL


CAMPIONATUL EUROPEAN DE KARATE TRADITIONAL FUDOKAN-SHOTOKAN
LIMASSOL – CIPRU , 4-8 NOIMEBRIE 2010
rezervat categoriilor de vârstă: copii 1,2,3,4, cadeti, juniori, tineret si seniori



Calificarile sportivilor români s-au făcut în urma desfășurării campionatelor naționale aferente fiecărei categorii de vârstă astfel ca la categoriile de copii au fost calificați 8 sportivi la probele individuale și o echipă, iar la celelalte categorii câte 4 sportivi pentru probele individuale și o echipă.
De la secția noastră am avut calificați și selecționați în loturile naționale pentru participarea la diferite probe ( kata ind, kumite ind, fuku-go, enbu, kata echipe, kumite echipe ) următorii sportivi :
La cat. copii 3 ( 8-9 ani ) : Radu Marin și Flavius Zafiris
La cat. copii 2 (10-11 ani ) : Crina Tudor
La cat. copii 1 ( 12-13 ani) : Horațiu Lixandru , Radu Popescu, Andreea Neagu, Ioana Ursulescu și Irina Sandu
La cat. cadeți (14-15 ani ) :Marius Creța, Tiberiu Popescu, Costin Nistor, Andreea David, Niculae Mihaela
La cat. Juniori (16-18 ani ) : Sabina Beldeanu și Sami Raisour
La cat.Tineret (19-21ani ): Cosmin Porumboiu, Mihăiță Vișan, Octavian Uruc, Tudor Graur
La cat Seniori (+21 ani ) : Corina Tănăsescu, Manona Danciu, Cristina Gustoiu, Tiberiu Matei, Romeo Trandafir, Adrian Cojocaru, Robert Miclea.

Au participat peste 500 de sportivi din 15 țări, dar în comparație cu alte ediții ale campionatului european de stil numărul de sportivi dar și de echipe prezente s-a micșorat cu aproximativ 25%.

Structura de desfăsurare a competiției a fost urmaătoarea :
3-4 noiembrie – curs de arbitraj,
5 noiembrie
ora 9 – stagiu cu sensei Ilija Iorga, 10 Dan – fondatorul Fudokan-lui.
ora 10.30 – start pentru grupele de copii pentru toate probele
ora 15.00 – start pentru grupele de cadeti, juniori si tineret – probe tehnice
6 noimbrie
ora 9.30 – start pentru finalele de la cadeti
ora 14.00- deschiderea oficiala la care au fost prezenti purtătorul de cavînt al guvernului cipriot, președintele Comitetului Olimpic din Cipru si alte oficialitati locale , care au adresat cuvinte de apreciere , subliniind faptul că este pentru prima dată când în Cippru se organizează o astfel de manifestare sportivă.
A urmat o frumoasă demonstrație de dansuri tradiționale care s-a transformat , la final , într-o mare bucurie , toți sportivii ciprioți și apoi și ceilalti au dansat împreună într-o mare horă. A fost un fapt inedit, pentru un astfel de moment – deschiderea oficială. Inițial totul a început de un arbitru rus care a intrat între dansatorii profesioniști ciprioți, apoi sportivii ciprioți au început și ei să danseze ...și de aici toți ceilalti. A fost o bucurie pentru inimă și în același timp esența întâlnirii noastre : COMUNIUNEA.
La final toată lumea a aplaudat într-o explozie de bucurie. În momentul când Sensei Ilija Iorga a fost invitat să vorbească, toată sala a cântat Happy Birthday to You , fiindcă pe 15 noiembrie împlineste 70 de ani.
După defilarea delegațiilor a re-începput competiția cu finalele la juniori si tineret și preliminarii pentru seniori. A fost cea mai complicată și mai grea zi.

7 noiembrie
Ora 11. Finale pentru seniori și premierea sportivilor

De remarcat :
La cat. copii III, Marin Radu intră foarte determinat în concurs și câștigă toate cele 5 meciuri reușind altfel să ocupe prima poziție. De asemenea un rezultat mai puțin așteptat, de fapt o surpriză plăcută, este locul III pentru Crina Tudor ( copii II) la proba de kumite , noi mergând la acest concurs cu obiectivul de a obține o medalie la kata.
Sportivii de la cat. copii I , ca și în țară, au dat un adevărat recital pentru că pur și simplu a fost de netrecut împărțindând totul între ei la toate probele individuale. Lixandru Horațiu este după acest concurs liderul de generație și sportivul cel mai complet și care a obținut 4 locuri I – kata ind, kumite ind, enbu masc, kata echipe masc.
Îl secondează foarte aproape Radu Popescu care are un potențial extraordinar , între cei doi fiind o concurență acerbă pe suprafață și o prietenie la același nivel în afară.
Cadeții , conduși de Marius Creța, demostrează superioritatea liniei noastre tehnice și se remarcă la aproape toate probele.
La juniori , reîntors de curând din ale tinereții valuri și selecționat în lot în locul unui sportiv constănțean, Sami Raisour ( cândva medaliat la primul campionat mondial de copii ) , nu a reușit să treaca spre medalie. În schimb Sabina Beldeanu confirmă și are din ce în ce mai multă încreddere în potențialul ei reușit o frumoasă medalie de bronz la kumite.
La tineret băieții au luptat eroic și au obținut frumoase medalii și este greu să remarc pe cineva din cei 4 sportivi dar l-aș sublinia pe Octavian Uruc care prin atitudinea lui și prin modul cum îi mobilizează și pe ceilalți este liderul de generație.
Seniorii au venit la europene cu gândul mondialele din Brazilia...spre care se îndreaptă în acest moment. Acest concurs a venit pentre ei într-un moment excelent pentru că în acest mod și-au făcut o verificare la un nivel foarte înalt. Am reușit să văd toate finalele lor și am discutat cu ei ce mici ajustări să mai facă. Robert Miclea era puțin afectat de locul II de la kata dar l-am remontat, l-am trecut de acest moment pentru că avem un obiectiv mult mai important la mondiale. Danciu Manona după ce în campionat a avut o ușoară scădere de calitate iată ca aici este din nou pe prima poziție la kata individual. Comportare foarte bună și apreciată de colegii de echipă , Adrian Cojocaru punctează decisiv în finala de kumite echipe ( considerată cea mai spectaculoasă probă din campionat) și aduce Romănia pe primul loc. Sper ca și în Brazilia să reușească o comportare la fel de bună atât el cât și ceilalți sportivi ploieșteni.
Per total din 26 de sportivi de la Conpet- Petrolul avem 24 de medaliați , doar 2 nereușind să se apropie de podium.
Ca o remarcă pentru seniorii care au plecat în Brazilia : ieri când am ajuns la aeroportul Otopeni am constatat că din 10 sportivii care alcătuiesc lotul României și merg să scrie istoria karate-ului tradițional românesc ( 5 băieși și 5 fete ) , 7 sunt de la CS Conpet-Petrolul( Danciu Manona, Robert Miclea, Corina Tănăsescu, Adrian Cojocaru, Cristina Gustoiu, Romeo Trandafir, Tiberiu Matei) , 2 fete de la Olimpia București ( Lare Simona, exConpet-Petrolistă, formată la noi în secție) și Nae Cornelia si un băiat ( Călin Marincaș) de la Zalău.
Revenind la competiția din Cipru , luni am avut o zi destinată unei excursii în care am vizitat cea mai mare fabrică de vinuri și am și degustat licorile podgoriilor cipriote. Apoi parcurgând drumul printre întinse livezi de lămâi, portocali și mandarine am ajuns și am vizitat castelul medieval Kolossi, după care am avut 2 ore libere în Limassol pentru cumpărături. Ultima oprire a fost la aeroportul din Larnaca de unde am luat avionul spre casă.


REZULTATE TEHNICE

Copii III ( 8-9 ani )

1. kata ind masculin – Radu Marin - locul I

copii II ( 10-11 ani )
1. kumite ind feminin – Crina Tudor – locul III

copii I ( 12-13ani )
1. kata ind masculin – Lixandru Horatiu – locul I
2. kata ind feminin – Ioana Ursulescu – locul I
3. kumite ind masc – Lixandru Horatiu – locul I
4. kumite ind fem – Andreea Neagu – locul I
5. kata echipe masc – Lixandru Horațiu, Radu Popescu, Robert Manta( Asagi Breaza) – loc I
6. kata echipe fem – Irina Sandu, Ioana Ursulescu, Andreea Neagu – locul I
7. enbu masc - Lixandru Horațiu, Radu Popescu – loc I
8. enbu mixt – Ioana Ursulesc, Radu Popescu – loc I
9. kumite ind masc – Radu Popescu – locul II
10. kumite ind fem – Ioana Ursulescu – locul III
11. kata ind masc – Radu Popescu – locul IV

cadeti ( 14-15 ani )
1. kata ind feminin – Andreea David – locul I
2. kata ind masculin- Marius Creța- locul I
3. enbu mixt – Marius Creța, Mihaela Niculae – locul I
4. enbu masculin – Marius Creța , Tiberiu Popescu – locul I
5. kata echipe masculin - Marius Creța , Tiberiu Popescu, Costin Nistor – locul I
6. kata echipe feminin – Mihaela Niculae, Andreea David, Ioana Dumitru ( Galati) – locul I
7. fuku-go masc – Costin Nistor- locul II
8. kumite ind feminin – Andreea David – locul III
9. kata ind masculin – Costin Nistor – locul IV
10. kata ind feminin – Mihaela Niculae – locul IV

juniori ( 16-18 ani )
1. Kumite ind feminin – Sabina Beldeanu – locul III

Tineret ( 19-21 ani )
1. kata ind masculin – Octavian Uruc – locul I
2. kata echipe masc – Octavian Uruc, Tudor Graur, Mihăiță Vișan – locul I
3. enbu masculin - Tudor Graur, Mihăiță Vișan – locul I
4. enbu mixt – Sabina Beldeanu , Cosmin Porumboiu – locul II
5. kumite echipe masc – Cosmin Porumboiu, Uruc Octavian , - locul II
6. kumite ind masc - Uruc Octavian - locul III
7. kata ind masculin - Tudor Graur - locul III

seniori ( + 21 ani )
1. kata ind feminin – Manona Danciu – locul I
2. kata echipe fem – Manona Danciu, Cristina Gustoiu, Corina Tănăsescu- locul I
3. kata echipe masc – Robert Miclea, Romeo Trandafir , Tiberiu Matei – locul I
4. enbu masculin – Romeo Trandafir, Adrian Cojocaru- locul I
5. enbu mixt _ Manona Danciu , Robert Miclea – locul I
6. kumite echipe masc – Adrian Cojocaru , Călin Marincaș ( Zalău), Oliwer Dobre ( Slatina ) – locul I
7. kata ind masc – Robert Miclea – locul II
8. fuku-go feminin – Corina Tănăsescu – locul II
9. kata ind masculin – Matei Tiberiu – locul III
10. kata ind feminin - Cristina Gustoiu – locul III



Ieri, așa cum subliniam mai devreme, seniorii au decolat spre Brazilia pentru a participa la Campionatul Mondial de Karate Traditional. Se vor întoarce joi ( 18 nov 2010).


Cu stimă,

Antrenor Emerit, 4 DAN
Aurelian Nicolae

marți, 26 octombrie 2010

CAMPIONATUL DE KARATE TRADITIONAL FUDOKAN ,REZERVAT COPIILOR


CS CONPET PETROLUL PLOIESTI
KARATE TRADITIONAL


CAMPIONATUL NATIONAL DE STIL SHOTOKAN-FUDOKAN
REZERVAT COPIILOR CAT. C1,C2,C3,C4


In perioada 22-24 octombrie 2010 , la Bucuresti , s-a desfasurat Campionatul National de Stil Shotokan-Fudokan, rezervat copiilor de la categoriile C1 ( 12-13 ani ), C2 (10-11ani ), C3 (8-9ani) si C4 (6-7ani ).

Competiția a fost onorată de prezența Altețelor Sale Regale Principele Radu și Pricipesa Margareta, fiind cunoscut faptul că Federația Română de Karate Tradițional are înaltul aptronaj al Pricipelui Radu. În deschidere oficială a campionatului Pricinpele Radu a exprimat faptul că și-ar dori ca în întreaga societate românească să se promoveze în mod conștient principiile care se promovează în mișcarea de karate tradițional.

De asemenea, la competiție a fost prezent directorul Directiei de Sport a Municipului București , Cristian Sandulache cu care am avut o scurtă discuție exprimându-mi față de dânsul aprecierea că ne susține și că este alături de noi. Interesantă replica dânsului prin viziunea pe care a exprimat-o legată de mișcarea sportivă în cadrul unei comunități, în sensul că trebuiesc susținute manifestările care aduc modele de urmat pentru copii din acel areal și că la noi, în karate tradițional, a găsit oameni serioși, cu drag de ceea ce fac, buni organizatori, buni antrenori, mult interes din partea oamenilor pentru această diciplină. Trebuie să ne îndreptăm atenția spre ceea ce vor oamenii, a încheiat dânsul.

În deschidere am avut plăcerea să urmărim fragmente din Lacul Lebedelor în interprearea a două tinere balerine. De asemenea am avut parte de un moment special creat de ........................ care ne-a prezentat câteva piese la shamisen (instrument muzical tradițional japonez cu trei coarde).

Au fost prezenti la campionat aprox. 250 de sportivi din 30 de cluburi și a existat un interes sporit pentru probele individuale la toate categoriile de vârstă pentru că ocuparea primelor 4 locuri însemna și calificarea la Campionatul Europena de Stil care se va desfăsura in Cipru la începutul lunii noiembrie.

De asemenea, în afară de lupta pentru titlurile naționale, acest campionat a fost un bun prilej de verificare pentru sportivii noștrii care sunt deja calificați pentru europene ( probe de echipe și individuale).

A fost interesant de urmărit evoluția sportivilor care sunt în ultimul an la C1 și care anul următorul trec la categoria cadeți ( s-a terminat copilăria !!!) și care au arătat un înalt nivel tehnic, dând nota competiției.

Trebuie subliniat și faptul că în lotul nostru de copii am avut și sportivi debutanți la acest nivel competițional (campionat național) , până acum ei evoluând numai în competiții de nivel județean.

REZULTATE TEHNICE

CATEGORIA C3 ( 8-9 ani )

Componența lotului : Boboșilă Sergiu, Sandu Eduard, Marin Teodor, Marin Răducu, Neagu Ștefan, Dumitrașcu Octavian, Măselușă Teodora, Necula Adrian, Drăghici Petre, Brânzaru Alexandru.

1.kata echipe masculin –locul I: Marin Răducu , Neagu Ștefan , Dumitrașcu Octavian
2.kata ind masculin – locul III : Marin Răducu

CATEGORIA C2 ( 10-11 ani )
Componența lotului : Popescu Ioana, Penescu Ioana, Dumitrescu Eliza, Tudor Crina, Stoian Teodora, Pasăre Denisa, Bucur Andrei, Popescu Ciprian, Zafiris Flavius, Stanciu Alexandru, Georgescu Gabriel.

1.kata echipe feminin - locul II : Popescu Ioana, Dumitrescu Eliza, Penescu Antonia
2.kata echipe feminin – locul III : Tudor Crina, Pasăre Denisa, Stoian Teodora
3.kata ind feminin - locul III : Tudor Crina
4.kumite ind feminin – locul III : Popescu Ioana


CATEGORIA C1 ( 12-13 ani )
Componența lotului : Lixandru Horatiu, Popescu Radu, Sandu Andrei, Andronache Maxim, Bejgu Gabriel, Bălăceanu Gabriel, Mocanu Nicușor, Spită Stefan, Ursulescu Ioana, Sandu Irina, Neagu Andreea, Ouatu Teodora, Cârstea Radu,

1.kata ind feminin – locul I : Ursulescu Ioana
2.kata ind feminin – locul III : Neagu Andreea
3.kata ind masc - locul I : Lixandru Horatiu
4.kata ind masc - locul III : Popescu Radu
5.kumite ind masc – locul I – Lixandru Horatiu
6.kumite ind feminin – locul III – Ursulescu Ioana
7.kumite ind masc – locul III – Andronache Maxim
8.enbu mixt – locul I – Neagu Andreea, Lixandru Horatiu
9.enbu masculin – locul I – Lixandru Horatiu, Popescu Radu
10.kata echipe feminin – locul II – Ursulescu Ioana, Neagu Andreea, Sandu Irina
11.kata echipe masculin – locul I – Lixandru Horatiu, Popescu Radu, Sandu Andrei
12.kumite echipe masc – locul II – Bejgu Gabriel, Andronache Maxim, Bălăceanu Gabriel

In clasamentul general pe cluburi am ocupat LOCUL I , urmati de clubul organizator Chelsea Bucursti....si Carpati Sinaia – locul III.

Următoarea noastră competitie va in Cipru unde vom participa la Campionatul European de Stil Shotokan – Fudokan , in perioada 3-8 noiembrie 2010.

Cu stimă,


Antrenor Emerit, 4 DAN
Aurelian Nicolae

luni, 27 septembrie 2010

CURĂȚENIE ÎN PARCUL NAȚIONAL BUCEGI CU SPORTIVII DE LA KARATE TRADITIONAL !



LET’S DO IT KARATE TRADITIONAL!

Anul 2010… Toamnă… Sâmbătă, 25 septembrie, în Parcul Naţional Bucegi, Buşteni, Valea Cerbului – Gura Diham, peste 40 de sufletişti, copii, părinţi şi prieteni apropiaţi, am venit să fim împreună.
Pentru ce să fim împreună? Am dorit sa fim împreună ca să curățăm natura de urmele omului… așa zis modern...
Copii și părinți ne-am mobilizat în jurul unei idei: CURĂȚENIA. Am participat în proiectul de voluntariat LET’S DO IT ROMANIA! (http://www.letsdoitromania.ro/) De ce am mers la curățenie? Probabil dintr-o nevoie interioară de curățenie pentru unii dintre noi... alții au văzut acțiunea de ecologizare ca pe o strategie educaţionalǎ, alții ca pe un exemplu, un îndemn la acţiune şi un semnal de alarmǎ totodatǎ pentru protejarea mediului înconjurǎtor… alții s-au implicat pentru că iubesc natura şi le plac ieşirile în grup…
Am plecat de la club în jurul orei 7.30 și la ora 9.00 eram pe teren. Am parcat mașinile la Gura Diham și am pornit la treabă, care pe drum, care pe iarbă, iar cine a putut și a riscat să se ude la picioare a adunat din râu, de pe mal sau dintre stânci gunoaiele ce nu-și aveau locul acolo.
Spre întristarea tuturor, dar la un moment dat și spre amuzamentul nostru, am analizat cam ce am adunat în seci de saci de 120 l: cabluri de antenă, cabluri electrice, sârme pentru rufe, cutii de bere, de suc, sticle de coniac, vin, lichior, peturi, o cabinǎ de mașinuță, nailoane, pungi de plastic, cârpe, haine, pături, pamperși (la greu!), hîrtii, cartoane, anvelope de mașină, umbrele arse, resturi de la corturi, pahare de sticlǎ și plastic, papuci de casă și de plajă, o placǎ a unui tv vechi, diverse obiecte din metal, țevi, corniere, table...etc. Ce mai, un întreg arsenal de care omul nu se poate despărți pentru a-și satisface diferite nevoi, dar care îl abandonează oricum și oriunde când devine inutil.
A plouat continuu, mărunțel... eu m-am zgâriat, iar un părinte chiar și-a spart capul (nu foarte grav ce-i drept!) când a intrat sub un pod pentru a strânge deşeurile. Ne-am udat la picioare în apa râului, hainele s-au udat de la ploaie şi de la iarba umedǎ. Ne-a părut rău că a plouat, fiindcă am fi făcut o treabă mai bună... Spre finalul acțiunii, în jurul orei 12.00, a ajuns la noi și d-na Gabriela Buligescu, coordonator pentru judeţul Prahova în aceastǎ acţiune... Manifestându-mi părerea de rău că n-am putut face mai mult din cauza ploii, dânsa mi-a relevat faptul că ceea ce am făcut noi trebuie să vină ca un îndemn pentru autoritățile și comunităţile locale, pentru ca acestea să organizeze periodic astfel de acțiuni. De asemenea, s-a dorit ca aceastǎ acţiune sǎ constituie un exemplu de bunǎ practicǎ pentru păstrarea curată a naturii… pentru toţi cei care erau cu rulotele în acea zonă… care au locuit peste vară acolo și care, ce-i drept, s-au mărginit doar să ne privească.
Când am dat semnalul de încetare a acțiunii, o parte dintre părinții prezenți s-au îndreptat spre alte zone de picnic, dar o bună parte am rămas în geana pădurii și am aprins grătarele. Am mai rămas împreunǎ, în naturǎ, vreo trei ore. Copiii s-au jucat, au urcat pe munte, unde au găsit o salamandră şi au descoperit niște poteci, au făcut întreceri, s-au jucat cu mingea ori s-au hârjonit... părinții au pregătit, pe grătar, fripturi, mici, ciuperci, legume… D-l Marin Ion a fost şi fotograful nostru și, spre bucuria tuturor, a postat fotografiile pe internet. Iata link-ul de unde, aproximativ 10 zile, pot fi descǎrcate fotografiile: http://dl.transfer.ro/Gura_Diham_curatenie-transfer_ro-25sep-5ae1dea9a.rar
Împreună cu cei mai curajoși, copiii și părinții care au rămas și la picnic, în pofida temperaturii mai scăzute, în pofida ploii mărunte de toamnă, am re-structurat ideia de PICNIC. Oriunde vom merge la PICNIC, mai întâi vom face CURĂȚENIE ... 1 oră sau poate chiar 2 ore, cu echipamentul corespunzător (saci, manuși, măști)… și abia apoi trecem la joacă, grătar, țuică, bere, mici, dulciuri și tot ce-i mai pofteşte inima românului ... De asemenea, primul lucru pe care-l vom face în amenajarea zonei de picnic, va fi zona de resturi menajere... vom aduna totul în saci pe care-i vom pune în mașini și apoi îi vom arunca în locuri special amenajate pentru colectarea gunoiului.
Este prima acțiune de acest fel pentru noi și eu consider că a fost un SUCCES. Bravo tuturor părinților, sportivilor și prietenilor care au fost alături de noi!
Mulțumim d-nei Gabriela Buligescu, care ne-a făcut invitația să participăm în proiect și postului local de televiziune, ANTENA 1 Ploiești, care a realizat spotul publicitar de promovare a acțiunii și cu noi.
Seara, am fost invitați la Zilele oraşului Sinaia, ca să facem o demonstrație de karate tradițional, dar nu am mai ajuns, tot din cauza vremii... și am fi rămas și la concertul dat de trupa Holograf... n-a fost să fie... poate altădată o s-o facem și mai și mai lată...

La bună vedere,

Aurelian Nicolae

luni, 20 septembrie 2010

CUPA ROMÂNIEI A RĂMAS LA PLOIEȘTI


CUPA ROMÂNIEI A RĂMAS LA PLOIEȘTI

Team-ul CS Conpet –Petrolul a reușit o performanță greu de egalat în karate-ul tradițional intern : câștigarea pentru a 8-a oară consecutiv a trofeului Cupa României. Competiția este destinată sportivilor cu vârste peste 14 ani , cu grad tehnic ridicat – centuri negre - și pune în evidență clubul care are cea mai valoroasă echipă a anului în curs. Se desfășoară pe 4 categorii de vârstă , cadeti (14 – 15 ani), juniori (16 – 18 ani), tineret(19 – 21 ani) și seniori (+ 21 ani), băieți și fete, probe individuale și de echipă. Fiecare loc obținut de sportivi se cuantifică în puncte care se adaugă la zestrea echipei, la sfârșitul concursului fiind stabilit un clasament final.

De asemenea, anul acesta, conducerea SC CONPET SA a oferit alte 4 cupe concretizate în TROFEUL CONPET pentru The Best Team of Cadets, pentru The Best Team of Juniors , The Best Team of Youth, The Best Team of Seniors. La cadeti și seniori Trofeul Conpet a revenit echipelor de cadeti, respectiv seniori de la Conpet-Petrolul. La tineret, Trofeul Conpet a revenit clubului Roxy Dojo din Bucuresti, iar la juniori a revenit echipei de la CS Petrom Ploiesti.

Competiția s-a desfășurat în Sala Leonard Doroftei, datorită parteneritului încheiat între Primăria Municipiului cu CS Conpet Ploiești. Este pentru prima dată, în istoria competițiilor de karate tradițional desfășurate în orașul petrolului, când instituția Primăriei Municipiului Ploiești sprijină această disciplină.

Acțiunea s-a derulat pe parcursul a 3 zile (17-19 sept 2010) și a debutat vineri, cu un seminar ținut de prof.univ. Vladimir Iorga, MD PhD , 9 DAN – președintele ETKF (Federația Europeană de Karate Traditional). Sensei Vladimir Iorga a prezentat forma KATA JI’IN, atât în forma lucrată și acceptată în zilele noastre cât și în forma veche, subliniind totodată maeștrii care au adus schimbări și motivele lor. Toate competițiile noastre au în componență astfel de seminarii care contribuie la ridicarea nivelului de cultură al sportivilor noștri în domeniu, acest lucru însemnând conștientizarea evoluției formelor pe care ei le prezintă în concursuri. A fost pentru noi o deosebită onoare să-l avem ca oaspete, la Ploiești, pe sensei Vladimir Iorga, unul dintre pionerii karate-ul tradițional european, un mare profesor și un om deosebit. A fost asistat de sensei Dan Stuparu, președintele FRKT (Federația Europeană de Karate Traditional).

Au participat la competiție sportivi din Oradea, Piatra-Neamț, Cluj, Constanța, București, Zalău , Mizil și Ploiești. În total 11 cluburi au aliniat 75 de sportivi, băieți și fete. Sâmbătă, 18 septembrie, pe cele 2 tatami (suprafețe de concurs), au intrat sportivii de la grupele de cadeți, juniori și tineret. La cadeți, de la Conpet-Petrolul s-au remarcat: Mihaela Niculae care a câştigat proba de fuku-go și a obținut locul secund la kata individual. Andreea David, revenită în echipă, a reuşit să puncteze la toate probele individuale astfel: la kata ind a ocupat locul 3, la kumite locul 2 și fuku-go locul 2. Cele 2 fete sunt foarte talentate și văd în ele 2 sportive care pot duce mai departe linia școlii noastre.

Băieții de la această grupă reușesc mai puțin decât fetele, totuși și-au făcut datoria și-au punctat pentru club astfel : Marius Creța locul 1la kata individual, iar Costin Nistor locul 2 la kata ind si locul 2 la fuku-go. Tiberiu Popescu este într-un con de umbră, având probleme de adaptare, fiindcă a crescut destul de mult într-un timp foarte scurt. Din aceastǎ cauzǎ, nu reuşeşte să se coordoneze și să suprapună ceea ce știe la nivelul memoriei cu noile dimensiuni ale corpului său. Sper ca până la sfârșitul anului să reușească armonizarea și revenirea lui la nivelul care să-i permită noi performanțe.

La categoria JUNIORI avem 2 reveniri în echipă a unor sportivi de o certă valoare. Este vorba de Irina Marton la fete și Sami Raisour la băieți. Fetele de la această categorie au adus zestrea lor de puncte echipei astfel: Irina Marton a arătat o dorință de re-afirmare și a reușit un frumos loc 3 la kumite. Însă care a dominat competiția a fost Sabina Beldeanu, care a arǎtat din ce în ce mai multă siguranţă în ceea ce face, astfel că a obţinut locul 1 la kumite și locul 3 la fuku-go. Tot la această probă, Ioana Vasiloaia vine tot pe locul 3.
Băieții reușesc prin Sami Raisour să aducă un loc 1 la kumite. Alexandru Nicolae punctează pentru noi de 2 ori, ocupând locul secund la fuku-go și locul 3 la kumite ind. Daniel Baniță, sportiv de un real talent nu se regăsește încă la această grupă de vârstă la probele individuale, dar este foarte valoros în probele de echipă.

La tineret nu am avut nicio sportivă, în schimb am avut 5 băieți, care și-au împărţit între ei tot astfel: la kata ind, locul 1 Tudor Graur, locul 2 Mihăiță Vișan și locul 3 Uruc Octavian. La kumite, locul I Tudor Graur , locul 2 Cosmin Porumboiu, locul 3 Uruc Octavian. La fukugo, locul 1 Alexandru Cojocaru, locul 2 Octavian Uruc, locul 3 Mihăiță Vișan.

Pentru toată lumea, inclusiv pentru colegii lui de echipă, Tudor Graur a fost de-a surprinzător prin rezultate, dar mai ales pentru atitudinea care l-a dus la aceste rezultate De asemenea, Alexandru Cojocaru este frumoasa surpriză pentru că a câștigat finala, printr-un procedeu foarte dificil – ushiro-ura-mawashi jodan , care i-a adus un ippon și câștigarea finalei.

Seniorii au fost la înățime, mult public fiind prezent pentru a-i vedea pe campioni la lucru. Au evoluat bine și foarte bine, făcând o primă încâlzire pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Fetele noastre au câștigat toate probele individuale dar Manona Danciu s-a întrecut pe sine la această competiție, reuşind să câștige locul 1 la kata și locul 1 la kumite. Bucuria mea este cu atât mai mare cu cât aceste finale le-a câștigat în fața celei care i-a suflat locul la kata în lotul național, ex-conpetista Simona Lare (legitimată acum la Olimpia București). La fuku-go, Cristina Gustoiu a câștigat această finală în fața Manonei și astfel ploieștencele nu au lǎsat nicio șansă la primul loc niciunei alte sportive. Băieții au fost mai relaxați, astfel cǎ numai Robert aduce un loc 1 la proba lui favorită – kata individual. Romeo Trandafir punctează printr-un loc 2 la kumite și la fuku-go printr-un loc 3, tot locul 3 ocupând aici și Ștefan Marinică.

Sâmbătă, 18 septembrie, s-au disputat toate probele pentru cadeți, juniori și tineret, duminica fiind rezervată pentru deschiderea oficială, întrecerea seniorilor și festivitatea de premiere și închiderea oficială a competiției. Tot sâmbătă, am primit vizita reprezentanților Agenției Naționale Anti- Dopping, care au luat probe de la 5 sportivi, o parte numiți de ei şi o parte numiți de FRKT.
Am fost sprijinit în organizarea acestei competiții și țin să mulțumesc:

• Primăriei Municipiului Ploiești;
• Conducerii CSM Ploiești;D-rei director Mihaela Stambolgiu;
• Clinicii Medicale Dentirad Plopeni, care ne-a asigurat asistența medicală; D-lui dr. Mircea Drăghici; D-nei director Mariana Gâdiuță;
• Conducerii celor 2 cluburi, CS Conpet și CS Petrolul care ne susțin activitatea;
• Președinţilor celorlalte 4 cluburi prahovene care au fost alături de mine: d-l Liviu Apostol – CS Petrom, d-l Adrian Manea – CKT Asagi Breaza, d-l Florin Carabă – CKT Hasu Ploiești, d-l Sorin Niță – CKT Shiro Washi Ploiești;
• Antena 1 Ploiesti, d-nei dir. Dana Turcu;
• Firmei SC Edisohn, d-nei Mihaela Sandu.


CLASAMENT GENERAL PE ECHIPE

LOCUL ECHIPA NR DE PUNCTE
I CS CONPET-PETROLUL PLOIEȘTI 3057
II ROXY DOJO BUCUREȘTI 667
III PALATUL COPIILOR CLUJ 550
IV PETROM PLOIEȘTI 510
V TERRA KID ZALĂU 496
VI SHIRO WASHI PLOIEȘTI 259
VII CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 180
VIII OLIMPIA BUCUREȘTI 130
IX KARATE TRAD EFORIE 109
X HASU PLOIEȘTI 83
XI CHELSEA BUCUREȘTI 20

Cu stimă ,

Antrenor emerit, 4 DAN
Aurelian Nicolae

joi, 16 septembrie 2010


Așa cum mulți dintre dintre dvs, apropiați nouă, ați aflat deja, în acest week-end avem o competiție de nivel național: Cupa României pentru cadeți, juniori, tineret și seniori. Nu am primit bani dar am primit suport din partea oamenilor din jurul meu, ca să ajung la primar sǎ ne srijine cu sala (aici este meritul lui Dragoș Gunia și al lui Puiu Neagu), ca să ajung la directorul Sălii Leonard Doroftei...şamd. Am primit suport din partea Mihaelei Sandu, care m-a aşteptat pînă am realizat afișele, diplomele și invitațiile color și au fost gata așa cum a vrut pretențiosul de mine, dânsa conducând o firma de materiale promoționale, care se numește EDISOHN. Mai mult de atât mi-a făcut și-un preț preferențial, pentru că Edy (fiul dânsei este karate-ka de-al nostru). Am umblat pe la fiecare om care ne simpatizează sau care are o funcție de conducere în Conpet, la Sindicatul Liber Conpet unde era d-l Marcel Boboc, președintele clubului și al sindicatului. Am fost la CS Petrolul, unde directorul, de unde nu știu, a venit cu un afiș reproșându-mi în glumă că trebuie să îi dea altcineva afișul. Am ajuns și pe la Primărie (că așa era frumos și am smuls promisiunea că pentru prima dată un reprezentant al primariei va fi prezent la o competiție de karate traditional) ... la Direcția de Tineret și Sport Prahova (care n-are director de o lună!) ... unde am lasat, de asemenea, un afiș și o invitație.....

Dar de ce vă spun toate astea ? Am avut ocazia să văd recțiile oamenilor în momentul în care primeau un afiș. Dacă voi avea răbdare, voi relata despre fiecare... Doresc însă să încep cu un copil. Eram pe str. Pielari, la Directia de Tineret și Sport, am ieșit din clădire și am lipit la avizier UN AFIȘ... De partea cealaltă a gardului se făcea că trece ... un copil… un școlar (avea ghiozdanul cu el) care s-a oprit sǎ mǎ urmǎreascǎ ce fac. L-am observat cu coada ochiului, dar mi-am văzut conștiincios de treabǎ şi am lipit afișul. El încerca să vadă, când prin stânga, când prin dreapta, ce scrie pe AFIȘ. Apoi AFISUL era la vedere, fără ca urâtul și bărbosul de mine să-i mai optureze accesul spre INFORMAȚIE. S-a lipit de gard sǎ-l studieze cu atenţie...eu, trecând pe lângă el, și dând frâu liber unui obicei din sală, l-am atins cu mâna pe umeri, a prietenie...el s-a luat după mine și m-a luat la întrebări. Ce este cu competiția, pentru cine, unde, când...dar mi-a atras mai ales ATENȚIA că nu scria pentru ce vârste sportivii participă la întrecere. Eu, bucuros de o așa observație pertinentă, am explicat ca la carte grupele de vârstă de la karate traditional și cum se numesc.... Copilul m-a ascultat cu atenție și mi-a zis: - „Înțeleg, eu nu pot să particip, sunt prea mic”....auziți, fraților, piticul dorea să participe la competiție, să se întreacă, să fie campion! Așa cum visam și eu când eram mic și-l iubeam pe Ilie Năstase și tenisul atât de mult că-mi făceam o rachetă numai din lemn și băteam de perete o minge până când pica stropul (ciment aruncat pe zid cu o mătură, dupǎ ce peretele era tencuit).

Am plecat de acolo și am uitat de foamea care mă chinuia (nu mâncasem nimic de seara trecută), gândindu-mă dacă noi, care ne zicem adulți, mai avem timp să ascultăm visele unui copil. Am purces mai departe spre ritmuri inumane, în numele a ceva, în numele progresului, al datoriei, sau a mai știu eu ce....dar nu în numele visurilor copilăriei...

În seara asta a ajuns la Ploiești președinte ETFK, sensei Vladimir Iorga, profesor dr. în fiziologie, unul din pionerii karate-ului traditional în Europa. La masă, în Doroftei Pub, mi-a cerut un AFIȘ... i-a plăcut... La plecarea din PUB ... Moșul, Leonard Doroftei al nostru, de asemenea mi-a cerut un AFIȘ să-l pună la vedere în local...

Peste tot AFIȘUL a plăcut, a interesat, în unele birouri l-au pus pe un dulap sau pe ușă, la intrarea în instituție... Am pus AFIȘE la club, la noi la sală... Dincolo de afișe, oamenii au găsit un motiv de apropiere, o punte, s-au descoperit într-o stare nouă de dincolo și dincoace de AFIȘ ... au înveselit un birou, o ușă, au trecut pentru o clipă de la treburile zilnice la un eveniment la care s-au simțit părtași și autori totodată. Pe AFIȘ am pus pe cei care au făcut un mic gest sau un gest mare față de noi, în felul acesta arătându-și interesul pentru proiectul nostru... Clinica Medicală Dentirad, Antena 1 Ploiești, SC Conpet , Edisohn –Materiale Promoționale, Primaria Minicipiului Ploiesti. De asemenea, am pus pe afiș o poză cu Robert Miclea și Manona Danciu într-un enbu de campioni mondiali... Trofeul care a suscitat atâta interes cândva... acum acoperit cu aur de 24 de k ... și ideogramele care semnifică Dento Karate DO.

AFIȘUL ... IATĂ SE ÎNTÂMPLĂ CEVA ... BATE O TOBĂ...CINEVA STRIGĂ DESPRE SCHIMBARE...LUME, LUME....VENIȚI CU TOȚII LA CUPA ROMÂNIEI!

miercuri, 15 septembrie 2010

INVITATIE LA CUPA ROMÂNIEI 2010


INVITATIE LA CUPA ROMÂNIEI

Începând de vineri și până duminică ( 17-19 septembrie 2010) în Sala „Leonard Doroftei” se va desfășura a XVII-a ediție a Cupei României, competiție rezervată sportivilor, cadeți, juniori, tineret și seniori.
Programul competiției :

Vineri
ora 19-21, stagiu condus de shihan Ilija Iorga și sensei Dan Stuparu.
Sâmbătă
ora 09-11, stagiu condus de shihan Ilija Iorga și sensei Dan
ora 11-16, preliminarii pt toate categoriile
Duminică
ora 09-11, stagiu condus de shihan Ilija Iorga și sensei Dan
ora 11.45, deschiderea oficială și finale, festivitate de premiere

SPRIJIN
Ne-a sprijit în organizare Primăria Municipiului Ploiesti prin acordarea Sălii Leonard Doroftei
Este pentru dată cand institutia primăriei Ploiești se implică și sprijină karate-ul tradițional.
De asemenea îi multumesc pentru asigurarea asistenței medicale conducerii Clinicii Medicale Dentirad Plopeni.
Multumiri Antenei 1 Ploiesti care va fi alături de noi.
Și celor care de mulți ani sunt alături de sportivii noștrii , conducerii și întregului colectiv de la CS CONPET SA.



PUȚINĂ ISTORIE
Cupa României a debutat ca si competitie ca o cupă locală ( acum 17 ani ) , la Iași ,care la vremea respectivă era polul karate-ului traditional românesc , cu foarte multi practicanti si multe cluburi.
Devenind o competitie de interes national , la propunerea lui sensei Dan Stuparu a devenit ceea ce azi numim Cupa României. Primele editii , asa cum era de firesc au fost câștigate de cluburile ieșene care ajunseseră să transfere cei mai buni sportivi din țară și din loturile naționale la Iași.
Câteva ani buni CUPA nu a plecat de la Iași . Apoi doua ediții consecutiv o câștigă Constructorul Hunedoara , echipă care defilează cu trofeul prin oraș și scoate hunedorenii în stradă. Apoi se mută la București , la clubul Olimpia, care reușește s-o mențină în capitală 2 ani la rînd, rezistând asediului celor care fuseseră în posesia ei. Și iată că spre surpriza tuturor , o echipă foarte tânără Conpet Ploiești o câștigă și o aduce la Ploiești. Dar în anul următor , Enpi Iași ne deposedează de Cupă , și astfel moldovenii își salvează parțial blazonul și onoarea pentru în anul următor conpetiștii merg la Iași și nu merg degeaba câștigând din nou Cupa. În momentul actual Cupa stă în vitrina de la Conpet de 7 ediții fără ca alt club s-o mai câștige.

SCHIMBARE
Sensei Dan Stuparu acum 4 editii a propus introducerea și celorlalte categorii , cadeti și tineret, alături de seniori, pentru a echilibra șansele cluburilor la câștigarea Cupei. Noi , cei de la Ploiești am simțit că este o invitație adresată tuturor pentru a demonstra care este cel mai complet și puternic club din țară, în condițiile în care este foarte greu de acoperit toate probele la individual și echipe , masculin și feminin. De asemenea se preconizează ca acesta competitie sa fie criteriu de calificare pentru cel mai bun sportivi seniori, respectiv cea mai buna sportiva senioara care vor participa in anul urmator la CUPA EUROPEI
INVITAȚI
Ca și în ultimii 4 ani îl vom avea ca invitat pe prof.dr. Ilija Iorga , 10 Dan , fondatorul FUDOKAN KARATE . Este maestrul care reușește să vadă dincolo de competiție și care ne duce , prin ceea ce predă , în lumea vechilor metode și sensuri ale artelor marțiale.În zilele nostre avem specialiști, metodiști, îndrumători de tot felul dar nu mai avem maeștrii, de aceea îl pretuim atât de mult pe shihan Ilija Iorga, care a initiat în anii 70 miscarea de karate traditional din România. Sensei Dan Stuparu , actualul presedinte FRKT fiind studentul dânsului din acei ani de pionerat
.
ECHIPA CONPET-PETROLUL
După o vacanță binemeritată , sportivii noștrii își fac încălzirea cu acestă competiție pentru cele 2 campionate internationale care vor avea loc in luna noiembrie. Este vorba de Campionatul Mondial de Seniori din Brazilia și de Europenele de Stil din Cipru.
Toți campionii noștrii sunt valizi și am să menționez aici numai componenta echipei de seniori : la masculin vor intra pe tatami atât la probele individuale căt și in cele de echipa , Robert Miclea, Romeo Trandafir, Adrian Cojocaru, Tiberiu Matei si Ștefan Marinică. Iar la fete , vom avea pe tatami pe Manona Danciu, Corina Tănăsescu și Cristina Gustoiu.
Au mai plecat din echipă sportivi de o certă valoare, cum ar fi Laura Severfi care a renuțat de tot la sportul de performanță și de Andrei Idriceanu care este anul II la Academia Militară , regimul de acolo nepermițându-i să se mai pregătească la nivel de performanță. Sperăm că și anul acesta ne vom mobiliza la nivelul la care să mai adăugăm încă o dată numele Conpet-Petrolul Ploiești pe Cupa României.

Acestea fiind spuse vă asteptăm cu drag să fiti alături de noi la debutul acestui sezon competițional în Sala Leonard Doroftei, sâmbată , dar mai ales duminică !!!

La bună vedere!

Antrenor Emerit
Aurelian Nicolae, 4 DAN

vineri, 10 septembrie 2010


Final de Vacanță cu Examen de Grad
Vineri, 10 septembrie 2010

Azi am incheiat vacanta cu un mare examen : de centura galbena , orange si verde.
13 sportivii s-au prezentat pentru sustinerea examenului care le-a dat dreptul sa aspire la obtinerea urmatorului grad tehnic.
Fiecare dintre ei s-a pregătit toată vacanța sau aproape toată vacanța cu gândul că dacă au o frecvență foarte bună la antrenemente și o atitudine bună vor fi invitati la examen. Examenele se sustin dupa programa recomandata de Federatia Româna de Karate Traditional și după efectuarea unui stagiu față de examenul precedent. Dar nu este suficient, pentru că la noi în sală sportivul se prezintă la examen și în baza invitației făcute de mine.
Invitația pe care o adresez sportivilor se bazează pe mai multe criterii . În afară de cele știute, în speță frecvența la sală și cunoașterea programei , eu caut să deslușesc și o schimbare de atitudine. Aici mă refer la modificarea dorinței de a învața, la o atitudine de acceptare conștientă a efortului ca atribut al propriei transformări, la schimbarea legăturii de înțelegere și comunicare , senpai-kohai ( antrenor-sportiv) , și bineînteles tot ce tine de principicipiile Dojo-Kun.
Au participat la examen : Denisa Pasăre– ochi de stele, Petre Drăghici – copilul apetisant , Eliza Dumitrescu – înteleapta broscută țestoasă, Alexandru Perițeanu- omul mirat, Ștefan Neagu– zâmbet frumos, Octavian Dumitrașcu – iute de nu –l nimeresti, toți au promovat la centura verde – 3 kyu.
Apoi , s-au făcut portocalii de bucurie obținând centura orange – 3 kyu următorii sportivi : Ștefan Negulescu- ambițiosul neștiut , Teodora Măselușă – hotărârea întruchipată, Teodor Marin – delicat ca un puișor dar curajos ca un leu, Eduard Sandu – copilul fluid , și Andrei Bucur – copilul devenit serios peste noapte... La centura galbenă – 5 kyu au promovat cu aplauze și felicitări : Alexandru Brânzaru – copilul cu suflet mare și putere de urs și Sergiu Boboșilă – rușinos ca o fată mare și rapid ca Speedy Gonzales.
A fost o sărbătoare pentru sufletul meu pentru că niște copii mi-au fost profesori prin calitățile și darurile lor. Au rezistat cu curaj la antrenamentele mele, la replicile mele uneori acide, au avut răbdare să vină această zi de mult promisă și tot amânată de un antrenor care avea mereu ceva de zis.
Iată că răbdarea a dat roade , iată că această bucurie vine la început de an școlar și sper să contribuie din plin la rezultatele lor la învățătură pentru că sunt deja mobilizați și dinamizați din toate punctele de vedere.
Am invitat părinții în sală la ceremonia de decernare a diplomelor prin care se confirmă și se recunoaște gradul obținut pentru ca bucuria să fie deplină, mulțumindu-le pentru încrederea pe care mi-o acordă în educarea copiilor dumnealor.
Mulțumiri speciale pentru Crina Tudor – fata care se războiește cu pisicile, pentru că a venit să-și susțină moral colegii și a fost asistenta mea la examen.
De luni trecem la programul de școală și suntem cu gândul la Campionatul National de Stil Fudokan-Shotokan rezevat copiilor.

Bucurați-vă alături de noi !


Cel mai bătrân și bărbos din sală,
Aurelian Nicolae

sâmbătă, 28 august 2010

CUPA MUSASHI , LA FINAL DE VACANȚĂ


CUPA MUSASHI
ALEXANDRIA, 28 AUGUST 2010

Miyamoto Musashi , considerat cel mai mare spadasin al Japoniei medievale, întemeietor de scoală, inovator, spirit de ne-înfrânt, a provocat în tinerețea lui cei mai de seamă luptători ai vremii și i-a învins. A purtat aproximativ 50 de lupte, dar cea mai cunoscută și se pare că și ultima a fost împotriva unui geniu al sabiei, care tăia rândunica din zbor, Sasaki Kojirō. A reușit să-l învingă destabilizâdu-l emoțional, întârziind nepermis de mult la întâlnirea pentru duel. A lăsat o scriere de mare importanta, Go-rin-no-sho ( Teori acelor 5 cercuri ), scriere care se găseste astăzi pe biroul celor mai importanți oameni de afaceri japonezi, fiind studiată cu asiduitate.
Clubul din Alexandria, condus de antrenorul Gabriel Gușter, poată numele celebrului spadasin și iată au avut frumoasa inițiativă să lanseze acest concurs , destinat copiilor,structurat pe profilul campionatului național ca grupe vîrstă și care este în creștere de popularitate.De asemenea sportivii cu grade mici au beneficiat de grupe separate, pentru a concura pe aceleași paliere tehnice.
Am fost onorați de invitația făcută și am participat pentru prima dată la această întrecere cu 21 de sportivi , băieți și fete, de diferite vârste și nivele tehnice.
Competiția a fost organizată pe 2 tatami, și a reunit la start aproximativ 90 de sportivi, la proba de kata individual. În ciuda faptului că încă este vacanță, în ciuda faptului că este caniculă, sportivii și părinții s-au mobilizat și atmosfera a fost una foarte bună.
Copii au primit diplome de participare, diplome de concurs cu locul obținut și medalii puse la dispoziție cu generozitate de organizator. Sportivii de la Conpet-Petrolul Ploiești au câștigat 6 grupe din cele 10 ale competiției, astfel au obtinut locuri I : Ursulescu Ioana, Penescu Antonia, Lixandru Horatiu, Octavian Dumitrascu, Teodora Măselușă și Teodor Marin. Locuri II au obtinut : Andreea Neagu, Ștefan Neagu, Sergiu Boboșilă, Radu Popescu și Irina Sandu. Locuri III au obținut : Teodora Stoian,Andrei Bucur, Nicușor Mocanu și Adrian Necula.
Întrecerea a debutat la ora 10.30 și s-a încheiat la ora 13.30 , majoritatea sportivilor, după competiție, mergând in centrul orașului Alexandria unde s-au distrat cu mașinuțele electrice, s-au întrecut în cadrul unui concurs de alergare în saci printre jaloane sau mers pe schiuri, pe o suprafață sintetică, în echipă. Tot alaiul a fost însoțit de părinți care au devenit, vrând-nevrând, sponsorii copiilor.
A fost un bun prilej de a-i observa pe copiii care sunt membrii în lotul de performanță. De asemenea a fost un bun prilej de a-i vedea pe tatami și pe sportivii începători, cu o mică experiență competițională, pe copii care sunt candidați la un grad superior și care aspiră spre competiții de nivel național. Este de remarcat faptul și am subliniat asta in speech-ul pe care organizatorul mi-a dat ocazia să-l țin, că această întâlnire fiind poziționată la sfârșit de vacanță re-dinamizează sportivii atât pentru școală cât și pentru importantele competiții care îi asteaptă : Finalele CN de Stil pentru copii _ Bucuresti și Campionatul European de Stil ( Shotokan-Fudokan) din Cipru- Limassol.
Toți sportivii de la Conpet care au ocupat o pozitie la 1 la 4 au fost recompensați cu mici premii de către subsemnatul.
Mulțumesc tuturor părintilor care ne-au sprijinit și sperăm că nu i-am dez-amăgit !
De luni ne re-luăm antrenamentele fiindcă la sfârșitul săptămânii care urmează vom susține un examen de grad, pentru centuri galbene, orange și verzi.
M-a însoțit ca antrenor secund , Alexandru Nicolae, centura neagră 1 DAN.

Toate cele bune și o vară de vis, atât cât a mai rămas din ea !


Aurelian Nicolae
Senpai

miercuri, 25 august 2010

BALCAN GASSHUKU


Balkan Gasshuku
Karate Traditional Shotokan Fudokan

a II-a editie, 16-23 august 2010, Asprovalta Grecia

După Stagiul National de la Olimp ( 31.07-08.08.2010) ținut integral de sensei Dan Stuparu (http://karatetraditional93.blogspot.com/2010/08/stagiul-de-la-olimp-editie-jubiliara.html) , am avut ocazia să particip pentru prima dată la ceea ce se numeste Balkan Gasshuku, manifestare polarizată de marele maestru prof.dr. Ilija Iorga, 10 Dan, fondatorul stilului Fudokan Karate.
Au mai tinut seminarii prof.dr. Vladimir Iorga,9 Dan, sensei Dan Stuparu , 7 Dan si prof. Vencislav Nedev, 7 Dan.
O întâlnire cu adevarat regală cu 4 maestrii , unul mai deosebit decat celalalt. Vencislav Nedev este centrat pe antrenamente de anduranță , fără să aducă prea multe explicații ( metodă a vechilor maestrii care te puneau sa lucrezi si atat, rareori facand vreo apreciere) . Sensei Dan Stuparu reuseste sa prezinte sistemul psiho-fizic din prisma principiului Todome foarte clar si este centrat pe antrenamente de focalizare a energiei. Sensei Vladimir Iorga ( presedintele ETKF ) este profesorul cu răbdare infinită , dar ferm, care alege o temă ( acum abordând respiratia in karate ) și o adâncește.
Ilija Iorga, are cu totul o altă orientare, alte instrumeste folosește pentru explorarea și transmiterea artei martiale. Folosește kata , dar este centrat pe partea de bunkai , de aplicatie, intr-un mod rarisim. Kata , ca mod de transmitere a artei martiale este un sir de coduri care pot fi practicate la nivelul de intelegere al fiecaruia. Dar , alături de sensei Iliaj Iorga , ti se dezvaluie ochilor o alta lume : o lume decriptata , plina de energie, de sens, de culoare, as putea spune chiar de bucurie.
De aceea foarte multi practicanti indiferent de arta martiala nu agreeaza kata ( forma). Pentru că aceste forme contin criptari multiple pe un nivel , doua sau chiar mai multe. De fapt sunt arhetipuri care trebuiesc umplute cu viata , aduse in forma in care traiesc, colorate, miscate.
Sper sa pot face o comparatie care sa ne lamureasca si mai mult asupra aceea ce vreau sa exprim . Să luam ca exemplu reprezentarea grafica a unui om : un cerc, un patrat si cateva linii . La intrebarea : ce ai desenat ? ..raspunsul este : un om ! Dar evident ca nu este chiar omul . Asa este si in cazul formelor ( kata ) . Kata in sine este doar un exemplu de grafica in miscare ( de aceea unora le pare caraghios) , dar cine se pricepe sa-l decripteze , umplându-l cu substanta de care are nevoie, este un maestru. Și dintr-o dată, imaginea se schimbă radical.
Privind retrospectiv , umila mea parere este ca formele acestea numite kata , arata asa din 3 motive : 1) a fost singura cale prin care maestrii din trecut au gasit-o pentru a transmite focalizat experienta dobândită în lupta directă ( aspect pozitiv). 2) sistemul competitional in care suntem implicati cu totii in ziua de azi a cerut estetizarea acestor forme , distrugand , sau ascuzand sensuri ( aspect negativ). 3) am mai observat o tentință care îmbracă o formă aparent pozitivă ( principiul Todome invită la o actiune de maximă focalizare și terminarea luptei într-un timp cât mai scurt) , dar de fapt elimină tehnici ( deci de fapt sărăcește) în numele eficientei.(aspect negativ)
Sensei Iorga este singurul maestru pe care-l cunosc care a făcut saltul necesar de înțelegere spre a da celor care practică ( fie sportivi , fie antrenori) o viziune completă. Alături de sistemul creat de sensei Hidetaka Nishiyama , pe care maestrul nostru Dan Stuparu îl prezintă cu o acuratețe fenomenală, avem imaginea profundă a unei arte marțiale. Ca o paranteză , în săptămâna anterioară acestei întâlniri, sensei Dan Stuparu a participat in Polonia la stagiul anual cu presedintii de federatii din toată Europa. Întîlnirea în sine a avut mai mult un scop politic: cine va fi urmatorul presedinte ITKF, care sa fie si un excelent manager dar si un maestru capabil sa duca mai departe ceea ce sensei Nishiyama a creat. La un moment –dat presedintele Federatiei Americane a spus ca singura solutie viabila pe care o vede este sensei Dan Stuparu. Mă bucur că în sfârșit și-au dat seama de valoarea maestrului nostru.
Revenind la subiectul de bază , bineînteles ca vastitatea sperie și tendinta este să ne întoarcem la limitările nostre ( de ex la competitie) . Bineînteles că trebuie să constientizăm imensa sansă de a vedea cele două viziuni împreună ( a lui sensei Nishiyama și a lui sensei Iorga).
Bineînteles că este de lucru și nu putem păstra reflexele lumii moderne de avea numai pozitia de consumatorri de preparate sau semi-preparate. Chiar noi, prin studiu personal, prin participarea la stagii , prin efort continuu producem propria schimmbare cu efecte multiple, de sănătate fizică și mintală până la întelegere și armonie socială.
Locatia manifestării – Asprovalta Grecia - este meritul lui Vencislav Nedev care a făcut toate aranjamentele necesare pentru o bună desfăsurare.
Am ținut să-l am alături de mine și pe fiul meu , Alexandru Nicolae, centura neagră 1 Dan, pentru că asemenea momente sunt rarisime. Sper , că anul viitor să am posibilitatea să particip din nou și să am alături de mine cât mai multi din elevii mei.
În fiecare zi am avut două seminarii, iar între ele am avut ocazia să mă bucur de mare, de soare, de minunatele peisaje ale Greciei. In una din zile am reușit să mă îmbarc pentru o croazieră de aprox. 4 ore în jurul muntelui Athos.
M-am umplut de liniște, m-am îmbogățit de la maestrii mei, și m-am buurat de toate acestea alături de fiul eu.
Am venit acasă, unde ne așteaptă pe toti un sfarsit de an cu o mare incărcătură : CUPA ROMANIEI in septembrie, Finale CN de KT Fudokan pentru Copii, in octombrie, CE de KT Shotokan Fudokan – Cipru, in noiembrie si imediat Campionatul Mondial pentru Seniori – Brazilia.
Iar in decembrie speram sa se desfasoare Turneul Campionilor , competitie initial scoasa din calendar, dar la AG de la Olimp la propunerea mea a fost re-introdusa.
A fost o vară de vis !

Vă doresc tuturor numai bucurie !


Aurelian Nicolae
senpai

joi, 12 august 2010

ILIJA IORGA, MAESTRUL DE SUFLET


Shihan Ilija Iorga, 10 DAN

Cine este Ilija Iorga ? ... o sa incerc sa mi raspund dincolo de prezentarile rigide...s-a nascut, este campion , profesor universitar... etc. Dacă sunteti curiosi acest tip de prezentare il gasiti peste tot pe internet.
Pentru mine Ilija Iorga este ființa de exceptie care s-a născut în mijlocul unui popor cu un spirit puternic , poporul sârb. Apoi, D-zeu i-a dăruit o minte de o mare fluiditate, o capacitate de reactie ieșită din comun și peste toate acestea multă , multă energie venită dintr-un chimism mai rar întâlnit în plan biologic.
De ce viața mi-a dat șansa să-l întâlnesc pe maestrul Ilija Iorga ? Nu vreau să analizez asta, pentru că nu mi-ar place să dez-brac acest sentiment și să-l duc în planul rațiunii...
Știu doar că mă inspiră ori de câte ori particip la un stagiu cu dânsul... iar săptămâna aceasta voi pleca la Asprovalta-Vrasna în Grecia împreună cu fiul meu unde vom participa la a doua editie a Balkan Gasshuku condus de Soke Ilija Iorga.
Am întâlnit, la stagii, oamenii care predau într-un mod extraordinar , dar modul de predare era al unor profesori, alții predau precum niște bunicuți calzi , placuți , care mi-au intrat la suflet, alții sunt tipul inginerului, reci , calculați , preciși, apoi am întâlnit tipul fratelui mai mare, de o mare modestie, protectori, lucrând cot-la-cot...cum se spune...mobilizatori.
Singurul pe care l-am întâlnit ca fiind tipul maestrului este Ilija Iorga, doar prezenta lui este suficientă...
Transmiterea pe care o realizează Ilija Iorga este pe altă rezonantă, pare că nu dă importanță pricipiilor , el este cel care dă linia , modul, stilul de lucru și de gândire. Ne invită la fluiditatea care are o inserție de oțel, ne invită să simtim înainte de a gândi pentru că sentimentele apar instantaneu, gândurile au nevoie de timp. Stilul care-l practică pare ... jucăuș...dar atât de eficient...ucigător. Realitatea este că într-o luptă nu are ce cauta mintea , reactiile se bazeaza numai pe ceea ce simti...dacă nu simți esti mort...
Dincolo de asta îmi place că într-un fel, combate ceea ce competitia sportiva ne-a luat : posibilitatea de exprimare, instaurand rigiditatea șablonului. Este foarte conștient că sunt necesare campionatele, dar chiar și în timpul acestora modul cum arbitreză este foarte liber, apreciază și caută acei atleți care simt... care au sensibilitate și au reacțiile bazate pe ceea ce simt... În acel moment imediat acordă punct celui care are această inteligentă emoțională.
În acest sens a introdus o practică , specifică numai campionatelor de Fudokan-Karate : dacă un shiai se termină la egalitate iar nivelul sportivilor este foarte ridicat decizia se ia la Tzumae. Cei 2 sportivii incep lupta de la distanta mare ( MA) se apropie și când ajung la distanța ideală pt a aplica o tehnică inițiază actiunea. Primul care reușește să initieze este declarat câștigător. Orice ezitare sau retragere sunt de ne-conceput.
De asemenea este de subliniat și faptul că, modul , prezenta și energia cu care își prezintă stilul a cucerit oameni de pe toate continentele, din diferite culturi... ceea ce îmi spune ca Ilija Iorga în complexitatea lui, cucereste inimi mai întăi și apoi vine cu partea cealaltă , adica cu ceea ce numin Fudokan – Karate. Multi dintre cei care –l cunoastem ne-am întrebat ce este Fudokan-ul ...Fudokanul este Ilija Iorga ... Sensei Hidetaka Nishiyama , atunci când a acceptat Fudokanul l-a numit STIL EVOLUTIV DE KARATE.
Pentru mine acest mod de a defini Fudokanul este cel putin o mirare , mai ales ca vine de la un alt mare mestru, singurul maestru care prezinta o arta martiala in toata profunzimea ei cuntificata intr-un regulament care însumeaza 50 de ani de studii. Mirarea este de alt grad este uimire si bucurie tinând cont că sensei Ilija Iorga este un ne-japonez care îndrazneste să prezinte lumii altceva.
Îmi aduc aminte că sensei Ilija Iorga povestea ( la un stagiu tinut la Ploiesti) cum a ajuns la karate. Fratele dânsului, Valdimir Iorga, practica deja karate si l-a initiat si pe Ilija, dar acesta avea ca preocupare muzica de opera , dorea sa devina cântăreț, karate-ul era pe un plan îndepărtat. Dar la primul lui concert al lui Ilija, Vladimir și toti din dojo au venit si s-au asezat in primul rand. Când a venit Ilija să cânte , toti au scos din buzunare cate o lamâie și au inceput să mănânce zgomotos. Și asa s-a terminat cu cariera muzicala a lui Ilija. Acum povesteste si râde dar atunci a fost o mare drama. Apoi întâlnirea cu sensei Taiji Kase la Paris a confirmat și trasat drumul lui Ilija Iorga în karate.
Ca sportiv a avut o viata competitionala foarte longeviva, concurand cu succes la nivel international ,pana dupa 40 de ani.
Dezvolta Fudokanul ( Casa Fundamentelor Stabile) si reuseste să l facă cunoscut in peste 60 de tări de pe toate continentele. Chiar și în China care este mama artelor martiale...
În România ține stagii de prin anii 70 și sensei Dan Stuparu este elevul său de pe acea vreme, acestă legătură fiind canalul prin care toți practicantii de karate traditional l-am cunoscut pe Ilija Iorga.
Acum merg cu mari sperante la stagiul din Grecia și îmi duc acolo și fiul pentru că oameni ca Ilija si Vladimir Iorga sunt greu de întâlnit , mai ales că o să fie prezent și sensei Dan Stuparu. Un trio de excelentă și o lectie de viata despre stabilitate, respect, conlucrare și continuitate.

TRADITIA CONTINUĂ...

La Bună Vedere !

Aurelian Nicolae
Senpai, 3 DAN

duminică, 8 august 2010

STAGIUL DE LA OLIMP -EDITIE JUBILIARA -


KARATE TRADITIONAL

EDITIE JUBILIARA OLIMP 2010
STAGIUL DE LA MARE AJUNS LA MATURITATE - 30 de ANI
31 iunie – 07 august 2010

Acum 30 de ani, la Olimp ,temerarii karate-do-ului se intâlneau la mare pentru stagiul de vara...
Anii 80 au insemnat foarte mult, atat pentru karate-ul de la nivel national cat si pentru miscarea din intrega lume. La nivel national comunismul incerca o democratizare , crearea unei alte fețe...deci existau premizele unei dezvoltari a miscarii de karate, chiar daca in fapt ilegala pentru autoritatile din acea vreme...
La nivel international amintim CM de Karate din Germania de la Bremen , cand s-a produs Marea Schismă a Karate-ului , cele 2 parti purtand de atunci denumirile de Karate Modern ( sportiv- unde exista categorii de greutate, meciuri pe puncte , kumite nu mai respecta principiile din kata) și Karate Traditional( avad ca principiu Todome, fara categorii de greutate, iar Kata a ramas locul, laboratorul dar si campul de aplicatie a tehnicilor )
Faptul ca imbracam si unii si ceilalti karate –gi-ul , ca se numeste karate ceea ce practicam si ca reclamam aceleasi origini nu inseamna ca mergem pe acelasi drum.

Tot în acest an sensei Ilija Iorga înființează Fudokan Karate-do Renmei care promovează principiile vechilor maestrii, sustinand respectarea Dojo-Kun, ca scop al karate-do-ului, ducand in acest fel mai departe mesajul lui sensei Gichin Funakoshi.
In 1985 , sensei Hidetaka Nishiyama re-actualizeaza forma de organizare a karate –ului la nivel international, in functie de noile orientari, fondand ITKF.
Lumea karate-ului se cerne si se re-grupeaza , fiecare după simțirea lui merge spre una din cele două orientări.
Sensei Dan Stuparu a rămas alaturi de maestrul sau sensei Ilija Iorga , iar odata cu trecerea Romaniei la democratie , contactul cu principalul promotor al karate-ului traditional , maestrul Hidetaka Nishiyama a fost foarte usor de facut.
An de an sensei Dan Stuparu fiind prezent la San Diego la cursurile de vara ale lui sensei Nishiyama.
Stagiul a ramas pentru toti practicantii de arte martiale principalul mijloc de transmitere, fiecare mergand apoi acasa si incercand dupa puterea de intelegere sa practice pana la urmatorul stagiu.
30 de editii ale Stagiului de la Olimp inseamna pentru multi dintre noi o buna parte din viata, 30 de veri in care timp de o saptamana impreuna cu toti antrenorii din tara lucram cate 2 antrenamente pe zi, pe plaja, in apa, noaptea la lumina focului.
Anul acesta, federatia a organizat stagiul intr-un cadru aparte, locul de antrenament fiind delimitat de 50 de steaguri cu insemnele federatiei si a evenimentului pe care l-am aniversat, a fost afisat un banner cu aceleasi inscrisuri, au fost imprimate tricouri, cani si sepcute.
Dupa stagiu a avut loc Adunarea Generala a Asociatiei de Karate Traditional din Romania , organism reprezentiand in cadrul federatiei stilul pe care-l practicam. S-a prezentat raportul de activitate de la inceputul anului pana acum, executia bugetara , s-a stabilit programul competitional pana in toamna anului 2011.
La final sensei Dan Stuparu , vadit emotionat a multumit celor care au fost si sunt alaturi de miscarea de karate traditional, celor care i-au fost aproape in decursul a celor 3 decenii de activitate.
De asemenea inainte de A.G. a avut loc un examen de grad pentru centuri negre : astfel au trecut cu succes acest test Marta Stuparu, obtinand 4 DAN si ploiesteanul Sorin Nita , obtinand 3 DAN ( antrenor la Shiro Washi ).
Eu i-am urat lui sensei Dan Stuparu , multi ani in acvitate activitate , atat din partea conducerrii celor 2 cluburi CS Petrolul si CS Conpet Ploiesti cat si din partea tuturor sportivilor nostrii.

La stagiu am fost insotit de fiul meu Alexandru Nicolae, centura neagra 1 DAN, care a participat la programul integral, la final sensei Dan Stuparu invitandu-ne in Grecia la stagiul tinut de maestrul sau Shihan Ilija Iorga, 10 DAN .

Ossu !

Senpai
Aurelian Nicolae

sâmbătă, 17 iulie 2010

LUPTA CU PERNE - UN CONCURS CARE PLACE COPIILOR


LUPTA CU PERNE - UN CONCURS CARE PLACE COPIILOR
Echilibru, rezistentă , curaj, inventivitate...

Ieri , vineri 16 iulie 2010, de la ora 18.00 , in premieră mondială ( sic!) , s a desfăsurat în sala Vointa , cel mai nou concurs pe tatami : Lupta cu Perne !
Au participat 60 de copii făcând parte din Grupa de Performanta și Grupa de Initiere de la CS Conpet- Petrolul si Concordia Orasului Copiilor Ploiesti.
Plaja de vârstă a fost între 7 și 13 ani indiferent de sex sau gradul tehnic deținut. Spre surprinderea mea interesul a fost maxim, starea de spirit a copiilor fiind una entuziastă , de vacanță , frumoasă , molipsitoare și dătătoare de bine.
Tatami-ul a fost asezat intr-un mod deosebit, supraînalțat, cu o suprafață utilă de 4 x 4 m și o suprafață de siguranță de 1 m , zona de luptă fiind de culoare roșie iar cea de siguranță albastră.
Ideia a plecat din căutările mele de a promova un mod de luptă atractiv, dinamic, ușor de înțeles , care să traverseze barierele tehnice și nu numai. Ați văzut cum se luptă un copil cu un adult, este o joacă seriosă, în care își testează forțele, se afirmă , învață , încearcă din răs-puteri să-l dea gata, știind totodată ca este în deplină siguranță. De multe ori adultul știindu se la adăpostul gabaritului fizic dar și a celui psihic este ne-atent și are mari surprize, revine și re-stabilește ierarhia , dar mica victorie este înregistrată de copil și așezată la zestrea lui de încredere. Va încerca din nou și din nou.
Am văzut , la concurs, copii care se bucurau din o mie de motive. Pentru cei mai mulți dintre ei era primele mici victorii , în fața unor adversari considerați din start superiori, ne-cunocuți. Apoi , după obținerea fiecărui punct pe tatami, privirile lor plecau spre părinți ( care sper că au luat în serios joaca noastră ) , priviri care spuneau : să ne bucurăm împreună , vezi...mami, tati , că și eu sunt în stare de ceva. De multe ori părinții mai își exprimă ne-încrederea ( care –i blochează sau încetinește în dezvoltarea lor) și de aici dorința copilului de a demonstra că-și merită locul în familie.
Sper că și pentru copii de la Concordia , atmosfera creată să fi fost una care să-i hrănească interior , să simtă fluviul de sentimente bune din sală și să se alimenteze cu energia lor. Să simtă dinamica coeziunii grupului din care au făcut parte și să-l reproducă în alt timp, în alt spațiu.
Pe de altă parte utilă a fost și lecția primită de cei care au intrat pe suprafață ( în special cei cu grade mari sau mai mari de vârstă) și care au pierdut confruntarea din superficialitate, din ne-atenție, considerând dinainte că victoria le aparține.
Solicitarea în sine , la acest tip de concurs , este de rezistență la nivelul picioarelor, echilibru ( se luptă pe vârfuri) , de tactică , de adoptarea unor soluții rapide ,fie atac, fie cedare de moment pentru a reveni , atenție la suprafata limitată ...
Am fost de asemenea impresionat de viteza cu care se grupau pentru susținerea , ovationarea și aplaudarea câte unui sportiv. De regulă țineau cu învingătorul, dar grupa de initiere era clar grupată în jurul cu celor cu centuri albe, apoi copii de la Concordia țineau cu ai lor...iar avansații cu grupa lor...fetele cu fetele ( eeee !) ... și băieții cu băieții ...Spiță Ștefan în momentul când a terminat victorios competitia a primit cele mai multe îmbrățisări din viata lui... toti copii au sărit pe el...
Au stat lângă mine și m-au ajutat, suportat și susținut, la organizarea compețiției, Alexandru Nicolae ( 1 DAN ), Marius Creța ( 1 DAN Junior ) și Tiberiu Popescu ( 1 Dan Junior ) , cărora le mulțumesc și le cer scuze pentru presiunea care am pus-o pe ei.
Mulțumesc părinților pentru susținerea, îndelunga răbdare și îngăduința pe care ne-au arătat-o cu joaca noastră.
Premiile au constat în diplome ... și surpriză ... copii vor primii bandane imprimate cu ideogramele dento karate, cu culorile centurilor ( neagra, maro, albastră, verde, orange, galbenă, albă, în funcție de numărul de victorii avute. Bandana se poartă la antrenament până la urmatorul concurs , când este schimbată corespunzător cu noua situație, cu noul clasament.
Îmi exprim speranța că acest tip de concurs va avea viață lungă, va găsi susținere și îl vom extinde invitând sportivi și din alte cluburi alături de noi.

cine vrea sa vada mai multe poze le gaseste la :
http://hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=129612868&albumId=418374774

sau la adresa : http://dl.transfer.ro/concurs_cu__perne-transfer_RO-17jul-1710c3.rar

Săptămana viitoare sportivii de la Grupa de Inițiere vor susține examenul pentru a 4-a tresă...

Succes tuturor și vacanță plăcută plină de bucurii !

Antrenor Emerit
Aurelian Nicolae, 3DAN

duminică, 11 iulie 2010

CUM S-AU NĂSCUT DIMINETILE PRIN IARBĂ


CUM S-AU NĂSCUT DIMINETILE PRIN IARBĂ

Acum mulți ani eram la București , cu toți antrenorii din țară, la un stagiu. Dar am vrut să vedem ce se întâmplă la Olimpia București , unde se țineau antrenamente de la 6 dimineața tot timpul anului pentru că de la ora 8 intrau în sală alți antrenori, de la alte discipline.
O ideie , antrenamente așa de dimineață, pe care nimeni n-o gândise, pentru că părea exagerată. Am fost la antrenament și spre surprinderea mea, au intrat in sală mai mult de 50 sportivi ( mojoritatea copii). Atunci am înțeles de ce Olimpia era cea mai bună echipă din țară. Făceau lucruri pe care ceilalți antrenori nici măcar nu îndrăzneau să le gândească. Am rămas impresionat...
Cred ca sunt 10 ani de când am adoptat programul de vară cu antrenamente de la 6 dimineața , desculți , prin iarbă. Și am văzut că este bine. Am înțeles că pot forma alte obiceiuri copiilor , alt mod de gândire, am înțeles că-i pot ajuta să trăiască altfel.
Sentimentul unei dimineți, alergând desculț prin iarba plină de rouă, îmbracați în albul karate-giurilor, cu soarele care abia răsare, cu multă liniște și cu aerul proaspăt, este un sentiment unic.
După antrenament , apare un alt sentiment, unul de plinătate, dat de curajul de a te fi trezit, de fi făcut ceva, de a fi plin de energia dimineții , de a fi în armonie cu natura.
Așa ziua este întreagă cu toate înțelesurile posibile, și nu văduvită de o bună parte din ea , poate cea mai frumoasă : DIMINEAȚA.
Dacă aș putea să zic altfel , te trezești la viață o dată cu Florile, cu Soarele, trăiești a altă naștere, simultan cu întrega natură și am încredințarea că rămâi în armonie cu EA , întrega ZI.
Te sincronizezi...iei Putere. În tradiția noastră creștin-ortodoxă este o vorbă înțeleaptă : DAI VOINȚĂ IEI PUTERE.
Sensei Funakoshi avea un kata preferat : Kanku – dai , care în traducere ar însemna : Privește Cerul . Când este mai potrivit să privim Cerul ? DIMINEAȚA !
Cu fiecare generație nouă care aleargă prin iarbă dimineața, aflu mirarea unui asemenea gest. Apoi culeg bucuria lor , bucurându-mă și eu că am curajul să țin obiceiul an de an și – mi spun că fiecare clipă trăită este ca o cărămidă într-o construcție. Deci am încredințarea că pun cărămizi bune în creșterea mea și a sportivilor. Apoi vine o altă susținere, aprecierea părinților, a bunicilor care-i însoțesc pe copii...care-și exprimă mirarea și surprinderea totodată. Da, copii se bucură de antrenamentele prin iarba înrourată, de diminețile liniștite...
Ne punem din nou în contact cu Viața, cu Pământul cu Natura. Civilizația ne izolează prin asfalturi, betoane, sticlă, oțel, aer condiționat, cauciuc, mașinării de tot felul. Încerc să re-deștept în copii sentimentul de comuniune cu imesul Suflet al Pământului. Și dacă se vor pierde la un moment dat în civilizație, vor avea la ce să se întoarcă, cum frumos mi-a spus cineva, când mi-am exprimat îngrijorarea.
Dincolo de toate acestea, am înțeles că schimbarea se poate produce prin efort, conectat la o sursă de energie, sau la mai multe dar de vibrații diferite.
Așa că, cei care vom continua să alergăm desculți prin iarba plină de rouă, odată cu Soarele care Răsare ne vom Naște din Nou în fiecare Zi.

miercuri, 7 iulie 2010

CANTONAMENT PENTRU GRUPA DE PERFORMANTA A COPIILOR



KARATE TRADITIONAL
CANTONAMENT PENTRU GRUPA DE PERFORMANTA A COPIILOR

21 de sportivi ai grupării Conpet-Petrolul Ploiești au participat la un cantonament in Tabăra Vânătorul, Jud. Dâmbovița, in muntii Bucegi , însemnând 6 zile de drumeții, antrenamente si multă , multă mișcare prin jocuri și... joacă. Asta a presupus un program de la 6 dimineața până seara la ora 22 sau chiar mai târziu. În principiu o zi arăta cam așa : deșteptarea la 6 , apoi 06.30- 08.00 antrenament, 08.30 –mic dejun, 09.00 – plecare în drumeție până la ora 13.00 când ne întorceam pentru alua prânzul. Program liber până la 16.30 când începea al doilea antrenament . La ora 19.00 cina și joacă până la 22.00 când ne strângeam toti într-o cameră pentru poveștile despre maestrii. Era momentul când cei mai mici adormeau ca pe vremea bunicii, adică în orice pozitie , cu gândul la povestea care se spunea.
Cantonamentul a fost susținut de părinții sportivilor iar transportul a fost asigurat de CS Conpet Ploiesti. Grupa a fost alcătuită din sportivi de la C1 : Horațiu Lixandru, Radu Popescu ,Ioana Ursulescu, Irina Sandu, Andreea Neagu, Andrei Sandu, Gabriel Bălăceanu, Maxim Andronache, Gabriel Bejgu, Andrei Spiță, Radu Cârstea, Ștefan Spiță ; de la C2 : Ioana Penescu, Eliza Dumitrescu, Marian Stanciu, Gabriel Georgescu ,Teodora Stoian ; de la C3 : Flavius Zafiris, Ștefan Neagu, Răducu Marin, Octavian Dumitrașcu. Am fost ajutat în susținerea întregului program de Alexandru –Daniel Nicolae, centura neagră - 1 Dan .
Situata la conflueța râurilor Ialomița cu Brătei , zona este de o frumusețe excepționala, cu trasee relativ ușoare , cel mai dificil fiind cel care ne cere să urcăm muntele iar pe partea cealaltă ajungem la lacul de acumulare de la Scropoasa. Tot în zona Scropoasa se află si un loc numit 7 Izvoare sau Apa Vie a Dacilor . Pe un versant se revarsă un izvor care se ramifică in torente albe și care dau sentimentul de Apă Vie. Dacă mergem mai departe ajungem la Cabana Zănoaga.
O altă drumeție poate fi făcută spre Cariera de Calcar care alimentează fabrica de ciment de la Fieni cu ajutorul celui mai mare transportator de calcar din S-E –ul Europei. Dupa ce se trece de Tunel , ajungem la o bifurcație de drumuri unul mergand la Cabana Brătei ( 3 km) , iar în dreapta la Carieră. Zona face parte din Rezervația Naturală Cheile și Colții Brăteiului fiind străbătută de pârâul Brătei.
Ne- a luat 2 zile zile pentru a străbăte acestă zona , pentru că în prima zi am plecat mai târziu din tabără. Bucuria copiilor a fost in primul rând zonele , multe de altfel, pline de fragi... Apoi duelurile cu bețele găsite pe drum, bataia cu apă, începută cu pietre aruncate în apă - și terminată cu apa din sticle, turnată direct în cap.
Apoi am mers spre Sanatoriul Moroieni, prin pădure , preț de 2 ore , până la intersecția cu drumul care urcă la Padina și Peștera Ialomicioarei ( aprox 30 km ). Tot cu acestă ocazie ne a prins și prima ploaie.
Vineri , am avut incredibila inspirație să adunăm lemne pentru focul de tabără, sa aranjăm lemnele și să aștemtăm ultima seara.
Pentru că sâmbătă după amiază a plouat , am rpofitat de ocazie și am organizat un cncurs de pictură. Au fost realizate 10 lucrari pe care le voi posta pe profilul meu de pe Hi5 în albumul Tabăra Moroieni 2010. Bineînțeles că au fost și premiate ... cu medalii , clasamentul stabilindu-se de către întrega echipa în urma voturilor exprimate. Fiecare lucrare a fost prezentată de autor în câtva cuvinte , apoi au urmat comentarii și aprecieri asupra ei. Clasamentul a fost următorul : locul I , Irina Sandu cu lucrarea – Răstignirea Domnului Iisus Hristos ; locul II , Andrei Spiță ( ajutat serios de Ioana Ursulescu ) cu lucrarea Cer după Ploaie ; locul III , Gabriel Bejgu cu lucrarea Răsărit de Soare.
Sămbătă dimineata , așa cum spuneam ne- aprins ploaia, apoi după amiază a plouat din nou foarte tare , luându-ne speranța că vom avem Foc de Tabără. Apoi după cină aplouat din nou foarte tare , reducând la minim șansa de aface focul : Totuși eu am cumpărat 2 l de benzină și l-am trimis pe Alexandru să vadă care-i starea lemnelor. În tabără cu noi au mai fost 3 grupuri de copii de la Constanța, București și Focșani care de asemenea asteptau, împreună cu d-nele profesoare că totuși îl voi aprinde. Spre ora 21 s-a petrecut minunea , am reușit să aprindem Focul de Tabără. Am primit aplauze de la copii și bucuria că le-am făcut o Bucurie.
Pe la ora 23.30 am avut grijă să stingem jarul rămas și să ne pregătim pentru ultima zi.
Duminică , ne-am făcut antrenamentul de dimineata, bagajele, curat în camere, fiecare a avut program liber ales până la prânz când autocarul de la Conpet a venit sa ne ducă acasă. A fost o săptămână excelentă cu mult verde, aer curat, foate multă miscare, mâncare buuună, apă de izvor, fără telefoane mobile, calculatore sau televizoare. Ajunși acasă ne-am reluat antrenamentele de vacată , bineînțeles dela un alt pentru că pe Munte am învățat Kanku-Sho și Chinte, două kata și bunkai-ul lor.
Cine vrea sa vada mai multe poze ( 50 aprox) poate sa acceseze HI5 : http://hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=129612868&albumId=416794885


Vacanță frumoasă tuturor !